Poglej, zakaj je dobro, da z (novim) fantom ne seksaš takoj

Popolnoma te je zmešal in ob pogledu nanj te začne prijetno ščemeti … A že babice so govorile, da bo brzdanje 'mesenega poželenja' poplačano. Vredno poizkusiti, kajne?

Poglej, zakaj je dobro, da z (novim) fantom ne seksaš takoj (foto: Profimedia) Profimedia
15. 4. 2017

Vse vemo, kako težko se je upreti strastnemu trganju oblek s telesa z novim fantom. Vse.

A če misliš, da bi lahko imel tvoj najnovejši predmet poželenja tudi dolgoročne posledice (beri: resno zvezo), poskusi ‘tisto stvar’ malce odložiti.

Seksologi namreč trdijo, da je ‘odloženi’ seks bolj čustven, ker sta partnerja bolj sproščena in povezana.

In še eno šokantno dejstvo, ki govori čakanju v prid: moški si želijo takšne preizkušnje!

Zakaj si želi čakati?

Okoli nas se vrti vse polno pohotnih žrebcev, ki samo čakajo na naslednjo ‘črtico’. A ko moški resnično zagrabi, mu ni težko, četudi ga za nekaj časa postaviš ‘na hladno’. Le zakaj?

Kriviš lahko staro dvojno merilo: "Če ženska takoj sprejme povabilo med rjuhe, moški nehote pomisli, da tako radostno skaklja z vsakim, ki ji prekriža pot," trdi družbeni filozof Michael Gurian, katerega knjiga Dečke vzgajamo drugače: od otroka do izjemnega moškega je prevedena tudi v slovenščino.

Če pa ženska zavrne nekaj neposrednih povabil, dobi moški občutek, da je eden od elitnih izbrancev, ki ji je dokazal, da je vreden globljega spoznavanja.

Prednosti postopnega spoznavanja so:

Rek, da seks slepi, se izkaže za resničnega tudi v primeru ‘instant seksa’, kajti ob popolni zaslepljenosti, ki jo povzroči s čustvi in seksom nabit začetek razmerja, prav hitro spregledamo morebitne partnerjeve napake.

Po prvi seksualni izkušnji zanemarimo realno presojo, ker ves trud usmerimo v obstoj zveze, kar lahko pomeni, da energijo usmerjamo v povsem napačnega moškega, to pa spoznamo šele mesece kasneje, ko se začetni naboj zaljubljenosti razblini.

Kako dolgo torej čakati na usodni korak?

To je povsem individualna odločitev, po nasvetih zakonskih svetovalcev na spletnem naslovu mypleasure.com pa gre ponavadi za obdobje od štirih do osmih zmenkov.

“Mnogo parov zagotavlja, da je zadrževanje seksualnega apetita do vsaj četrtega zmenka razlog za bolj uspešno razmerje,” poudarjajo.

1. Netenje strasti

Seksualna energija narašča ob vsakem zmenku in ko do dejanja zares pride, se sprosti veliko bolj silovito in seveda čustveno.

Trenutno ‘brez-seksa’ stanje pa bo navdihnilo tudi tvojo domišljijo, zato bo akcija ne le silovita, ampak tudi polna novih domislic.

2. Bodi prizanesljiva

Svoje odločitve mu ne razlagaj z besedami: “Saj bi, a se še ne počutim udobno …” Raje mu dajte vedeti, da bi se mu z veseljem predala, a bi bilo bolje, če se prej dobro spoznata.

3. Raziskujta drug drugega

Seksualno neaktivna faza vama ponuja možnosti za okušanje drugih erotičnih aktivnosti. Odkrila bosta neverjetno veliko načinov poljubljanja in izkazovanja nežnosti.

4. Spodnje perilo naj ostane

Veliko lažje boš prelomile obljubo sama sebi, če se boš v postelji znašla povsem gola. Ko se strasti resnično razvnamejo, boš primorane pritisniti na zavore, kar pa sploh ni zabavno.

Anja Hamršek

Preberi še: Vroča tema: prvi seks po porodu! Chrissy Teigen pravi, da sta z možem prvič po ...

Priporočamo tudi: Kaj nas učijo ljubezenska razmerja? Ta resnična zgodba pojasni široko naravo ljubezni