Obstaja 2 opozorilna ZNAKA, da v razmerju nekaj NE štima (en se NIKOLI ne srečno konča!)

Strokovnjaki pravijo, da obstajata dva tipa opozorilnih znakov v razmerju, ki nakazujeta, da se vajin 'srečno do konca svojih dni' ne bo nikoli zgodil.

Obstaja 2 opozorilna ZNAKA, da v razmerju nekaj NE štima (en se NIKOLI ne srečno konča!) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2021

Preden se v vajini zvezi pričnejo resne težave, te bo na to opozorilo nekaj znakov, ki jim trenutno morda ne posvečaš pozornosti. Morda si celo govoriš, da pretiravaš. Ker gre včasih za tako drobne stvari, da jih komaj zaznaš ... A jih. Globoko v sebi. Na drugi strani so posamezniki, ki že ob prvem motečem znaku zaključijo.

Toda obstajata dva tipa opozorilnih znakov - pri enem se nikoli ne konča dobro, pri drugem se lahko z osebo povežeta na drugi ravni.

Obstajajo t. i. tehnične alarmne lučke in osebnostne alarmne lučke. Prve so tiste, ki bolj verjetno vodijo v razpad zveze.

Pri prvem tipu opozorilnih znakov (t. i. tehnične alarmne lučke) gre za neko lastnost osebe, ki bi pri večini ljudi vzbudila precejšnjo zaskrbljenost, razlaga zakonska in družinska terapevtka Mari Verano. Nakazujejo, da zveza v osnovi ni varna, pa naj bo iz fizičnega ali čustvenega vidika.

Primer: ta tip vključuje opozorilne znake, da gre z osebo z narcistično motnjo ali da gre za psihopata, oseba pretirano kontrolira ali uporablja 'bombandiranje z ljubeznijo'.

'Bombandiranje' pomeni, da te poskuša oseba prevzeti s pretirano ljubečimi besedami, dejanji in vedenjem, toda zanima jo le manipulacija, je za spletno stran Healthline razložila terapevtka Shirin Peykar.

Ta tehnika manipulacije se pogosto uporablja za pridobivanje tvojega zaupanja in naklonjenosti, ker želi druga oseba doseči nek svj cilj.

Ti opozorilni znaki bodo za mnoge odločilni. V tem primeru je morda celo bolje popolnoma prekiniti stike z osebo, pravi terapevtka. Težko bo ohraniti zdrav odnos s takšno osebo.

Drugi tip opozorilnih znakov v razmerju so t. i. osebnostne alarmne lučke.

To so znaki, ki kažejo, da oseba morda ni prava, ker si ne delita istih pogledov, ciljev in vrednot.

Ti opozorilni znaki ne nakazujejo, da gre za osebo, ki je nevarna ali na splošno neprijetna, pomeni le, da se morda ljubezensko ne ujameta najbolje.

Na primer: ti si želiš otroka, on/ona si ga ne.

Vendar je treba tudi takšne opozorilne znake nujno nasloviti, četudi se ne zdi, da so tako nujni. Iz spoštovanja do sebe in do tvojega partnerja. Pa tudi, da se izogneš oklepanja zveze zaradi napačnih razlogov.

Čeprav se ljubezensko ne ujameta, ima lahko ta oseba še vedno posebno mesto v tvojem življenju. Postaneta lahko denimo najboljša prijatelja, še posebej, če je prisotno močno medsebojno spoštovanje.

Izvoli! Ubijalski erotični triki, ki bodo vajin seks spremenili v orgazmična nebesa

Prirejeno po:  This One Dating Red Flag Never Ends Well, Experts Say

Fotografije: Profimedia, Shutterstock