Ojoj! Nekateri MOŠKI poročajo o TEM simptomu koronavirusa (povezan je s SEKSOM)

No, tega pa si tvoj dragi zagotovo ne želi doživeti, saj zveni kot ena najhujših nočnih mor! 😳

Ojoj! Nekateri MOŠKI poročajo o TEM simptomu koronavirusa (povezan je s SEKSOM) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 1. 2022

Povišana telesna temperatura, glavobol, izguba voha in okusa, izčrpanost, bolečina v mišicah, utrujenost, oteženo dihanje, bolečina v grlu, suhi kašelj, slabost, ... vse to in še kakšen več so simptomi koronavirusa, ki kroji usodo naših življenj že dobro leto.

No, po najnovejših raziskavah sodeč bi morali na zgornji seznam umestiti še enega: priapizem – bolečo in dolgotrajno erekcijo, ki ni povezana s spolnim vzburjenjem.

Priapizem je stanje nehotene delne ali popolne erekcije, ki traja več kot štiri ure, strokovnjaki pa zdaj priznavajo, da bi to lahko bil novi simptom koronavirusa.

Kot poroča Cosmopolitan, je namreč neka ameriška medicinska študija odkrila, da sta po svetu namanj dva moška, okužena s koronavirusom, doživela tudi priapizem kot simptom.

Je velikost penisa genetsko pogojena? Znanstveniki pravijo TO (če si se morda spraševala)

Prvi primer se je zgodil v Miamiju na Floridi, kjer je 69-letnik trpel za priapizmom, medtem ko se je na intenzivnem oddelku zdravil zaradi koronavirsa. Zdravstveni delavci so se štiri ure brez uspeha trudili končati njegovo erekcijo, a na koncu so bili primorani preprosto odstraniti višek krvi. Bolnik je na koncu vendarle bitko s koronavirusom izgubil.

Drugi primer se je zgodil v francoskem Versaillesu, kjer so morali zdravstveni delavci vzeti kri 62-letniku, ki je trpel za podaljšano erekcijo. Na koncu je pacient preživel, saj je uspešno prebolel okužbo s koronavirusom.

Kolikokrat na dan ima moški erekcijo? (+ ostala vprašanja o njegovem orodju, ki mu jih ne upaš postaviti)

Ne le, da je priapizem neprijeten in boleč že sam po sebi, težava je tudi v tem, ker lahko privede do venske trombembolije (krvnega strdka v venskem ožilju).

Nedavna analiza 3000 bolnikov s koronavirusom je namreč pokazala, da kar 29,4 odstotkov pacientov na intenzivnem oddelku kaže znake tromboze.

Če je priapizem dokazano res simptom koronavirusa ali ne, še sicer ni znanstveno dokazano. Vsekakor pa upamo, da bo takšnih primerov (in primerov okužb na splošno) po svetu čedalje manj.

Preberi še: Se prvič lotevata ANALNEGA SEKSA? TAKO bosta to počela kot profesionalca!

Priporočamo tudi: "Moj fant med oralcem nikoli NE doživi orgazma – ali kaj delam narobe?" (+ ODGOVOR strokovnjakinje)