Oooorgazmične spolne igračke iz erotične trgovine

Da bi ti olajšali izbiro spolnega pripomočka, ki je pravi zate (in zanj), smo zavihali rokave, obredli nekaj erotičnih trgovin in podobnih shopov ter jih nekaj preizkusili. Težko delo, ni kaj!

29. 1. 2009

Že naše babice so vedele, da ne seksamo zgolj zato, da bi nas bilo na svetu več, ampak seks prinaša tudi obilico sproščujočih užitkov. Tabu, ki je lebdel nad spolnimi pripomočki, je izginil – ti nam danes lahko nudijo obilico orgazmičnih trenutkov ter omogočajo še razburljivejše življenje med rjuhami. Sodobne spolne igračke so prijetnih oblik in materialov in lahko zadovoljijo marsikatero poredno in pridno punčko, seks pa lahko popestrijo tudi parom.

V Sloveniji imamo nekaj trgovin in spletnih trgovin, ki ponujajo spolne pripomočke. Nakup preko spleta priporočamo predvsem malce bolj sramežljivim, saj lahko izbiranje in celoten nakup opravijo kar iz naslanjača. Nam so spolne igračke izbrali in prijazno podarili v spletni prodajalni Sex Shop Intimna.si, ki jo najdeš na naslovu www.intimna.si in v erotični trgovini Lolita, ki se nahaja v kletni etaži Hale 3 v BTC-ju v Ljubljani.

Poredni tresljaji

Silikonski vibrator

Fun factory Little Paul (Lolita, 34,50 EUR)

Za kaj se uporablja?

Za draženje vagine, ščegetavčka, v polno zadane tudi točko G. Ko se hočeš poigrati sama s seboj, a ti prstki niso dovolj, pa tudi za nešteto igric v dvoje.

Kakšni so občutki?

Zelo drugače je od navadnega seksa. Je precej konkreten in te zelo hitro pripelje do vrhunca, ker ima tudi različne stopnje vibriranja.

Uporaba s fantom?

Čeprav mu pravijo majhen prinaša velike užitke. Sama bi se namreč bala neke ogromne zadeve. Če je on za, mu lahko z vibriranjem malce podražiš penis.

Zakaj ga priporočam?

Ker je tako zelo cosmo. Igrača, ki da ogromno užitkov. In ker takoj, brez pomislekov, 'zagrabi' točko G.

Testirala

Petra A.

Silikonski vibrator s krivuljo za G točko

Fun factory Semirealistic (www.intimna.si, 45,90 EUR)

Za kaj se uporablja?

Za masiranje vagine, kot vsak vibrator, le, da za dodato stimulacijo poskrbi rebrasta oblika in je še malce zakrivljen, da se še posebej ukvarja s tvojo G točko.

Kakšni so občutki?

Občutki so poetični. Obnašal se je kot radovedni smrkec, zlasti zaradi svoje ukrivljenosti.

Testirala

Petra K.

Klasični vibrator

Vibrator Obsession (Lolita, 39,95 EUR)

Za kaj se uporablja?

Uporablja se ga za mastrubiranje, kot tudi za pred- in med- igro pri seksu.

Kakšni so občutki?

Občutki so fenomenalni in učinek je hiter. Je iz materiala, ki je zelo podoben koži, zato je mehak in nežen, hkrati pa ima tri različne stopnje oziroma kombinacije vibracij, ki jih lahko izkoristiš tudi za stimuliranje klitorisa in fantovega penisa.

Uporaba s fantom?

Fant je bil deležen predvsem vizualnega užitka, saj je on lahko upravljal z vibratorjem. Tudi med seksom sva dodatno izkoristila vibracije na meni in na njemu.

Zakaj ga priporočam?

Zelo ga priporočam samskim dekletom, ki si želijo čim večjo podobnost pravi zadevi, saj jih bo občutek prave kože še dodatno vzburil. Priporočam tudi uporabo lubrikanta.

Testirala

Teja

Vibrator točke G

Vibrator G-točke Bswish (www.intimna.si, 34,90 EUR)

Za kaj se uporablja?

Za stimuliranje točke G, čeprav je čisto uporaben kot običajen vibrator. Lahko ga uporabljaš za stimuliranje ščegetavčka, za penetracijo (mogoče je za katero sicer malo preozek). Treba vzeti kot nekaj čisto zase in ne kot nadomestek pravega penisa.

Kakšni so občutki?

Super stvar, ena boljših kar sem jih preizkusila. Všeč mi je, ker je diskreten in ne ogromen roza penis. Bswish je takšna luštna ženska zadevica, ki lahko popestri marsikateri seks. Moški se tega vibratorja ne ustrašijo, saj svojega bogastva z njim ne primerjajo.

Uporaba s fantom?

Preizkusila sva ga skupaj, oba z veseljem, saj se nama uporaba tovrstnih stvari zdi dobra popestritev. Se mi zdi, da potem predigra traja dlje, še bolj se vzburiš, včasih pa takšen pripomoček pride prav tudi kadar njemu prehitro pride.

Zakaj ga priporočam?

Ker je bolj majhen. Morda na prvi pogled niti ni videti, da bi lahko pričaral res prave užitke, ampak mislim, da je skrivnost prav v tem. Treba je preizkusiti.

Testirala

Tina D.

Masaža za tvoj gumbek

Metuljček z izrastkom

Strap on vibrator Venus (www.intimna.si, 25,89 EUR)

Za kaj se uporablja?

Za samozadovoljevanje; draži klitoris in z izrastkom tudi vagino, kot predigra ali med seksom.

Kakšni so občutki?

Dobri. Super je, ker lahko izbiraš jakost vibriranja.

Uporaba s fantom?

Uporabljala sem ga tudi med spolnim odnosom. Čeprav ni imel on nič od njega, mu je bilo všeč, ko me je gledal kako uživam.

Zakaj ga priporočam?

Užitek je zagotovljen. Z njim boš dopolnila svoje spolno življenje, če si samska ali imaš partnerja. Ob tem erotičnem izdelku se ne boš začela zgražati ali zardevati, saj je lepo oblikovan in v živih barvah. Primeren je za tiste, ki kupujejo svoj prvi erotični pripomoček.

Testirala

Maja

Vibracijske tangice

Stimulacijske tanga hlačke vibra (www.intimna.si, 32,30 EUR)

Za kaj se uporablja?

Za draženje ščegetavčka in kot mini vibrator.

Kakšni so občutki?

Občutki so v redu, prijetno tresoči in seksu dodajo nekaj več vibracij, vendar stimuliranje ni dovolj za orgazem. Tresljaje občutiš tudi po nogah, kar je zelo sproščujoče.

Uporaba s fantom?

Hlačke se da uporabljati med predigro in med seksom. Če jih spustiš malo nižje, lahko vibrajoče kroglice občuti tudi fant, lahko pa si jih namestiš tudi na vhod v nožnico, da med seksom objamejo njegov penis.

Zakaj ga priporočam?

Ker so zabaven dodatek, ki popestri predigro, seks ali trenutke, ko se igraš sama. Ne zavzamejo veliko prostora, zato jih lahko vzameš kamor koli, lahko pa imaš tudi oblečene kadar koli pa tega nihče ne bo opazil.

Testirala

Manca

Metuljček

Butterfly stimulator purple (Lolita, 24,90 EUR)

Za kaj se uporablja?

Namenjen je stimulaciji ščegetavčka.

Zakaj ga priporočam?

Ker je enostaven za uporabo in učinkovit. Zaradi trakov, s katerimi si ga pritrdiš na telo imaš proste roke za upravljalnik vibracij. Priporočila bi ga tistim, ki ne marajo vibratorjev.

Testirala

Samanta

Pohotni zajčki za hitro doseganje cilja

Vivid Chelsea's pleaser (Lolita, 49,95 EUR)

Za kaj se uporablja?

Ima dve funkciji in tri načine uporabe:

Paličasti del, torej imitacija penisa, kroži, krožijo tudi vgrajene perle, ki dodatno stimulirajo nožnične stene. Zaradi kroženja paličastega dela je stimulacija nožnice zares super, dobro je poskrbljeno tudi za G točko. Paličasti del kroži v desetih hitrostih, ampak mislim, da je nastavek na 10 vselej prava izbira. Zajček ali stimulator ščegetavčka je najboljši del, ker zares močno vibrira na desetih stopnjah jakosti in na pet različnih načinov. Lahko uporabljaš oboje hkrati - ampak potem ti zares prehitro pride.

Kakšni so občutki?

Mašina je res turbo, zato bi z njo lahko občasno shajala brez moškega. Silikon je super material, saj se hitro segreje in daje občutek, da imaš v sebi čisto pravo stvar.

Zakaj ga priporočam?

Je dober uvod v predigro, zlasti, če sta partnerja časovno neusklajena. Priporočila bi ga vsem, ki imajo morebitne težave pri doseganju orgazma. Kot nekakšen šolski pripomoček prepoznavanja lastnih občutkov, spoznavanja s točko G, učenja sproščanja. Nadalje ga priporočam vsem trenutno samskim.

Testirala

Tina T.

Robo bunny

(www.intimna.si, 37,51 EUR)

Za kaj se uporablja?

Namenjen je razvajanju vaginalnega dela in klitorisa hkrati. V prvi fazi vibrator uporabimo za stimulacijo klitorisa, ko pa je vagina dovolj vlažna z vibratorjem in njegovimi perlami stimuliramo vaginalni del. Medtem bodo zajčja ušesa skrbela za klitoris. Uporabljaš ga lahko leže, sede, od spredaj, zadaj, v anusu, vagini, le pod tušem in v banji ne. Vibrator in penis lahko uporabljaš skupaj ali posamezno, nastaviš pa lahko tudi moč vibracij in smer vrtenja. Izdelek znotraj vsebuje tudi masažne kroglice, ki naj bi dodatno stimulirale.

Kakšni so občutki?

Morda je nekoliko preveč intenziven in zato ne boš mogla kaj dolgo naenkrat uživati, saj se bo zabava hitro končala, sicer sladko.

Zakaj ga priporočam?

Ker je vibrator in penis obenem in tako združi dva užitka v eno.

Testirala

Živa

Božanska vadba mišic

Vaginalne kroglice Smartballs

(www.intimna.si, 21,28 EUR)

Za kaj se uporabljajo?

Lahko ju uporabljaš, ko si sama ali v dvoje. Dobre so za krepitev vaginalnih mišic. Med samozadovoljevanjem delujejo nekako kot vibrator, ko jih porivaš ven in noter. Z uporabo domišljije pa sploh najdeš tisoč in en način uporabe.

Kakšni so občutki?

Silikon je nadvse prijeten na otip, tudi oblika kroglic, mi je všeč. Spolni pripomoček mora biti tudi okusno izdelan ne le namenjen svojemu poslanstvu.

Uporaba s fantom?

Med seksom je ugajalo obema. Pazit je treba, da ti zaradi trenja kroglici ne uideta. Na trenutke je lahko za žensko premočno in se morata dogovarjati. Super je tudi, ko ti on nudi oralni seks in te obenem zadovoljuje še s kroglicama.

Zakaj ga priporočam?

Dobre so za popestritev spolnosti in kot orodje za trening vaginalnih mišic. So okusnejše in prijetnejše od preostalih, zato je bolje investirati malo več denarja.

Testirala

Maša

Vibracijski jajček

Ultra seven silky (Lolita, 28,50 EUR)

Za kaj se uporablja?

Kot vaginalne kroglice, le še bolj razburljiv kar se tiče načinov uporabe. Je za mastrubiranje, za predigro, za uporabo med seksom, za stimuliranje le klitorisa, tudi za masiranje drugih delov telesa.

Kakšni so občutki?

Super, saj res pospeši pot do orgazma. Še posebej vzburljivo ga je uporabljati med seksom, saj mest zanj ne zmanjka. Material in oblika sta zelo prijetna.

Uporaba s fantom?

Še posebej všeč mu je, ker ima on nadzor nad daljincem in mi tudi pred seksom on povzroča užitek. Tudi njemu je jajček med seksom stimuliral penis, saj sva poskusila kar z jajčkom v vagini.

Zakaj ga priporočam?

Je za vse. Samske in zasedene, za samostojno uporabo in za med seksom. Različnih načinov uporab ne zmanjka in zato ne postane dolgočasen.

Testirala

Teja

Prstani – ne samo za na prst

Dva silikonska erekcijska obročka

Erekcijski obroček Looping

(www.intimna.si, 8,30 EUR)

Za kaj se uporablja?

Večjega lahko natakneš na penis in manjšega na moda, lahko oba natakneš na penis, lahko natakneš manjšega čez penis in moda, uporabiš ju pa lahko tudi na umetnih penisih. Splača se poskusiti tudi med oralnim seksom in obroček premakniti tudi bližje glavici penisa.

Kakšni so občutki?

Material je prijeten in všeč mi je oblika. Ne morem reči, da je obroček kaj dodatno dražil moj ščegetavček, čeprav se mi zdi, da je namenjen tudi temu. Skrbelo me je, da bo ostal v meni, vendar to ni mogoče.

Uporaba s fantom?

Najprej sva ju razkužila v vroči vodi - silikon se tudi malo raztegne - da ju je lahko spravil gor; morda je lažje z lubrikantom. Obročka sta kar tesna in čeprav mu je med seksom ugajalo, je kasneje malo tarnal, da ga moda bolijo, pa tudi na penisu je imel odtise.

Zakaj ga priporočam?

Priporočam ga moškim, ki imajo težave z erekcijo. Tudi za popestritev v dolgoletnih zvezah, nikakor pa ne pričakujte čudeža. Zdi se mi, da bolj paše njemu. Nemogoča se mi zdi uporaba skupaj s kondomom, zato ga bolj priporočam parom, kjer punce jemljejo kontracepcijske tablete.

Testirala

Maša

Erekcijski nastavek Green

Penis Sleeve Colours (www.intimna.si, 12,50 EUR)

Za kaj se uporablja?

Uporabljala naj bi ga s partnerjem – objema penis in povzroča še močnejšo erekcijo, meni pa dobro zabavo zaradi izrastkov in drugačnega seksa. Lahko ga uporabljaš tudi na vibratorju.

Poskusi ga natakniti na prst, saj so tudi tako užitki velikanski.

Kakšni so občutki?

Močni in dobri.

Zakaj ga priporočam?

Ker ti bo v hipu pričaral nekaj novega, drugačnega. Izboklinice resnično vzburjajo.

Testirala

Petra A.

Erekcijski obroček z izrastkom za klitoris

Erekcijski obroček Flexy (www.intimna.si, 5,41 EUR)

Za kaj se uporablja?

Izdelek se uporablja za daljšo in močnejšo erekcijo moškega in za dodatno draženje vagine in klitorisa.

Kakšni so občutki?

Nisem občutil kakšne razlike, je pa material silikon zelo prijeten na otip.

Uporaba s punco?

Tudi ona ni zaznala razlike; v nobeni pozi.

Zakaj ga priporočam?

Za kakšno darilo.

Testiral

Simon

Kompletna obdelava užitkov

Komplet Caribic Dreams

(www.intimna.si, 37,70)

Za kaj se uporablja?

 • Rebrast penis oz. dildo: Odličen pripomoček za stimulacijo vagine, a ima 2 pomanjkljivosti; to sta majhnost in hladost materiala, saj ta potrebuje precej časa, da se ogreje.
 • Vibrator: Nudi zanimive in dobrodošle vibracije tako znotraj telesa kot tudi pri draženju klitorisa, a sta njegova minusa neprijeten vonj po materialu in majhnost.
 • Dva obročka za penis: Oba je preizkusil fant, ampak posebne spremembe v moči in trajanju erekcije nisva opazila. Jaz sem opazila razliko v užitku.
 • Analni čep in analne kroglice: Od obeh analnih igračk so mi bile bolj všeč analne kroglice, ker jih je lažje uporabiti, hkrati pa nudijo več možnosti draženja. Za uporabo analnega čepa potrebuješ malo več časa in je učinek manjši. Hkratna stimulacija penisa v vagini z analnimi kroglicami v anusu je bolj prijetna, kajti večji kot je volumen igračke v anusu, večja je verjetnost, da bo odnos postal boleč – to je treba seveda takoj prekiniti.
 • Vaginalne kroglice: Pripomoček za krepitev vaginalnih mišic.

Kakšni so občutki?

Božanski, ob vsakem pripomočku drugačni, ob hkratni uporabi nekaterih skupaj pa nebeški. Potrebno je poiskati pravo kombinacijo in jih uporabljati skupaj s partnerjem.

Uporaba s fantom?

Lepo in z navdušenjem je sprejel izziv in preizkusil vsak pripomoček – nekatere na meni in druge na sebi – a korist sva imela oba.

Zakaj ga priporočam?

Priporočila bi ga predvsem za uporabo v dvoje.

Testirala

Metka

Cosmo priporoča:

 • pred prvo uporabo preberi(ta) navodila
 • pred prvo in po vsaki uporabi izdelek dobro očisti(ta)
 • uporabljaj(ta) lubrikante
 • bodi(ta) nežna
 • med spolnim odnosom (z uporabo spolnih igrač) se usmerjajta s pogovorom

Strokovnjaka o spolnih pripomočkih in odnosu

 • "Za katerikoli vidik intimnosti v partnerskem odnosu je en izmed najbolj pomembnih elementov odprta in iskrena komunikacija."
 • "Še posebno na področju spolnosti nemalokrat tega precej primanjkuje, saj je marsikdo skozi odraščanje prejel mnogo sporočil, da je to tako ali drugače prepovedana tema."
 • "In če je uporaba spolnih pripomočkov tema, ki vzpodbudi partnerja, da se začneta bolj odprto pogovarjati – kajti pri marsikom njihova skupna uporaba zahteva precej medsebojnega zaupanja – je to lahko koristen korak."
 • "Pri tem je vsekakor pomembno, da oba spoštujeta in upoštevata drug drugega in želje obeh."
 • "Obstaja pa dejstvo, da kakovost spolnega življenja ni odvisna od spolnih pripomočkov, temveč od odnosa samega."

mag. Andrej Trampuž, univ. dipl. psih. in klinični Imago terapevt, direktor Centra za kakovost odnosov & Maja Trampuž, Imago edukator in svetovalka v Centru za kakovost odnosov

Ideje za zabavna erotična darila

smo dobili v Red shopu na Gornjem trgu 24 v Ljubljani:

 • Colors kondomi z okusi 14,60 EUR
 • Masažno olje Hot Hooters z okusi za intimne dele 10,50 EUR
 • Vlažilni gel 1 EUR
 • Hlačke iz sladkorja 11 EUR

Še nekaj iskric

 • "Zabaven dodatek, ki popestri predigro, seks ali trenutke, ko se igraš sama."
 • "Mašina je res turbo, zato bi z njo lahko občasno shajala brez moškega."
 • "Če želiš vibrator uporabljati v paru izberi majhnega, da se bo tvoj moški še vedno počutil kot zmagovalec!"

9 ZMOTNIH izjav o spolnih pripomočkih

 • so le za mastrubiranje
 • njihova uporaba je lahko fizično nevarna
 • uporabljajo jih le perverzneži
 • pri seksu s partnerjem ni prostora za njih
 • njihova prepogosta uporaba bo ogrozila doživljanje orgazma brez njih
 • urejeni odnos ne potrebuje spolnih pripomočkov
 • če jih bom predlagala, se bo moj fant počutil, kot da mi on ni dovolj
 • nakupovanje spolnih pripomočkov je grozna izkušnja
 • spolne pripomočke lahko posojam svojim prijateljicam

Še več branja na temo v prispevku V erotic shop po igračke za velike punce

Teja Barborič