"Oh, da, to! Tu! Takooo!" (11 tehnik, ki jih tvoja vagina obožuje)

“Oh, da, to! Tu! Tako!” Dr. Debby Herbenick predstavlja 11 tehnik za njegove roke, jezik in – zakaj pa ne – tvojo seks igračko. Nekatere lahko preizkusiš že nocoj.

"Oh, da, to! Tu! Takooo!" (11 tehnik, ki jih tvoja vagina obožuje) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 2. 2022

Označi svoje favorite in mu jih pusti pred nosom. Oziroma pred očmi.

Moški, ti namigi so za vas!

1. STOPNICE

Vzburjenje je treba razvijati tako, kot se vzpenjaš po stopnicah – korak za korakom. Najprej dekle božaš s širokimi gibi in se izogibaš vagine. Postopno se z dotiki preseliš na male in velike ustnice, zadnja stopnica pa je klitoris. Tam se zadržiš, vse dokler partnerica ne doživi orgazma. Ko se bliža orgazmu, zadrži ritem, intenzivnost pa lahko povečaš tako, da ji v nožnico vstaviš dva prsta.

2. V ORBITI

Študije so pokazale, da sedem od desetih žensk v prvi fazi draženja obožuje krožne gibe okoli ščegetavčka. Navdih naj bodo planetarni premiki. Na njem s prstom zariši malo krožnico, potem pa delaj vedno večje kroge. Vprašaj jo, kakšni krogi ji prijajo, ker je učinek zelo odvisen od njene občutljivosti. Morda bo raje videla, da so krogi manjši in bolj osredotočeni.

3. VSE NAOKOLI

Naj te ne skrbi, da bi zaspala, če ji boš najbolj občutljive točke na telesu dražil z vedno istimi kretnjami. Prav nasprotno! Tako boš le povečal njeno željo. Kar 73 odstotkov žensk tako predigro obožuje pred samo penetracijo. Kot mačka, ki kroži okoli vrele kaše, lahko v tej igri draženja uporabljaš prste, seks igračko ali konico penisa, ki ga držiš tik ob vhodu in istočasno stimuliraš klitoris.

4. PRESENEČENJE

Ko je govor o samem seksu, ženske pogosto želijo nenadne obrate in presenečenja. Torej, spoštovani moški, vsak položaj izkoristi le nekajkrat, potem pa spremeni ritem, smer in način dotikanja. Šele ko ona vzklikne “ja, ja, prihaja mi”, je prav, da ne spreminjaš prav ničesar in le nadaljuješ do njenega vrhunca. Preostalo ti je znano – na njeno telo igraj kot na džez inštrument in improviziraj po mili volji.

5. JAHANJE VALOV

Ne vemo, ali si kdaj deskal, a nauk te analogije je v tem, da se ustaviš tik pred njenim orgazmom. V nasprotju s prejšnjimi dejstvi namreč kar 65 odstotkov deklet tako doživi bolj intenziven orgazem. Različica 1: ko čutiš, da se približuje vrhuncu, narediš kratek premor in potem začneš od začetka. Različica 2: tik pred orgazmom ji začni stimulirati drugo mesto. Če ji to prija, bo ponorela od užitka.

6. RADIJSKA ZVEZA

Ta kartica je namenjena tebi, draga bralka. Povedati ali pokazati partnerju, kaj te vzburja, je glavni del seksi igre. A kaj, ko vagina ne zna govoriti in misli samo na svoj užitek. Zato bodi jasna. Namesto glasnega stokanja in podobnih neartikuliranih zvokov razmisli o kratkih in jasnih stavkih. Na primer: “O, ja, to je super. Ne prenehaj.” Ko vzpostavita to zvezo, bodo stvari veliko lažje.

7. MORSEJEVA ABECEDA

Osem od desetih žensk trdi, da jih vzburja dober ritem, ki sledi neki smiselni strukturi. Zato postani avtor najboljših hitov. Sledi navideznim notam ali pa si predstavljaj, da nekomu na odprtem morju pošiljaš signale po Morsejevi abecedi. Pravilni premori, pospešitve, upočasnitve, dotikanja in pulziranja, bodo v njej sprožali trzajoče odzive. Ni čudno, da so vibratorji tako priljubljeni.

8. POČASNI KROG

Ker je vagina po orgazmu izredno občutljiva, so študije dr. Debby Hendrick pokazale, da so pri ženskah večkratni orgazmi še kako možni. Dosežeš jih na sledeč način. Prvi korak – za resetiranje in ponoven začetek položi dlan na njeno vagino. Drugi korak – spremeni stimulacijo iz prve runde tako, da uvedeš manj neposrednih gibov, večje kroge okoli klitorisa, lahkotnejši ritem in manj pritiska.

9. TEŽKA ROTACIJA

Dve tretjini žensk, ki so sodelovale v anketi, pravita, da je ponavljanje vir seksualnega užitka in da lahko tudi najmanjši odklon zruši pot do cilja – orgazma. Zato, dragi fant, zadrži tempo, s katerim si začel, če ta deluje. Naj X ostane X, da O ostane O. To pomeni, da naj bo tudi kot penetracije isti. Ženske ne zanima, ali si na robu z močmi in hočeš premor. Ni premora, dokler ona ne konča.

10. ZAČRTANE TOČKE

Vemo, da se ponavljamo, pa vseeno – ni vsak ščegetavček le še en ščegetavček, ker je vsaka ženska zgodba zase. Recimo, ni vsem ženskam vzburljiv le vrh klitorisa. Vsaka peta ženska obožuje draženje leve strani, spet druge pa desne. Zato s krožnimi gibi ne moreš zgrešiti. Ko naletiš na tisto pravo točko, se ji posveti in pritisni malenkost močneje – kot znak, da jo želiš malce bolje spoznati.

11. SENDVIČ

Morda si življenje in kariero predstavljaš kot dirko do cilja, a pri seksu direktna pot ne vodi vedno do želenega rezultata. Številne ženske raje vidijo nežnejše dotike tam spodaj. Ena od petih žensk prisega na tako imenovani klitoris sendvič. Kako se to izvede? Stisneš zunanje ustnice in jih nežno drgneš ob klitoris, ona pa lahko uživa v slastnih dotikih in brez težav zahteva še repete.

Prevedel: Darjo Hirb
Fotografija: Profimedia

Preberi še: Čudovita intimna vprašanja, ki jih (vsaj enkrat) zastavi svojemu partnerju

Priporočamo tudi: So moški res VEDNO pripravljeni za seks? Tole te zna šokirati!