Osebna izpoved: "Najboljši prijateljici sem povedala, da jo fant vara"

Ena najtežjih situacij, ki te lahko doleti kot prijateljico, je ta, ko izveš, da tvojo prijateljico vara fant. Ali je tvoja dolžnost oziroma pravica, da prijateljici poveš, kaj se dogaja?

Osebna izpoved: "Najboljši prijateljici sem povedala, da jo fant vara" (foto: Unsplash.com/Abo Ngalonkulu) Unsplash.com/Abo Ngalonkulu
8. 9. 2018

Odgovori na zgornje vprašanje si niso enotni. Nekateri pravijo, da bi morala vsaka dobra prijateljica povedati, če bi to opazila. Drugi pa pravijo, da nima nobene pravice, da se 'vtika' v zvezo dveh oseb.

Preberi si osebno zgodbo punce, ki je svoji najboljši prijateljici razkrila, da jo fant vara.

1. Koliko sta bili stari, ko se je dogodek zgodil in kakšen je bil vajin odnos?

"Bili sva stari 27 let in z Erin (imena so spremenjena) sva bili od srednje šole dalje nerazdružljivi. Sva tisti prijateljici, ki imata toliko internih šal, da je že zoprno." (smeh)

2. Kakšno se ti je zdelo njeno razmerje s fantom, preden si ugotovila, da jo vara?

"Že od samega začetka sem imela svoje dvome. Erin res nima najboljšega okusa za izbiranje moških in Chris je bil res pravi kreten."

3. Kako si ugotovila, da jo fant vara?

"Na začetku je šlo za manjše stvari. Čudno se je obnašal, kadar je pri sebi imel telefon, na zabavah sem ga videla, ko se je pogovarjal z drugimi dekleti ... Ne vem, občutek mi je pravil, da nekaj ni v redu.

Sčasoma je do mene prišla druga prijateljica, ki mi je povedala, da je že večkrat spala z njim. Sicer ni bila Erina prijateljica, ampak sem vseeno bila noro jezna. Danes sploh ne govorim več z njo."

4. Kako dolgo si čakala, preden si ji povedala?

"Takoj naslednji dan sem šla k njej. Mislim, da so mi besede že na vratih zletele iz ust."

5. Zakaj si ji povedala?

"Zaslužila si je izvedeti resnico. Zame je to bila črno-bela situacija."

6. Kako je odreagirala?

"Jokala je. Mislim, da je globoko v sebi vedela, da ni dober fant, vendar si tega ni želela priznati. Vedela je, da mi že od začetka ni bil všeč in je zato večkrat mislila, da ji stvari omenjam samo zato, ker ga ne maram. Ampak tokrat je vedela, da govorim resnico."

7. Ali sta še vedno prijateljici in ali obžaluješ, da si ji povedala resnico?

"Ja. In tudi bolj zaupa mojemu občutku, vsaj kar se tiče fantov. Ne obžalujem, da sem ji povedala, zato pa so prijateljice. Krila sem ji hrbet, čeprav se tega v tistem trenutku morda še ni zavedala."

Foto: Unsplash.com/Abo Ngalonkulu

Vir: Cosmopolitan.com

Preberi še: Melania Trump na pragu ločitve!?

Priporočamo tudi: Je Stjepan Hauser končno prebolel bivšo?