Oprosti, ne ljubim te več (kdaj je čas za slovo)

Vse ljubezni niso večne, kot tudi vsa razmerja nate ne vplivajo spodbudno. Včasih se moraš s kom nujno raziti, da bi se v tvojem življenju naredil prostor za novo osebo, nove (pre)izkušnje in nova spoznanja. 

11. 8. 2015

In kako boš vedela, da je zares prišel čas od-ločitve?

1 Zadušljiva bližina

Že nekaj časa živita eden mimo drugega: vsak v svojem svetu gledata televizijo, pogovarjata se le o najnujnejšem, na počitnice sta šla vsak po svoje, ne obedujeta več skupaj, in ker ti seks z njim ne diši več, si se preselila v svojo sobo.

Opazila si, da te v njegovi bližini duši v prsih, pa ni za to nobenega posebnega razloga.

2 Govoriš o drugih

(Pod)zavestno bi ga rada prizadela, zato iz naftalina privlečeš bivšega ter na dolgo in široko naštevaš njegove dobre lastnosti.

Šefa kuješ v zvezde, pa čeprav ti je znižal plačo in te v resnici ne ceni dovolj. In da je bila mera polna, si se na plaži pred njegovimi očmi spogledovala z vsem, kar je lezlo in šlo.

To ne pomeni, da si brez srca, biti pa moraš poštena do njega. Kako bi se počutila ti, če bi nekdo vztrajal ob tebi samo iz navade?

3 Prepirata se v javnosti

Kot da sama sebi ne bi verjela, da ne sodita več skupaj – za svojo nesrečo potrebujeta priče. Tako se hrupno prepirata v družbi, da bi bilo ja celemu svetu jasno, da nista imela druge izbire, kot da se razideta. Čaka vaju nujen iskren pogovor na štiri oči.

Napisala: Anja Osojnik

Preberi še: Vedno manj seksata? Čas za paniko je, ko ...