Pozor, jutranji seks odpira nove seksualne svetove

Verjetno se vam res zdi, da jutro zaradi zadaha, nizke energije in frizure, ki močno spominja na ptičje gnezdo, ni najprimernejši čas za seks. Mogoče pa vseeno ne bi smele imeti tako odklonilnega odnosa do njegovih jutranjih stališč.

Pozor, jutranji seks odpira nove seksualne svetove (foto: Profimedia) Profimedia
28. 9. 2017

Nobena skrivnost ni, da bi moški seksali kadarkoli. Obstaja pa del dneva, ko kri še posebej močno trka na organ naše pohote – to je jutro.

“Veliko moških je pripravjenih za seks v trenutku, ko zjutraj odprejo oči,” pojasnjuje seks terapevtka Arlene Goldman, soavtorica knjige Psychology Today Here to Help: Secrets of Sexual Ecstasy.

In če se ve ob jutranji budilki počutite bolj kot izčrpana upravnica samostana, in ne kot drhteča trebušna plesalka, se zavedajte, da bi vam lahko jutranje posteljne aktivnosti odprle nove seksualne svetove.

Strokovnjaki razlagajo, zakaj so prve jutranje minute za moške tako razgrete, razkrivamo pa tudi nekaj trikov, s katerimi boste tudi ve vzljubile jutranje ljubljenje.

Kriv je testosteron

Krivca za moško željo in pripravljenost na seks takoj po jutranjem bujenju je treba iskati v biologiji. “Takrat je raven testorterona najvišja”, odkriva Harry Fisch, avtor knjige Size Matters.

Poleg tega se večina moških redno zbuja z intenzivno erekcijo, saj ponoči v penis priteka več krvi. Moški pa seveda nikoli ne pogledamo v našo nabreklo klobaso med nogami in si mislimo:

“To nima nikakršne povezave z našimi željami.” Moški smo zelo preprosti: ko vidimo erekcijo, jo želimo izkoristiti, najraje med vašimi stegni.

Zabava traja dlje in je kakovostnejša

Ob strašni frizuri in niti malo svežem zadahu je seks najverjetneje vaša zadnja misel. Ampak od jutranjega seksa bi lahko imele veliko tudi ve!

“Ko je v moških količina testosterona največja in so spočiti, imajo tudi več energije med seksom,” pravi Goldman. “Ta energija jim bo pomagala, da bo seks trajal dlje.”

Skrivnost uspeha je v tem, da premagate občutke ‘ravnokar sem se prebudila in sem grozna,’ in začnete uživati. Goldman predlaga, da se pred akcijo rahlo osvežite.

Povejte mu, da ima pol minute, da se pripravi na eksploziven seks, nato pa smuknite do kopalnice in opravite tisto najnujneše, da se znebite občutka, da ste nedehteče in neprivlačne.

Položaji za dobro jutro

Če on zjutraj prekipeva od energije in je pripravljen na seks, ne pomeni nujno, da je tako tudi z vami. Zato zavzemite položaj, ki vam je udoben, hkrati pa še vedno nudi tudi dovolj stimulacije.

“Žličkanje je dobra poza za zgodnje jutranje ljubljenje,” pravi svetovalka za spolnost Trina Read, avtorica knjige Till Sex Do Us Part.

“Veliko parov tudi spi v tem položaju, on pa ima proste roke in vam lahko boža prsi ter stimulira klitoris.”

Lahko pa poskusite tudi to: Naj on še naprej leži na boku, obrnjen proti vam. Ve se ulezite na hrbet, noge pa položite čez njegove boke. Telesi bosta izrisali črko T. Ta položaj pa je dober tudi, ko vam ni uspelo umiti zob, saj niste obrnjeni z obrazom drug proti drugemu. Za dodatek, tako pravijo poznavalci, pa ta položaj omogoča dobro stimulacijo točke G – in temu se reče dober začetek dneva.


Napisal: Simon Zajc

Preberi še: "Sodelavec mi je neizmerno všeč. Kako naj se mu približam?"