"Pri svojih 29 ne morem obdržati fanta, in to zato, ker ne želim ..." (izpoved mlade Slovenke)

"Imela sem super fanta, ki me je po dveh mesecih zapustil z besedami, da se obnašam nerazumno." Kaj pa ti meniš o tem? 🤔

"Pri svojih 29 ne morem obdržati fanta, in to zato, ker ne želim ..." (izpoved mlade Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 3. 2022

"Kako naj obdržim fanta? Ali še boljše, kje naj najdem takega, ki ne bo seksa postavljal na prvo mesto? Ko jim povem, da ne želim seksa pred poroko, prej ali slej ostanem samska. Stara sem 29 let, neporočena in na ta račun še nedolžna.

Moški ne razumejo, da je to moja osebna odločitev, da zadaj ni vere ali pa kakšnih čudnih maminih vzorcev in prigovarjanj. Enostavno se mi tako zdi prav.

Imela sem super fanta, ki me je po dveh mesecih zapustil z besedami, da se obnašam nerazumno. Če se imata dva rada je spolnost nekaj samoumevnega. Meni pa je samoumevno, da če se imata dva rada, se ne silita v dejanja, do katerih enemu od njiju ni. Nič ne rečem, sem za nežnosti crklanje in te zadeva, sam spolni akt pa pač ne. Če bi me spoštoval, bi počakal," se je po pomoč na slovenski forum obrnila mlada Slovenka.

"Dobila bom tretjega otroka ... s tretjim moškim" (žalostna izpoved zaskrbljene Slovenke)

Med vsemi takšnimi in drugačnimi komentarji se je našla tudi ženska, ki ji je svetovala takole:

"Nič ne poslušaj tistih, ki ti govorijo, da si čudna. Meni se tudi tako zdi edino prav. Moj fant čaka name, ampak se pa ne nameravava poročiti šele čez 7 let, kot to počnejo nekateri. Tudi ne razumem, zakaj bi s poroko toliko časa odlašal, če imaš nekoga rad in veliko časa preživiš z njim in vidiš, da je v redu človek in se imata rada, se pač zavežeš, ne pa nekaj larifari.

Saj ni potrebno, da imaš po poroki takoj otroke, pravi pomen poroke je le trdna odločitev, da boš z nekom za vedno in podaritev sebe, ampak obenem pa tako, da se še vseeno ne izgubiš. Če bi ti pristala na seks pred poroko, bi se podredila, po mojem mnenju. Tudi moških je kar nekaj, ki si želijo čakati, pa včasih mora punca nanje čakati (ponavadi so sicer verni). To je tudi spoštovanje do drug drugega, da se za nekoga hraniš in želiš biti samo njegov.

Jaz menim, da je najbolje, da to fantu čimprej poveš, da niti ne zapravljaš časa in se preveč čustveno navežeš na nekoga, ki te ni pripravljen počakati, potem pa ti zlomi srce.

Razloži mu tudi, zakaj je tako in mu daj jasno vedeti, da to ne pomeni, da ga nimaš rada, ampak ravno obratno. Moški, ki sami nimajo že tega mnenja, da želijo čakati, se namreč lahko tako počutijo. Res pa je, da težko najdeš takega, ki bi sam od sebe želel čakati, če se ne giblješ v verskih krogih, pa tudi vernih je veliko, ki ne čakajo. Vseeno menim, da obstaja kar nekaj moških, ki sicer nimajo takega mnenja sami od sebe, ampak bi bili pripravljeni počakati nate.

Ti komentarji o kupovanju mačka v žaklju pa so smešni, saj se bosta v seksu zagotovo ujela, če se imata rada in se ujameta tudi v drugih stvareh. Sploh pa se lahko o seksu še vedno veliko pogovarjata, kaj vama je všeč itd. plus celo življenje imata, da ga izpilita. Če te ima zares rad, ne bo želel le seksa od tebe, ampak celo življenje s tabo. Svetujem ti, da se čim več družiš, spoznavaš čim več ljudi in ob zmenkarjenju čimprej odpreš to temo.

Kar pogumno in ostani zvesta sebi."

Se strinjaš z napisanim? Kaj bi pa dekletu svetovala ti?

"Moji tamponi so kar izginjali, nato pa sem ugotovila, da jih moj mož ..." (zapis ženske)