O seksu se moramo pogovarjati

Zdravo spolno življenje pokaže, kako močna je vez med partnerjema, vpliva na samozavest in dobro počutje, na drugi strani pa se zaradi težav v spolnosti mnogi zapirajo vase in o tem ne želijo govoriti.

26. 8. 2007

Veliko jih molče trpi

Raziskave so pokazale (podatki so primerljivi tudi s Slovenijo), da ima kar 40 odstotkov moških po svetu težave z erekcijo in da 10 odstotkov žensk nikoli ne doživi orgazma. In čeprav so omenjene motnje v veliki meri ozdravljive, tisti, ki imajo težave, pomoč zelo neradi poiščejo. Preprosto zato, ker se jim je neprijetno izpostavljati na takšen način.

Na voljo pomoč na spletu

Izkušnje s stiskami ljudi so psihiatra prof. dr. Slavka Ziherla, ki se že vrsto let ukvarja s pomočjo na področju spolnosti, pripeljale k težnji po uresničitvi želje, da bi bili o konkretnih težavah, povezanih s seksom, in njihovih možnih rešitvah ljudje obveščeni v varnem zavetju doma. In tako je nastala (plačljiva) videospletna stran www.sexsation.org, na kateri je mogoče v sliki in besedi najti informacije in nasvete o tem, kako prepoznati težave v spolnosti, kdaj in kam k zdravniku, kako izboljšati spolno življenje, kako se naučiti doživljati orgazem, kako naj se partnerja pogovorita o težavah v spolnosti in še mnogo več.

V besedi in sliki

Nasveti v besedi so podkrepljeni z izjemnimi posnetki, kjer bodo tudi mladostniki dobili prva primerna znanja o svojem telesu, odrasli pa mnogo praktičnih nasvetov, kako lahko razkošno spolno živijo. Na voljo so tudi slikovni podatki o spolno prenosljivih boleznih in možnostih kontracepcije.