Pari brutalno iskreno o tem, kako se je njihov odnos spremenil po prihodu dojenčka

"A če razumeš, da se to pač zgodi, je potem vez med vama še močnejša," je povedal eden izmed njiju.

Pari brutalno iskreno o tem, kako se je njihov odnos spremenil po prihodu dojenčka (foto: Profimedia) Profimedia
4. 8. 2022

Jasno je, da se življenje novopečenih staršev ob prihodu dojenčka popolnoma spremeni. Ampak ali si se kdaj vprašala, kako se zares spremeni tudi sama dinamika med partnerjema?

Resnični ljudje razkrivajo ...

Sprememba je dramatična

"Preden sva postala starša, sva bila poročena nekaj let, zato sva drug pri drugem že opažala določeno mero rasti in sprememb (spoznala sva se na faksu in se poročila pri 22-ih). Pa vendar je ta sprememba, ko sva dobila dojenčka, postala občutno večja, še posebej pri meni kot mami. Ljudje ti povedo, da te bosta starševstvo in zakon spremenila, ampak sam zmeraj naivno misliš, da bo pri vama drugače. Naj vam povem, da ne bo. Točno tako bo, kot so govorili. In če bi to že na začetku sprejela, bi bila bolje pripravljena na kup sprememb, ki so naju čakale."

Veliko manj časa bosta imela zase

"Z ženo se še zmeraj enkrat tedensko odpraviva na zmenek, pa vendar se mi zdi, da to ni dovolj, da nadoknadiva vse izgubljeno, saj sem cele dneve v službi, ona pa dela od doma in hkrati skrbi za najinega dojenčka. Želim si, da bi več potovala, šla na več zmenkov ter naredila več kljukic na najinem 'bucketlistu'. Čeprav veva, da bova lahko vse to počela, ko bo najin otrok starejši, je čas, preživet s partnerjem te dni tako nuja kot luksuz. Če bi vedela, bi cenila in našla tisoč načinov za skupno preživljanje časa, preden sva postala starša."

Ženska na spletu poiskala svojega fanta in ugotovila, da ima OTROKA z drugo

Timsko delo je zelo, zelo pomembno

"Z ženo sva imela težavo delovati kot tim, kar moraš, ko si enkrat starš, početi skoraj 24 ur dnevno, in to naslednjih 18 let. Najin dojenček je zdaj star šele 2 meseca, ampak moram priznati, da sta bila ta dva meseca največji izziv v najinem življenju. Najine komunikacijske veščine so bile prej dobre, zdaj pa se oba tako osredotočava na najino hčerkico, da si ne vzameva dovolj časa za komunikacijo in timsko delo, da bi si zadeve olajšala. Imava odličen zakon, pa vendar se stvari spremenijo, ko oba zmanjšata količino spanca za skoraj 75 %. Naučiti se moraš ponovno delovati kot tim, in to pod stresom, napetostjo ter ob pomanjkanju spanca. Želiva si, da bi se lahko na to bolje pripravila."

Rahlo ljubosumje je normalno, a ne sme te prevzeti

"Prvo leto sem postal precej ljubosumen na povezanost svoje žene s hčerko. Ona je bila tista, ki je z njo oblikovala takojšnjo vez in je več časa preživljala z njo, saj sem jaz delal. Čutil sem se nekoliko zapostavljenega in, čeprav nisem ponosen na to, sem ženi nekoliko zameril ter sem zaradi tega bil včasih tečen. Zdaj, ko pogledam nazaj, so bili moji občutki normalni, pa vendar nam niso delali prav nobene usluge, saj je logično, da bo mama bolj navezana na otroka. Na koncu sem ji s tem vse skupaj le še otežil. O tem sva se tudi pogosto pogovarjala in sčasoma je postalo bolje. Bil sem resnično nezrel. No, kmalu sem našel načine, kako biti kar se da prisoten. Moja žena je popolnoma razumela moje občutke, kar je prav tako pomagalo. In zdaj? S hčerko sva si zelo blizu, najin zakon z ženo pa je trden."

Romantika ni več ista

"Z ženo sva dobesedno najboljša prijatelja in obožujeva skupaj preživljati romantične večere. Ko se je to spremenilo, je bilo resnično težko. Iz rednih zmenkov in seksa trikrat tedensko sva prišla na to, da sva na vsakih nekaj tednov zaspala že praktično med predigro. Bilo je težko. Definitivno sva se čutila nekoliko odtujena, hkrati pa veliko bližje drug drugemu. Šlo je za drugačno vrsto romantike. A če razumeš, da se to pač zgodi, je potem vez med vama še močnejša."

Vir: fatherly.com

"20-letna hčerka je zanosila z luzerjem" (izpoved jezne Slovenke)