Njen fant in ti

Bi povedala prijateljici, da te njen fant osvaja, in tvegala vajino prijateljstvo? Cosmo razkriva razloge in načine, zakaj in kako ji moraš vse priznati … ne glede na posledice. Ničesar ni, kar bi vajino prijateljstvo ogrozilo bolj od spogledljivca, ki ga ima ona za svetnika!

29. 10. 2009

Če jo zares spoštuješ, se ga boš hitro otresla (pa čeprav si včasih skrivaj vzdihovala za njim in se spraševala, kako noro lepo bi se bilo poljubljati z njim) ter položila vse karte na mizo. Če misliš, da iskrenost ni najboljša pot, se preprosto vprašaj, ali bi ti hotela vedeti ali ne. Toda ne hiti preveč: če te je zaljubljeno gledal v stanju pijanosti ali v šoku zaradi prepira z njo, na to preprosto pozabi.

V zraku je flirt

Najprej moraš ugotoviti, ali si vsega slučajno ne domišljaš. Če oba, prijateljico in njenega fanta, že dolgo časa poznaš, je mogoče tvoj občutek zakrivila domačnost med vami. Zgodi se, da pri prečkanju ceste mimogrede ponudi roko tudi tebi, da še tebe odnese štuporamo čez lužo, da te prosi za ples, ker si brez spremljevalca … Znak, da je šel čez mejo, je tvoje neugodje in slaba vest zaradi nje.

Izprašaj samo sebe

Zdaj pa dobro razmisli o svojem obnašanju: mogoče se sama trudiš, da bi pritegnila njegovo pozornost, pa se tega niti ne zavedaš, saj se za skupne večerne izhode oblačiš preveč izzivalno in si bolj tekmovalna kot po navadi. Bodi iskrena do sebe in poštena do nje ter takoj prenehaj z napačnim obnašanjem.

Ohladi ga

Ne meni se več za njegove pripombe, ki letijo na tvoje telo ali samsko življenje, ne smej se njegovim pokvarjenim šalam in mu ne skači v objem, kadar se srečate. Če se je tudi on ohladil, ker si se ohladila ti, si si flirt izmislila. Kaj občutiš ob tem? Si užaljena, ker ni več tako pozoren do tebe? In po drugi strani: si opazila, da ga je prizadelo, ker nenadoma nisi več tako dostopna? Če so njegova čustva do tebe nedolžna, bo tvoj umik sprejel mirno.

Ne odneha?

Če ni zadostovalo, da si se umaknila na stranski tir in oder prepustila prijateljici, boš morala zavihati rokave. Zdaj je nepreklicno jasno, da si ničesar nisi izmislila, zato je čas je za odkrit pogovor z njim! Naj ve, da si opazila, kaj počne, in da ti niti najmanj ni všeč. Če se mu ni prej posvetilo, da je prekoračil mejo, se mu bo zdaj.

Veliko priznanje

Seveda ti godi, da se je tako fantastičen tip zagledal vate, a upoštevaj dejstvo, da ga še toliko bolj mikaš, ker si zanj prepovedana. Lepo mu povej, da je super fant, a da ti ne čutiš nič podobnega. Žal. A težje delo šele prihaja: zdaj moraš govoriti s prijateljico. Predlagaj mu, naj to stori sam, ker boš v nasprotnem primeru morala ti. Če odkloni, nimaš izbire.

Izbrala si prijateljstvo

Resnica vedno od nekod pricurlja na dan in zakaj ne bi – odkrito – pricurljala od vira. Vnaprej se pripravi, da bo novica prijateljico prizadela. Mogoče boš morala celo zanikati njene očitke, da si ga ti napeljevala k temu. Vsekakor jo moraš na pogovor prej pripraviti. Povej ji, da ji moraš povedati nekaj zoprnega, nekaj, na kar nisi imela nobenega vpliva, pa si vseeno vpletena in – najpomembneje – da jo imaš rada.

Z obžalovanjem ji povej, kaj za njenim hrbtom počne njen fant. Najprej ti ne bo verjela niti besedice. Ne vztrajaj pri svojem, ker potrebuje čas. Ker spogledljivec najbrž ni osvajal le tebe, je tudi sama že opazila, da ni ravno angelček. A če bo verjela njemu, bo vajino prijateljstvo na mirovanju do trenutka, ko jo bo prevaral s katero drugo.

Anja Osojnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri