Otroci LOČENIH staršev iskreno o tem, kako je na njih vplivala ločitev (izpovedi Slovencev)

Imaš tudi sama podobno situacijo oziroma izkušnjo, ki bi jo želela deliti? ❤️ 

Otroci LOČENIH staršev iskreno o tem, kako je na njih vplivala ločitev (izpovedi Slovencev) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 11. 2022

"Kako ste preživljali ločitev? Ste razumeli, zakaj se ločujejo? Vam je bilo bolje prej ali potem? Je kdo, ki misli, da bi se starša morala ločiti že prej? Je komu žal, da sta se ločila?" je na priljubljenem forumu povprašala Slovenka.

Takšne so izkušnje Slovenk in Slovencev:

1.

"Jaz sem imela nasilje v družini, ko sem bila majhna. Moja mama in oče sta večkrat šla narazen in potem spet skupaj. Oče je pil, nas vse tepel, mene, mamo in brata. Potem je mama končno zbrala pogum in šla proč od njega. Iskreno, jaz sem jokala od sreče. Čez nekaj časa si je mama našla novega moža in smo prišli živet v Slovenijo. Za očeta pa vem, da je potem pristal v zaporu in nimava več od takrat kontakta. Mene ta razhod staršev niti malo ni prizadel, sem videla mamo kot pogumno, močno osebo."

"Tisti, ki ste dali skozi LOČITEV, kako ste preživeli?" (+ iskrene izpovedi Slovencev)

2.

"Po ločitvi sem čutila olajšanje, saj sem bila neprestano priča prepirom in napetostim. Ker sta se starša kregala tudi po ločitvi, hkrati pa naju s sestro izkoriščala za maščevanje drug drugemu (zlasti mama očetu), je bilo mučno tudi 1–2 letno obdobje po ločitvi. Potem so se zadeve umirile in je postalo vzdržno. Torej, ja, morala bi se ločiti že prej. Najhuje je otrokom staršev, ki živijo skupaj, pa niso za skupaj. To je konstantno stanje stresa in napetosti. Noben otrok si ne zasluži tega."

3.

"Moja je takšna, da je ločitev prinesla veliko olajšanje. Čeprav tudi pozneje starša nista dobro funkcioniral skupaj, je bilo bolje, saj konfliktne situacije in stres niso bili tako skoncentrirani in konstanteni, ampak samo takrat, ko sta se srečala. Torej je moja izkušnja, da ločitev do neke mere izboljša možnosti otroka za zdrav razvoj."

4.

"Jaz sem tak otrok. Večno se bom počutila kot napaka. Otroštvo ni bilo srečno, pogrešala sem očeta. Otroci so se norčevali iz takih otrok in danes ni dosti drugače."

Imaš tudi sama podobno izkušnjo, ki bi jo želela deliti z nami?

Zapiši jo v komentarju pod to objavo na našem Facebooku!

"Dovolj imam. Vem, sliši se grozno, ampak ne prenesem svojega otroka" (brutalno iskren zapis mamice)