Kaj narediti, če ima tvoj partner drugačen libido kot ti? Zate imamo nekaj predlogov

27. 1. 2024
Kaj narediti, če ima tvoj partner drugačen libido kot ti? Zate imamo nekaj predlogov (foto: Profimedia)
Profimedia

Verjetno že veš, da ni druge, kot da se pogovorita.

Seks je neizbežno pomemben del romantičnega odnosa. Ne glede na to, da imata oba rada isto dolžino nogavic, pico z gobami in ne preneseta koriandra, pa se lahko razlikujeta po svojem 'seks drivu' oziroma libidu.

Nimaš druge, kot to, da se pogovorita. Neprijetno je lahko, če imaš drugačno potrebo po spolnosti kot tvoj partner, obenem pa je ključno, da svoje potrebe skomuniciraš. Zaradi česar moraš imeti odkri  in odrasel pogovor. Če je partner dovolj čustveno zrel, da lahko govori o spolnosti, se nimaš tudi ničesar bati. Ključno je, da je v odnosu obema prijetno. 

Pomaga, če pred pogovorom poskušaš ugotoviti, zakaj bi tvoj partner lahko imel zmanjšan libido. Ali vpliva nanj stres, pomanjkanje spanja, uživanje drog, zdravila ali je problem res v drugačni potrebi. Če je tvoj partner res pod večjim stresom, mu lahko pri temu poskušaš pomagati ali z meditacijo ali mu preprosto pomagaš pri vsakodnevnih opravilih. Lahko se na primer ponudiš, da sestaviš tisto Ikeino omarico, ki zaprašena že pol leta čaka na sredi dnevne sobe. 

Ne spreglej še:

Ne pozabi, da si mogoče tvoj partner ne želi norega spolnega življenja, poskusita pa lahko tudi druge stvari. Orgazem ni nujno končni cilj. Nekateri ljudje v partnerskih odnosih spolnost prilagodijo in jim take vrste intima ni ključna. Ne pozabi tudi časa, ki ga imaš sama s sabo. Masturbiranje je v vsakem primeru zdravo, če pa imaš višji libido kot tvoj partner ti lahko tudi to pomaga zadovoljiti pomanjkanje spolnosti. 

Morda lahko predlagaš, da bi svoje spolno življenje začinila in poskusila ugotoviti, če srž problema tiči v temu. Na koncu pa se moraš zavedati, da je, če je spolnost veliki faktor v tvojem razmerju, to lahko razlog, zakaj se nekatera razmerja končajo. Spolnost je namreč pomembna, v odnosu pa je načeloma ključno, da je potreba po seksu skladna z obeh strani. 

Predvsem pa se ne počuti kakor, da si zaradi drugačnega libida v razmerju čudna. Pomembno je, da si toliko spolno aktivna kot ti je prijetno. 

Te morda zanima še: TikTok video povsem šokiral ženske, saj je pokazal, da moški ne razumejo TE preproste stvari

Preberi še: Kako pozabiš moškega, ki je zaseden? Nasveti, ki ti bodo 100% pomagali (če imaš to težavo tudi sama)

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu