"Njegovi me ne marajo" (resnična izpoved + kaj lahko storiš)

Uspeti, da te njegovi sorodniki sprejmejo, ni lahka naloga. Preberi zadrege, ki smo jih doživljale s prijateljicami, in se potrudi, da tudi sama ne boš kdaj glavna igralka iz filma Spoznaj Fockerjeve.

"Njegovi me ne marajo" (resnična izpoved + kaj lahko storiš) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 9. 2017

Takrat, še v težkih popubertetnih krčih in velikanskih orgazmičnih krčih, ki mi jih je povzročal on, so me krčili še tretje vrste krči – njegova družina oziroma natančneje – moja nesojena tašča.

Že v tistih časih mi je vsake toliko prišlo na uho, da obstajajo družine, ki sprejmejo punce svojih sinov odprtih rok in ki komaj čakajo dan, ko bo napovedana poroka. Včasih nisem vedela ničesar o tem.

Družina moškega, za katerega bi v svojih dvajsetih dala srce na razprodajo, če bi bilo treba, bi priredila zabavo le, če bi bilo to v čast konca najine zveze. Pa se je obrnilo. Z velikim cmokom v grlu sem spoznala neke druge starše – ki so me takoj vzljubili.

A jaz nisem popolnoma sprejela njega, zato sva po treh obiskih staršev (ki so me imeli radi), šla narazen. In spoznala sem novega. In z njim še njegovo družino, ki me ima še raje kot prejšnja. Občutek imam, da bi naredili vse zame, da bi me le obdržali. In – komaj čakajo najino poroko!

Pobožnjaštvo brez meja

Fantovi starši so sovražili moj ateizem (žal nisem bila zavedna kristjanka), posmehovali so se mojim staršem, ki me niso vzgojili kot pridno, sramežljivo dekle, najbolj od vsega pa niso prenašali tega, da sem seksala z njihovim krepkočezdvajsetletnim otročkom.

Nisem smela prespati pri njem in on ne pri meni, komaj so naju (ob sicer redkih obiskih pri njem) pustili sama v sobi, pa še takrat je gospa šla likat v sose dnjo sobo, da bi lahko takoj prišla na pomoč, če bi zraven začelo kaj rožljati (ob potresu bo seveda sinu priskočila na pomoč) ali če bi morda koga od naju napadla astma (ponavadi se pojavi pri otrocih, ampak ni izključeno, da so odrasli fantje že varni pred njo), celo na telefon mi ni dala svojega sinčka, če sem ga po njenem mnenju prevečkrat (beri enkrat na dan) poklicala.

Proti koncu najine zveze so se po trgovinah in na meni pojavile tangice. Ker sem uvidela, da bo najina skupna pot najprej vodila pred oltar (tega sem si sicer želela), nato pa v hišo njegovih staršev – kar pomeni nobenih tangic na vrvi, ampak le hlačke takrat še neodkrite Bridget Jones, sem začela razmišljati o svoji svobodi.

In čeprav sem ga imela resnično rada, sem po petih letih in pol osvobodila sebe in njegovo družino in odkorakala po poti brezskrbne mladosti.

Kaj bi danes naredila drugače?

Ljubljenemu sinu in obenem svojemu seksi fantu ne bi – to je najpomembneje – več nergala o tem, da me njegovi ne marajo in kakšni bi bili, če bi bili normalni. Grozna, neponovljiva napaka, ki vodi v prepire!!!

Starši so taki, kot so, pa če so še tako nenormalni, sinova punca jih nikoli ne bo spremenila, temveč si bo iz njih naredila še večje sovražnike.

Seveda pa bi svojemu dragemu povedala, da naj se odloči, s katero si od zdaj naprej deli srce in posteljo. In vztrajala, da greva čim prej na svoje, daaaleč od staršev.

Ob posebnih priložnostih – obiskih – bi bila olikana, pozorna in nasmejana. Nič več in nič manj.

Sestra kot tekmica

Tanji je fanta ukradla kar njegova sestra! David si je bil s sestro neverjetno blizu in čeprav ni maralanjegovih prejšnjih punc, sta se s Tanjo kar dobro razumeli ... na začetku. Z Davidom sta bila skupaj skoraj eno leto, ko je njegova sestra začela hoditi na isto fakulteto kot onadva.

In takrat se je začelo: ‘ljuba’ sestra je Tanji dala vedeti, da je ista kri pomembnejša kot skupna ljubezen do obiskovanja kinopredstav, in je podpihovala ogenj med Tanjo in Davidom.

Nekega dne so bili vsi v isti sobi in ko je šla mimo Tanje, jo je odrinila, Tanja pa jo je porinila nazaj. Meseci prikritega sovraštva so izbruhnili in se prelevili v pravi pretep s kričanjem.

Tanja je Davidovo sestro vlekla za dolge blond lase, sestra je Tanjo udarila s pestjo v oko. Tanja in David sta sicer še nekaj časa poskušala zaceliti rane njune zveze in vsak svoje srčne rane, a zveza ni preživela.

Kaj bi danes naredila drugače?

Tanji je po petih letih še vedno hudo za Davidom. A ugotovila je, da nikoli nista bila prava zaupnika– ta vloga je namreč pripadala sestri.

Davida je sicer omrežila kot spolno bitje, v vseh drugih pogledih pa je ni bil sposoben ljubiti, saj je za njih poskrbela ljubosumna sestra.

Tanja pravi, da za takega fanta sploh ni rešitve – če bi ga postavila ob zid, bi takoj prijokal k sestri, če bi spletkarila, ne bi dosegla ničesar dobrega.

Edina rešitev bi bila, da bi sestri podtaknila noro dobrega tipa, v katerega bi se revica nesmrtno zaljubila in obenem pozabila na svojega brata.

Nevoščljivi brat

Ljubosumne pa niso le sestre. Brat Matejinega nekdanjega se je sicer simpatičnega dekleta poskusil znebiti, čeprav je bil bolj nežen kot Davidova sestra s hitro pestjo.

Večino svojega umazanega dela je opravil za Matejinim hrbtom.

Njenemu fantu je govoril, da je premlada zanj (res je bila 12 let mlajša od njega, ampak – kdaj pa še moškim niso bile všeč brhke mladenke?) in da dela napako, ker se odloča za Matejo in ne za svojo (nekdanjo) ženo.

Kljub umazani bratovi kampanji sta skupaj ostala dve leti.

Kaj bi danes naredila drugače?

Tudi Mateja je zaradi družinskih zarot ostala sama s praznim srcem in posteljo, vsem bralkam pa po sedmih letih konca nesrečne zveze svetuje:

“Tudi če te njegov brat/sestra/okolica ne sprejema, ker te ima za mlado frkljo, ne pa enakopravno partnerico, bodi samozavestna na vsakem koraku. Tudi s svojim malce starejšim dragim govori kot enakopravna partnerica, ki ve, kaj hoče, morda celo bolje kot on.

In če bo po določenem času šla vajina zveza po vedno bolj izgubljenih poteh, poglej, kje je tvoja markacija. Pokaži jo še dragemu, in če bo rekel, da je ne vidi, ker je slaboviden (slab izgovor, v postelji se še vedno enkratno obnese), pojdi na pravo, svojo pot, in se ne ukvarjaj več z jalovimi družin skimi težavami partnerja.”

Vsi smo velika, srečna družina

Po raztreščenih srcih v desettisoče koščkov smo se s Tanjo in Matejo naučile, kako biti družinska ljubljenka, pa čeprav si priseljenka v družino in morda za koga iz nje velika vsiljivka. Zate smo strnile svoje izkušnje v pet točk:

1. Najboljša strategija prilizovanja fantovi družini je, da se jim ne zameriš.

Ker so slabi prvi vtisi kot toksi čni odpad – lažje ga je ustvariti, kot se ga znebiti – se poskušaj z njim pogovoriti o vsem, kar ne bi smela omeniti pred njimi, kot na primer tvoje razmišljanje o dobrobiti feminizma (Res moraš o tem govoriti z njim in ne s prijateljico?) ali o radosti tantričnega seksa, ki si ga zelo želiš preizkusiti.

2. Do svojega skritega ali odkritega sovražnika bodi prijazna, a vedno se postavi zase.

Vedno pohvali njegovo zamisel, obleko, pokaži mu, da ga občuduješ (tudi če ga ne moreš občudovati, se prisili, da boš na njem našla kaj pozitivnega ali celo vrednega občudovanja – tako ti bo veliko lažje), nikar pa mu ne ‘lezi v rit’. Vedno povej tako kot čutiš ali pa bodi raje tiho.

3. Ob vsakem srečanju jasno pokaži, da ti fant veliko pomeni in da ga ljubiš z vsem srcem (to ne pomeni, da ga pred njimi neprestano božaj po seksi ritki in ga vsake pet minut pošteno ‘zaliži’), a da ga nočeš nikomur ukrasti – nikoli ne priganjaj v smislu, kdaj bova šla domov, ne obračaj pozornosti nase …

4. Vedno, na vsakem koraku (tudi ko nisi z njim), se spoštuj in vedi, da si ženska, vredna velike ljubezni in dobrega partnerja.

5. Na družinskih srečanjih bodi pozorna na to, koliko alkohola popiješ. Kozarček rujnega preveč lahko spremeni dogodek z dobrimi nameni v serijo grozljivih spodrsljajev. Konec koncev, najbolj gotova pot, kako spremeniti gospoda Pravega v še enega od, je, da zares razjeziš njegovo družino.

Napisala: Julija Milej

Preberi še: Kakšne ženske prsi so moškim najbolj všeč? ali pa S koliko tipi lahko spijo ženske, da ne dobijo oznake 'poceni'? (moški pogled)