Poleg predigre si nocoj privoščita še 'poigro'! (4 načini, kako to storiti)

Seksualna seansa je postala ritual, v katerem s partnerjem začneta s predigro in nadaljujeta z glavnim dejanjem. Zakaj si ne bi poleg predigre privoščila še poigro?

Poleg predigre si nocoj privoščita še 'poigro'! (4 načini, kako to storiti) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 2. 2021

"Ljubljenje z mojim fantom je zame vselej noro in me ponese čez rob uma,” pravi 25-letna receptorka Branka iz Maribora, “toda ob vseh občutkih, ki jih doživljam, je zame eden najlepših užitkov poseksualno sproščanje."

"Najino posteljno druženje se ne konča v trenutku, ko se neha škripanje postelje in onemogla obleživa, ampak z nežnostjo, ki me zaziba v sladek spanec. Preprosto obožujem njegovo telo, ki se stisne ob moje, njegove roke, ki me umirjeno božajo, da popolnoma brezbrižno zatisnem oči in utonem v krepkem snu."

Za mnoge ženske se orgazmična razvnetost zmanjša in izgubi nekaj čara prav zato, ker se partner izgubi v svojem svetu in skoraj, kakor da bi pretrgal film, uide iz njenega čustvovanja. Pripravite in navadite ga na počasen umik, saj bo lepo obema.

V poseksualno igro lahko vključite klepet, nežne dotike, podrobno podoživljanje minulih strastnih trenutkov in tudi smeš- ne podrobnosti, misli, fantazije ...

Zagotavljamo vam, da bo izkupiček vreden naložbe, kajti poseksualna aktivnost vaju bo dodatno zbližala in povezala. Tokrat vam za umirjen iztek ljubezenskega akta predlagamo štiri možnosti, ki lahko spremenijo in obogatijo vaše seksualno življenje, ve pa jih lahko preizkusite ali vzamete za iztočnico in oblikujete po svojih željah, potrebah in okusu.

Dodatno povezovanje v spalnici 1:

Ljubkovanje, ki zbližuje

Moškim ni v navadi, da bi na dolgo in široko razkladali o čustvih in se odpirali z izjavami, da jim ljubkovanje paše. Toda verjemite, da so jim nežni dotiki, čeprav tega ne povedo, všeč prav tako kot vam. “Prvih deset minut po seksualnem aktu si želim zase. Rad se uležem in izživim seksualno sprostitev do konca,” razmišlja 25-letni Viktor.

“A takoj zatem si že zaželim, da bi začutil ob sebi telo moje Aleksandre, njeno mačjo igrivost in predanost. Že misel, da bi takoj zaspal in zapravil takšne trenutke, me kar strese. Nikakor jih ne želim zamuditi, saj me na vso moč izpolnijo.”

Tudi če se partner prepusti svojemu doživljanju ter zadovoljno in omamljeno na videz otopi, verjemite, da ne bo imel nič proti nadaljevanju telesnega stika. Nasprotno, dotiki ga bodo navdušili. Oba bosta spoznala, da je presenetljivo seksi, če sta še naprej tesno skupaj, namesto da bi se obrnila vsak na svojo stran in, bog ne daj, zasmrčala.

Predlagamo, da se zlijeta v žličastem položaju. “Prilepite” se mu na hrbet z vsem telesom vzdolž njegovega, in sicer od vratu do nožnih prstov. Rahlo se stisnite k njemu in se s telesom nežno odzovite na vsak njegov gib. Dotiku vajinih teles s kožo dodajte še ljubkovanje. Z nohti se sprehodite po njegovih rokah (seveda z občutkom in brez krvavih prask), lahko se tudi zapodite v njegove lase. Ali pa ga poljubljajte na neobičajnih mestih, na primer po sencih, dlaneh ali zadnjem delu vratu.

Pozor! Verjetno bosta počasi zadremala, zato se namestita v zelo udoben položaj, kajti če bi katerega od vaju prijel krč ali če bi “zaspala” roka oziroma noga, ne bi bilo niti najmanj privlačno. S krikom “joj, prijel me je krč” lepih uric preprosto ne smeta končati, ker bi vse pokvarila.

Dodatno povezovanje v spalnici 2:

Pogovori na blazini

“Po ljubljenju se s fantom najprej umiriva, nato pa začneva najino igrico, ki sva jo poimenovala časovni stroj,” razkriva 29- letna knjigovodkinja Mojca. “Izbereva letnico in potem si izmenoma opiševa po eno zgodbo iz najinega življenja v tistem letu. Začneva pri osnovnošolskih dogodivščinah in nadaljujeva, dokler se ne naveličava ali zaspiva.

Iz takšnih pripovedovanj sem, na primer, izvedela, da je bil moj Milan, danes policist z močno atletsko postavo in visok meter in 94 centimetrov, pri 12 letih koščena trlica, zaradi česar so se njegovi vrstniki nekajkrat spravili nanj, ga poniževali in nazadnje družno prebutali. Ko mi je opisal grozljiv občutek nemoči v neenakovrednem boju, sva si razdelila skrivnost, o kateri prej ni še nikomur spregovoril.

Za nameček sem skozi to zgodbo lažje razumela nekatere njegove reakcije, ki so me dotlej malo begale in po mojem mnenju niso sodile k njegovemu značaju, zato sem se mu duhovno bolj približala.” Za to, da se z nekom zbližate, ni vedno nujen telesni stik. Klepet v postelji je lahko sproščena in igriva pot, da ostanete intimni in hkrati bolje spoznate partnerja. Zakaj? Zato, ker nobeden od vaju ničesar ne pričakuje, ker se preprosto želita imeti lepo. Seveda le, dokler gre za “lahkotne” teme pogovora.

Nikar pa ne zaidita v resne razprave, kaj šele, da bi drug drugega kritizirala. Za razčiščevanje nesporazumov v skupnem življenju bosta, razumljivo, morala najti primernejši trenutek. Poseksualno zbliževanje je namenjeno ustvarjanju zvez, ne pa grmadenju stresov. Če si želite, da bi bilo šepetanje na blazinah bolj seksualno, se pogovora lotite drugače. Na primer s podrobnostmi o pravkar minulih uricah, lahko mu izdate svoje fantazije o tem, kaj ste si želele, da bi mu naredile, pa niste. Nato namignite, da komaj čakate, da boste zamisli tudi speljale. In mogoče se bo to zgodilo že čez petnajst minut.

Pozor! Vam je muca snedla jezik? Ne veste, kako bi začele intimni pogovor? Najbolje je, da dialog sprožite z izpovedmi, kaj vam je bilo najbolj razburljivo med seksom. “Po ljubljenju mi ni niti slučajno všeč, če me partnerka zasuje z na primer 20 testnimi vprašanji, kdaj sem jo pravilno prijel, kje sem zgrešil, ali kje sem ubral pravo pot,” razkriva svoje občutke 29-letni Novogoričan Boris. “Čisto drugače pa je, če se sama popolnoma odpre in naniza trenutke, ko je resnično uživala. Ko začne pripovedovati, pritegne tudi mene in takrat ji povem vse, kar želi vedeti.”

Dodatno povezovanje v spalnici 3:

Kurjenje s seksom nakopičene energije

Če vas ljubljenje nabije z energijo ter namesto izčrpanosti in dremavosti začutite do vrha napolnjene baterije, vam seveda spanec ne bo prišel na oči. Zaradi tega se ne razburjajte, ampak preprosto porabite nakopičeno moč. Preberite, kaj pravi 25-letna učiteljica Darinka.

“Neko noč po seksu sem se čutila tako poživljeno, da nisem vedela, kaj bi. Za spanje mi ni bilo, za branje nisem bila sposobna. Nato sem zagledala pisan tulec z milnimi mehurčki, ki ga je nečak očitno pozabil pri nas. Vzela sem ga v roke, pretresla vsebino in začela pihljati mehurčke po spalnici. Fant se mi je kmalu pridružil in čez hip ali dva sva se že preganjala po spalnici kot dva razigrana otroka. Bilo je dražljivo, zabavala sva se skorajda tako kot med seksom.”

Vselej seveda ne boste imele pri roki mešanice za milne mehurčke, toda na srečo je še kup drugih načinov za sprostitev nabrane energije. Zvabite ga v dišečo kopel, zaplešita gola, začnita se obmetavati z blazinami, svojo domišljijo lahko uporabita tudi v kuhinji. Ustvarita svojo verzijo filma Devet tednov in pol – dragemu zavežite oči in ga dražite s preizkušanjem hrane. Iz hladilnika izberite različne okuse, ki naj jih prepozna.

Pozor! Če bo partner za takšne igrice potreboval nekaj vzpodbude, mu pomagajte z žgečkanjem. Če ni žgečkljiv ali če mu to povzroča bolečine oziroma mu je zoprno, preklopite na drug kanal. Poskusite s čutno rokoborbo ali pa ga nalahno sunite med rebra, potem pa zbežite, se skrijte ...

Dodatno povezovanje v spalnici 4:

Konec vodi v nov začetek

Včasih se želja po umirjanju in sprostitvi zasuče v nasprotno smer in vas znova pripelje na start. Četudi je bilo prvo ljubljenje po Mercallijevi lestvici potresno močno, nikjer ni zapisano, da ne more biti naslednje še bolj bučno in za nekaj stopenj višje. Strokovnjaki zatrjujejo, da je pri ponovitvi zrak že poln seksualnega naboja, oba sta bolj sproščena in manj zadržana, kar zlahka sproži še bolj pustolovske zamisli in strast.

Zapeljite partnerja vizualno, na primer z narobe obrnjenim striptizom. Namesto da bi se slačile (saj navsezadnje nimate ničesar na sebi), se počasi oblecite. Naj vas opazuje, ko si boste natikale čipkaste spodnjice in zapenjale nedrček. Morda si ogrnite še prozorno bluzico, naprej pa ni treba. Potem mu dovolite, naj oblačila, kos za kosom, znova odvrže z vašega telesa.

Če takšen striptiz na vaju ne bo učinkoval, v svoji notranjosti zbudite skrito seksualno boginjo in se podajte v iskanje njegove skrite točke tik za testisi. Na Daljnem vzhodu imenujejo to akupresurno točko han jin in zagotavljajo, da je skrit zaklad, kajti nežno ljubkovanje tega področja, ki mu dodate še rahel pritisk, pospešuje pretok krvi in posredno močno razburka strast. Ko boste opravile, boste potrebovale lestev, da boste snele dragega s stropa. Tam se bo seveda znašel zaradi ugodja, ne zaradi krikov bolečin.

Pozor! Ko boste razpoložene za drugo ljubljenje, se ljubimca lotite obzirno in ga ne prestrašite s silovitim naskokom. Najprej mu dajte čas za regeneracijo. Povečini potrebujejo moški za vnovično polnjenje akumulatorjev od pet do petnajst minut.

“Zame ni nič bolj razburljivega od ljubljenja v drugo,” se smeji 25-letni Ptujčan Dušan. “Ko ves žariš v soju prvega dejanja in se sončiš na lovorikah slave, je treba zelo malo, da te ponese še višje. Zato priporočam dekletom, naj počakajo kratek čas, da znova prižgemo vse motorje in skupaj poletimo v nebo.”

Petra Potočnik

Preberi še: To so pozitivni (in najbolj nenavadni) učinki joka na naše telo in Kako ga naučiš, da te bo znal zadovoljiti (samo sledi tem napotkom)

Priporočamo tudi: Kako ugotoviti, ali je nekdo "pravi" za vas