Partner, ki te je VARAL, si nikoli ne bi smel zaslužiti druge priložnosti (TO je razlog)

Ker si zaslužiš veliko več. ❤️

Partner, ki te je VARAL, si nikoli ne bi smel zaslužiti druge priložnosti (TO je razlog) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 12. 2019

Veliko žensk v navidez popolnih zakonih se odloči ostati s svojim partnerjem tudi po tem, ko ga ulovijo pri varanju. Se tudi ti sprašuješ, zakaj? Gre za dokazovanje moči? Morda udobje ali denar? Ali pa le za strah pred samoto?

Drage naše, v določenih trenutkih je boljša izbira ločitev, namesto, da ostanete v zakonu s partnerjem, ki vas je prevaral (in bo morda to storil še kdaj).

Tukaj je 10 odličnih razlogov, zakaj nikoli, ampak res nikoli, moškemu, ki te je prevaral, ne bi smela dati druge priložnosti:

1. Preteklo vedenje napoveduje vedenje v prihodnosti.

Če te je partner prevaral in si za to izvedela, obstaja velika verjetnost, da to ni bilo prvič – in še večja, da tudi ne bo zadnjič.

2. Tvoj partner je zanemaril tvojo varnost.

Ko se je odločil, da bo imel afero, te je izpostavil tveganju – tveganju, da ima morda njegova ljubica kakšno bolezen, ki se lahko razširi nate, in tveganju, da je tako nora, da boš postala tarča njene jeze, ko jo bo zapustil.

Preberi še: Izpoved poročenega moškega: "Moj zakon je dober, a svojo ženo varam z različnimi ženskami!"

3. Spoštuješ samo sebe.

Zaslužiš si partnerja, ki živi poročne zaobljube tako dosledno kot ti. Varanje je tako do tebe kot vajinega zakona nespoštljivo. Ni ti ga treba sprejeti ali odpustiti, če tega neželiš.

Sčasoma lahko partnerjeva nezvestoba vpliva na tvojo samozavest. Ko se to zgodi, lahko dejansko začneš verjeti, da si ne zaslužiš nekoga, ki bi do tebe bil boljši.

4. Svoj čas in energijo lahko posvetiš iskanju nove, zdrave zveze.

Lahko čas preživiš tako, da si nesrečna v svojem trenutnem zakonu, ali pa začneš svojo energijo vlagati v to, da pozdraviš svoja čustva in najdeš novo razmerje, ki te bo osrečevalo.

5. Tvoj partner je strahopetec.

S temi dejanji ti je pokazal, da ga je s teboj strah odprto govoriti o svojih čustvih in težavah. Namesto tega se je odločil za lažji način. Ni bil dovolj pogumen, da bi s teboj skušal stvari zgladiti, in to je jasen znak, da je čas, da se ločiš od njega in živiš naprej.

Te morda zanima tudi: "Bivšega fanta sem vprašala, zakaj sva se razšla, in takšnega odgovora nisem pričakovala niti v sanjah."

6. Tvoj partner te krivi za svojo afero.

Naj ti bo kristalno jasno: to ni tvoja krivda. Ti nisi tista, ki je svojega moža prisilila, da spi z drugo žensko. On se je tako določil.

Ne dovoli mu, da krivdo zvali nate. Za svoja dejanja mora odgovarjati sam.

7. Si vzornica svojim otrokom.

Zmeraj se opomni, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Če želiš, da tvoji otroci odrastejo v prepričanju, da ni okej ostati v zakonu/razmerju z osebo, ki te je prevarala, boš to najlažje storila tako, da jim boš sama za vzor.

Preberi tudi: "Po najini odločitvi, da se ločiva, se je vse spremenilo. Danes sva še vedno skupaj, in TO je razlog!"

8. Tvoje čustveno in fizično zdravje je na kocki.

Sčasoma ti lahko čustva, ki jih gojiš do svojega nezvestega moža, povzročijo stres, tesnobo in depresijo. Tvoje čustveno zdravje bo vplivalo tudi na tvoje fizično zdravje. Pomembno je, da zaščitiš svoje počutje in ostaneš zdrava.

9. Dlje ko boš čakala, težje bo narediti veliko spremembo.

Ni skrivnost, da starejši ko postajamo, težje naredimo velike življenjske spremembe. Mnoge ženske ostanejo z nezvestimi partnerji leta in leta, v upanju, da bodo nekoč vendarle prišli k "zdravi pameti". Koliko svojega življenja si pripravljena žrtvovati, da vidiš, če se bo to dejansko zgodilo?

10. Postaneš lahko tarča moževe jeze.

Zelo pogosto se namreč zgodi, da nezvest moški postane jezen, ko svojo ženo vidi kot prepreko, da bi bil s svojo ljubico.

Kaj, če ona začne zahtevati, naj se te "znebi", da bi lahko bil z njo? Verjetno poznaš zgodbe o neposrečenem ljubezenskem trikotniku, kjer je na koncu zvest partner tisti, ki jo skupi? To se ne dogaja le v novicah in filmih.

Po predlogi Christine Steinorth-Powell

Preberi še: "Najina ljubezen je bila kot iz pravljice ... Dokler nisem morala poklicati policije" (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: Obstajajo 3 tipi ločenih moških - a le z ENIM od njih lahko ustvariš zdravo razmerje