Presenečena Slovenka: "Po naključju sem izvedela, da moj mož ni otrokov biološki oče"

"Nikoli nisem pomislila, da bi bilo lahko kakorkoli drugače, saj ga nisem varala ... Hudo mi je za vse nas, saj je vse skupaj splet nesrečnih okoliščin."

Presenečena Slovenka: "Po naključju sem izvedela, da moj mož ni otrokov biološki oče" (foto: Profimedia) Profimedia
25. 5. 2023

"Moj mož ni biološki oče najinemu otroku. Sin ima določene zdravstvene težave in so bila potrebna razna testiranja in preiskave, in tako se je izkazalo, da moj mož ni otrokov oče.

Nikoli nisem pomislila, da bi bilo lahko kakorkoli drugače, saj ga nisem varala. Ko sva se poročila, nisva bila prav dolgo skupaj, poročila sva se deloma zaradi nosečnosti. Malo preden sem začela z zdajšnjim možem, sem pustila bivšega fanta.

Sin je bil rojen tri tedne prezgodaj. Sedaj preračunavam, sin ni bil rojen prezgodaj, pač pa je njegov biološki oče očitno moj bivši. Možu bo strlo srce. Ne vem, kako naj mu sploh predstavim situacijo ali naj to skrivnost rajši obdržim zase.

Če se sinu zdravstveno stanje zakomplicira, bo mogoče lahko pomagal biološki oče. Konec me bo od skrbi. Hudo mi je za vse nas, saj je vse skupaj splet nesrečnih okoliščin. Kaj mi je storiti?" se je po pomoč na slovenski forum obrnila ženska.

Resnični pari razkrili srceparajočo resnico, zakaj so dali otroka v POSVOJITEV

Preberi, kaj so ji svetovali drugi uporabniki:

1.

"Povej po resnici. Ni druge. Saj se ne gre pri starševstvu za to, kdo ga je naredil ali rodil. Starševstvo je dosti več."

2.

"Težko je biti pameten v primeru, kot je tvoj. Ker gre navsezadnje za tvojega otroka in, kot praviš, bi mu lahko pri zdravju pomagal biološki oče, je najbolje, da se prvo pogovoriš s svojim možem, potem z advokatom (da ti razloži, kakšne pravice lahko zahteva bivši in podobno) in potem poveš še bivšemu. Pri takih kompliciranih zadevah je najboljše imeti odprte karte."

3.

"Če misliš, da sinu ne boš maredila škode, molči. Pojma nimaš, kako vam to lahko zakomplicira življenja."

Kako bi ji pa svetovala ti?

"Za tem, da se nisem mogla spomniti najine zaroke, se je skrivalo nekaj veliko resnejšega."