Po starodavnem receptu

Gotovo ga ni človeka, ki še ne bi slišal za slovito Kamasutro. Kljub temu naj vas na kratko spomnimo, da gre za staroindijske poučne spise o umetnosti ljubezni. Tokrat te bomo seznanili z nekaterimi fantastičnimi predlogi.

31. 1. 2002

Domnevni avtor Vatsjajana se pri pisanju ni omejil le na tehniko ljubljenja, temveč je nanizal tudi kopico psiholoških ugotovitev in kulturnozgodovinskih podatkov. Toda ob imenu Kamasutra se kljub temu večini zašibijo kolena in misli najprej usmerijo k posteljnim spretnostim.

Skoraj vsakdo si želi biti dober ljubimec oziroma ljubimka in znati ustvariti vse potrebno za rajske užitke.

Tudi če še toliko tuhtaš, se pogovarjaš in razpravljaš, vselej lahko izveš kaj novega. Zato smo se pri Cosmu odločili, da vam ponudimo nekaj cenjenih tehnik. Morda ne boste izvedele nič novega, morda vam bomo osvežili spomin na že pozabljen ljubezenski položaj.

Morebiti se boste zamislile in spoznale, da je postalo vaše spolno življenje nevarno enolično, ter boste pripravljene kaj spremeniti. Morda pa boste rekle “ah, to že vse vem” in le odmahnile z roko. Kakorkoli že, tokrat imate na voljo 13 predlogov, ki smo jih ocenili tudi s stopnjo užitka in težavnostjo izvedbe.

Da, prav ste prebrale, tudi o težavnosti realizacije smo razmišljali. Za nekatere položaje je namreč potrebna kar precejšnja telesna pripravljenost. Potolažite se, med predlogi so tudi takšni, ki terjajo malo truda in zagotavljajo veliko užitka. Naše ocene so, razumljivo, po einsteinovsko relativne, kajti tudi pri užitkih imamo različne okuse.

Ključ cosmove kamasutre

Stopnje užitka

  • 1–3 nežno, a vzburjajoče
  • 4–6 na robu norosti
  • 7–10 greha vreden užitek

Stopnja težavnosti izvedbe

  • 1–3 z levo roko
  • 4–6 malo se je treba potruditi
  • 7–10 športna kondicija

Seksualna gugalnica

Užitek: 9

Težavnost: 5

Kako: Lezite na hrbet in noge vzporedno dvignite v zrak. Zvijte se tako, da so noge poravnane s podlago in kolikor mogoče daleč naprej nad glavo. Partner naj poklekne in potisne kolena pod spodnji del vašega hrbta, da vam bo v oporo, potem naj se s prsnim delom nagne naprej oziroma, povedano drugače, nasloni naj se na vaša stegna. Če želite, se lahko oprimete njegovih nog, kar bo dodatno okrepilo ravnovesje. Potem naj ljubimec vstopi v vas in vas nežno guga naprej in nazaj.

Zakaj vam bo všeč: V tem položaju partnerju omogočite izjemno sproščen dostop. Dvignjene noge namreč zožijo vaginalni kanal, razširjene okončine pa omogočajo globljo penetracijo. Vam bo položaj omogočil dodatne občutke zaradi trenja, zanj bo dražljivo zaradi tesnega pritiska.

Strast po pitonsko

Užitek: 5

Težavnost: 3

Kako: Partner naj se plosko uleže na hrbet, nato se spravite nanj. Namestite se na njegov penis in vzravnajte na njegovem telesu, vaši boki naj bodo na njegovih. Oprite se na njegove roke in dvignite zgornji del telesa, podobno kot se postavi kača, ko se pripravi na ugriz. Njegova stopala naj bodo upognjena navzgor, da se lahko oprete nanje ter se od njih z nogami odrinete in poženete zgornji del telesa kvišku.

Zakaj vam bo všeč: Njegove roke, ki stiskajo vaše, vaše prsi, ki se tiščijo ob njegov toraks, in vajina tesno dotikajoča se stegna bodo sprožili izjemno seksualno čutnost in dotik vajine kože po vsej dolžini telesa bo zanetil romantično čutenje. Če k temu dodamo še trenje zaradi gibanja, ki nastaja pri vašem odrivanju od njegovih stopal, in položaj, ki omogoča klitoralni dotik z njegovo pubično kostjo, rajski občutki ne morejo izostati.

Razuzdana samokolnica

Užitek: 6

Težavnost: 7

Kako: Postavite se z obrazom proti postelji ali stolu in se sklonite, tako da bodo vaša glava in roki počivale na podlagi. Partner naj stoji za vami, prime naj vas za enega od gležnjev in ga dvigne na svoj bok. Nato vstopi od zadaj.

Zakaj vam bo všeč: Dvignjen položaj vašega telesa mu pri vstopu ob slehernem sunku omogoča nemoten in izjemno dražljiv pogled na vaše telo in hkrati tudi neoviran dostop. Ne zanemarite dejstva, da je za moške izjemno velika motivacija pogled na žensko, ki uživa. Poleg naštetega je dodatna prednost razuzdane samokolnice globlji stik. In še nekaj. Z upognjenim telesom tako njemu (in seveda sebi) omogočite dostop do svoje točke G. Si lahko želite še kaj več?

Ljubezenski stol

Užitek: 8

Težavnost: 4

Kako: Izbranec naj sede z razširjenima nogama, nato se spravite v njegovo naročje in prepletite svoje noge z njegovimi. Z rokama naj objame vaše noge, in sicer tako, da bosta komolca pod koleni. Tako bosta pripravljena na penetracijo, hitrost gibanja lahko uravnavata po želji. Možnosti sta najmanj dve. Vaš dragi lahko položi roke na vaše boke in vas približuje oziroma oddaljuje, lahko pa tudi sami prevzamete pobudo. Za hrbtom se oprite na roke in zazibajte prepleteni “čolniček” vajinih teles.

Zakaj vam bo všeč: Za tiste, ki ste “zasvojene” s čutnostjo, sedeči položaj iz oči v oči obljublja obilje vidnega stika in neprecenljiv pogled iz prve vrste parterja na dogajanje pod pasom. Za nameček, če boste prevzele skrb za gibanje, se bo partner z rokama lahko posvetil vašim bradavičkam ali kako drugače (same najbolje veste, kaj vas najbolj vznemirja) sprožil dodatne stimulativne dražljaje. Pred tolikšnim “napadom” na vaše erogene cone se prepričajte, ali so sosedje zdoma, saj bi lahko oglušeli zaradi vaših krikov zadovoljstva.

Erotična harmonika

Užitek: 7

Težavnost: 8

Kako: Ljubimec naj leži na hrbtu in pritegne kolena k prsim. Obrnite se proti njemu in počepnite, pri tem prepletita noge in roke, tako da bodo vaša stegna objemala njegova. Spustite se do njegovega penisa. Čim bolj bo partner svoja kolena stisnil k prsnemu košu, toliko boljši bo dostop do njegovih “moških” pripomočkov. Upognite kolena in se gibljite gor–dol.

Zakaj vam bo všeč: Položaj je skrajno dražljiv in vam dopušča popoln nadzor. Medtem ko je on v zviti legi na hrbtu, se povzpnite nanj, kakor da bi zajahale, denimo, poskočnega kavasakija. Spremenjena poza z zamenjanima vlogama vam bo dala občutek moči, saj vam mora on pokazati svojo bolj podrejeno stran osebnosti.

Obrnjena drug proti drugemu bosta imela nemoten panoramski pogled na obraz drug drugega, prepojen z ekstazo. Še nekaj. Penetracija, ki ne bo prav globoka, bo sprožila ugodje v izjemno občutljivem zunanjem robu vagine in v z živčnimi končiči prepleteni glavici njegovega penisa.

Hrup v ležalniku

Užitek: 10

Težavnost: 6

Kako: Prijatelj naj se zlekne v poletnem ležalniku; če ga nimate pri roki, zadoščajo tudi v vrsto postavljeni trije stoli brez naslonjal. Partnerja zajahajte tako, da boste obrnjene proti njegovim stopalom, z obema nogama pa se dobro oprite na podlago. Spustite se na njegovega tička in medtem ko bo užival v pogledu na ponujene sadove, začnite gibati z boki ter začnite seanso, ki je ne bosta hotela nikoli končati.

Zakaj vam bo všeč: Pomislite na pogled, ki se bo odprl obema. Naj zveni še tako čudno ali nenavadno, gre za izjemno erotično ponudbo očem. Fizično vam bo nekoliko drugačen vstop v vašo notranjost ponudil nove občutke v zadnjem delu vaginalne stene. Položaj vam bo omogočal tudi dostop in igro z njegovimi testisi ter delom med anusno odprtino in korenom penisa, če pa vam to še ne bo dovolj, boste lahko izkoristile prosto roko in se posvetile klitorisu.

Seksualna ježa s strani

Užitek: 9

Težavnost: 8

Kako: Lezita na bok, pravokotno drug na drugega. Ljubimec naj bo za vašim hrbtom, tako da ustvarita lik črke X. Potem dvignite zgornjo nogo kvišku in mu naredite prostor, da se ugnezdi med vašimi škarjasto razprtimi nogami. Ko bosta združena v ekstazi, vas lahko zagrabi za ramena, vi pa se oprite ob podlago, da bosta lahko stabilno nadaljevala pot v rajske vrtove naslade.

Zakaj vam bo všeč: Vaše celotno telo bo zaplavalo v višave prav zaradi bočne lege. V začetku bo vstop bolj površinski, potem se začnite gibati not–ven. Čar je v kotu, pod katerim vstopa penis v vagino, saj omogoča, da njegov metuljček razišče vsak centimeter vašega svetišča, tudi tiste, največkrat zapostavljene kotičke. Če tega še niste doživele, poskusite, saj boste skusile izjemno strastne občutke.

Erotične sklece

Užitek: 3

Težavnost: 7

Kako: Na prvi pogled je videti položaj kot standardni misijonarski – on na vrhu, vi pod njim. Toda ima dodatek. Partner naj se dvigne na vse štiri, nato se vzpnite v bokih in se podajte penisu naproti. On naj miruje v položaju za telovadne sklece, skrb za gibanje gor–dol je vaša.

Zakaj vam bo všeč: Čeprav ste spodaj, je taktirka v vaših rokah. Z ritmom dviganja in spuščanja bokov uravnavajte hitrost in trenutek vsakega sunka. Hkrati lahko določate tudi globino vstopa in ga neizmerno dražite, če ga pustite vstopiti le do polovice. Dogajanje bo usmerilo vse njegove občutke v najbolj občutljivo in razdražljivo področje njegovega orodja.

Čutna žlica

Užitek: 6

Težavnost: 8

Kako: Lezite na stran, prav tako vaš partner, ki naj bo za vašim hrbtom. Zgornja dela teles imejta tesno skupaj, skorajda prilepljena, in medtem ko bosta uživala v dotiku, dvignite zgornjo nogo, on pa naj se namesti v napol klečečem položaju ter vstopi v vaše kraljestvo od zadaj.

Zakaj vam bo všeč: Opisani napol pasji, napol žličasti položaj združuje udobnost in prijetnost bližine, ko se leže dotikata, in omogoča draženje točke G. Toda to še ni vse! Vajine roke so proste – on se lahko posveti vašim oblinam, same pa se lotite ščegetavčka.

Med stoloma

Užitek: 7

Težavnost: 3

Kako: Položaj je primeren v spontanih trenutkih, ko vas pograbi neustavljiva želja po seksu. Saj poznate občutek; to je tisto razpoloženje, ko se vam zdi, da se za nič na svetu ne bi mogli nečemu odreči. Pa naj gre za tablico čokolade ali – kot v našem primeru – za seks. Hočete ga takoj zdaj, tukaj.

Zakaj vam bo všeč: Pri tolikšni naglici stoječi položaj vzburja kraljevsko bolečino tik pred združitvijo vajinih intimnih delov telesa. Še več, vaše široko razprte noge vam bodo dale seksi občutek ranljivosti, vaša stabilna drža pa vam bo dopustila, da ujamete njegov ritem. Proste roke bodo na voljo za vse vrste ročnih aktivnosti, od dotikov do božanja, čelno trenje teles pa vas bo odneslo do izjemnega orgazma.

Strastna presta

Užitek: 6

Težavnost: 6

Kako: Pokleknita, obrnjena drug proti drugemu, in z nasprotnima nogama stopita trdno na tla. Približajta se in združita. Nagnjena naprej in oprta drug drugemu na stegno se zazibljita v erotičnem ritmu naprej–nazaj in počasi začnita divjo, razuzdano igro.

Zakaj vam bo všeč: Slikovita poza vama ponuja združitev na osnovi enakosti. Oba sta v popolnoma enaki telesni drži in oba imata v rokah vajeti, s katerimi lahko odvihrata v svet ekstaze, ko bosta drug drugemu zamajala tla pod nogami.

In oba imata nezasedeni roki … Samo pomislite, kaj vse lahko raziščeta z njima! Hrbet, moda, prsi … Združitev v strastni presti ne omogoča veliko gibanja not–ven, zato pa dotik zgornjih delov telesa, ki se med seboj nežno drgnejo, zagotavlja izvrsten klitoralni stik, in prav ta vas bo spravil na pot stopnjevanega čustvovanja. Korak za korakom bosta v vse večji vročici prispela do kraljevskega vrhunca.

Varnost med mišičevjem

Užitek: 8

Težavnost: 7

Kako: Izbranec naj bo spet za vašim hrbtom, ve pa dvignite nogo na posteljo ali stol. Naslonite se na njegove prsi in se udobno namestite, on pa naj vas prime za zadnjico in vstopi od zadaj.

Zakaj vam bo všeč: Nagnjene nazaj, z vso težo ugnezdene med njegovo prsno mišičevje, boste dobile občutek varnosti, on pa se bo počutil kot vrhunski žrebec. Opisani položaj omogoča moškemu neoviran dostop daleč v vašo globino, zibanje v takšni pozi pa ponuja nekaj več od klasičnega hitrega gibanja pri penetraciji od zadaj.

Nagnjeni stolp

Užitek: 10

Težavnost: 10

Kako: Ulezite se in si podprite boke, nato dvignite noge in hrbet ter se ga z gležnji oklenite okrog vratu, tako da se boste podlage dotikale le z ramenskim obročem in glavo. Partner naj kleči in umiri vaše noge med rokama. Za ravnotežje se oprimite njegovih stegen in se namestite za združitveno dejanje.

Zakaj vam bo všeč: Prvi hip se vam bo morda zdelo, da ste kot nagnjen stolp v Pisi, a je vredno začetne neudobnosti. O tem se boste prepričale takoj, ko boste spoznale razsežnosti čutenja, ki vas bo preplavilo. Nagli tok krvi iz stegen bo namreč pomnožil občutke v predelu genitalij.

Izjemno se bo počutil tudi on, kajti vaše noge, ki bodo “počivale” na njegovih ramenih, mu bodo zaradi tesnega dotika sprožile iskrenju podobno doživljanje. Če še niste poskusili tega položaja, vam ga toplo priporočamo. Obeta se vam namreč nebeški finale. Toliko za prvo “predavanje” o tehnikah ljubljenja po staroindijskih receptih in dognanjih. Upamo, da vam bodo našteti predlogi všeč, nove boste lahko prebrale čez tri mesece.

Andreja Gorišek