Privoščita si najbolj vroč poletni seks (navodila priložena)

Nič ni narobe, če v postelji staviš na preproste stvari. Imamo razloge, zakaj je naj­bolj vroč seks morda obenem tudi najbolj preprost.

Privoščita si najbolj vroč poletni seks (navodila priložena) (foto: Ian Maddox) Ian Maddox
26. 8. 2016

Tako pogumno svoje postelje avanture opredeli Amy Rose Spiegel, avtorica knjige Action: A Book About Sex, ki pravi še, da če bi pogledali v njeno nočno omarico, bi tam odkrili več pripomočkov, kot jih znamo poimenovati.

Ima vse, od lisic in črnega gumijastega traku do mini vibratorjev, ki si jih namestiš na konico prsta.

“Tudi pri izbiri spola partnerja ne kompliciram kaj dosti.” V knjigi opisuje točno to, kar pričakuješ – najbolj vroče seksualne izkušnje, katerih večina pa je bila, presenetljivo, pravzaprav posledica popolnoma običajnega seksa.

“Ja, navijam za najbolj osnovni pristop k seksu. Lahko rečeš, da so igračke fantastične, ali pa me opomniš na tisti glas negotovosti, ki te v ozadju misli prepričuje, da način, na katerega seksaš, ni dovolj seksi. Ta glas si lahko sposodi moj črni gumijast trak in sam sebe utiša.”

Ko pomisliš na najboljši seks, kar si ga kdaj imela, se moraš spomniti, kako si se počutila, kako se je odzivalo tvoje telo in kaj so ti govorili tvoji možgani.

Spomni se na vroče filmske scene, na film Blue is the Warmest Color ali Podle igre. Kaj je njihova skupna točka? To, da imajo vsi liki v teh filmih izredno nujno potrebo, da se z nekom dajo dol.

“Moj trenutni fant ni navdušen na fetišističnim seksom. Stavi na seksualne osnove – in je odličen v postelji. Razmerja cvetijo, ko v paru obstaja volja za sprejemanje dejstva, da so njegove zelo konvencional­ne želje prav tako vredne spoštovanja.”

Takšno razumevanje bo za tvoje seksualno življenje naredilo več kot bi lahko storilo neprestano preizkušanje tolerančnih meja v postelji. Prav tako pa bo to hitreje in bolj pristno vodilo v tisti seks 'moram te imeti', brez bičev in lisic. V seks, ki je tehnično zelo osnoven, a se čuti kot vse kaj drugega. In tule so razlogi, zakaj.

1 Poudari občutek nujnosti.

Če sta v tako hudi nuji, da morata nemudoma strgati oblačila drug z drugega, potem tako ali tako nimata časa posegati po dodatnih popestritvah – po mrežastih nogavicah, seks gugalnicah in bizarnih scenarijih za domišljijske vloge.

Nič ni bolj seksi kot to, da si noro želiš neko osebo – in da si ta oseba takisto želi tvoje bližine. Tako zelo, da ne uspeta priti niti do spalnice. Pri tem ugotoviš, da urgentna potreba po seksu pogosto niti ne dovoli drugega kot misijonarski položaj.

Nujnost, ki vodi k seksu, zahteva seks, kakršen je v svoji osnovi. Le stik teles. Bližino. In strast. V tem je popolnost.

par

2 Lahko se osredotočiš na čustva.

Ko se nečesa lotiš brez vseh mogočih dodatkov – tudi tistih mehanskega značaja – se s partnerjem lahko osredotočita na nianse in malenkosti, namesto da se obremenjujeta le s tem, da v eni seksualni noči preizkusita vse nastavitve na ta velikem vibratorju.

Najboljši seks nima načrtovanih korakov. Osredotočena si na trenutek, na tisto, kar se dogaja. Dojemaš, kdaj se on odziva, kdaj reagira na dotik in si želi močneje ali nežneje. Že naša telesa so igračke! Bodi pozorna na njegovo dihanje, na premike, na odzive in to bo dovolj za tisti pravi vrhunec.

3 Spomni te, da za dober seks ne potrebuješ kaj dosti perverzije.

Ob prijetnem sproščanju v udobju mehke postelje vama za seksi užitke ni treba na dan potegniti najbolj umazanih, pornografskih izrazov ali se mučiti s cirkuškimi seks položaji. Že samo dotiki so lahko dovolj.

Takšen pristop je tudi boljši za samozavest, saj se par počuti bliže drug drugemu, če jima za ljubeče trenutke ni treba pretiravati s seksualnimi akrobacijami.

4 Če ti sicer prija drugačen seks, je vrnitev k osnovam lahko dobra popestritev.

Če rada mešaš goloto in eksperimentiranje, je lahko seks na najbolj osnoven način nekaj popolnoma osvežujočega in presenetljivega, tako zate kot tudi za tvojega partnerja. Po letih divjega seksa so lahko konvencionalne metode obenem bolj intimne, pa tudi cenejše, ker ti ni treba za vsak seksi zmenek najprej koristiti kartice zvestobe v lokalnem seks šopu.

V postelji bo brez nenehnega stegovanja do nočne omarice, kjer te sicer čakajo te in one popestritve in pripomočki (z baterijami ali brez njih), bo seks postal drugačno, globlje, intenzivnejše doživetje, igračke pa – ker ne bodo stalno del rutine – nekaj, česar se boš veselila v samotnih uricah, ko je on odsoten.

Kako preklopiš na seksi misli?

  • Obujanje spominov

Spomni se treh neverjetnih, odštekanih seksi trenutkov iz preteklosti in jih primerjaj s tremi podpovprečnimi. Tako svetuje dr. Emily Nagoski,
avtorica knjige Come As You Are.

Pomisli na ključne elemente teh trenutkov: kdo, kdaj, kje, kaj in tudi zakaj. Nato se osredotoči na najboljše kadre in naj te ti spomini vodijo do začetnega vzburjenja.

  • Spremeni okolico

Če je tvoje okolje spodbudno za seks, bodo to začutili tudi tvoji možgani. Te skrbi, da bo v nepravem trenutku vstopila sostanovalka? Zakleni vrata ali izberi dneve, ko je zdoma. Morda te skrbi, da vaju zmoti klic tvoje mame? Ugasni telefon – ja, tudi ta tipka obstaja! Potem se lahko osredotočiš le na vajine skupne užitke.

  • Izberi primeren slog

Napol razpadle spodnjice, pri katerih je že pred tremi leti elastika šla v cvet, a se jih nočeš znebiti, ker ti od srednje šole prinašajo srečo, niso primerne za trenutke, ko si želiš biti kar najbolj privlačna. Tangice imajo svojo moč in zbudijo občutke vznemirjenja, zato vsekakor izberi perilo, ki te bo priklopilo na prave seks frekvence.

Za konec pa še ...

Osnovni seks položaji - z dodatkom! 

seks položaji

Preberi še: 6 vrooočih seks iger (samo za odrasle)

Po predlogi Amy Rose Spiegel priredil Darjo Hrib
Fotografije: Ian Maddox
Dtilistka: Ariana Weisman za Wall Group,
Ličenje: Ashley Donava za Celebstine Agency
Pričeska: Hailey Adickes za Celebstine Agency
Manikira: Chelsea King
Produkcija: First Shot Production
Ilustracije: Eirian Chapman