Ne poroči se, dokler si ne odgovoriš na TA 4 ključna vprašanja

Še posebej bodi pozorna pri št. 2!

Ne poroči se, dokler si ne odgovoriš na TA 4 ključna vprašanja (foto: Profimedia) Profimedia
21. 10. 2020

Skupaj sta že celo večnost in jasno je, da vaju v prihodnosti čaka "ta veliki naslednji korak". A vendar ti dvomi že en čas ne dajo miru.

Je to res moški, s katerim mi je usojeno biti do konca najinih dni?

Še preden ti zastavi vprašanje (no, morda preden rečeš "ja", pa potem ugotoviš, da to odločitev obžaluješ), globoko vdihni in preberi, kaj imamo za povedati spodaj. Ne poroči(ta) se, dokler si ne postaviš teh vprašanj:

1. Bom rekla "ja" njemu ... ali zgolj svoji fantaziji?

Ženske odraščamo ob gledanju romantičnih filmov, ki nam obljubljajo popolno ljubezensko življenje in srečo do konca svojih dni. Vendar pa preveč pogosto težimo zgolj k temu pravljičnemu koncu, namesto da bi skrbno preučili samo razmerje, v katerem se nahajamo.

Pomembno je, da se vprašamo, ali se še zmeraj nahajamo v fazi "medenih tednov" ali pa smo že prestopili v fazo "realno življenje".

Sta se s partnerjem že kdaj skregala – in nesoglasje tudi spoštljivo razrešila?
Sta se že pogovorila o tem, kaj si oba želita v prihodnosti?

V kolikor še ne, sama sebi postavi izziv in poskusi ugotoviti, kako bi se soočila s tisto manj prijetno platjo resničnega življenja, preden se mu zaobljubiš.

2. Ali še vedno čakam, da se spremeni?

Že res, da si ga morda naučila, da svoje umazane nogavice vrže v koš pa perilo, vendar pa se določene njegove navade oziroma osebnostne lastnosti kljub vsemu ne bodo spremenile. Nikoli. Vprašanje je torej, ali lahko s tem živiš do konca življenja – še pomembneje pa: ali si to želiš?

5 pogostih razlogov, zakaj smo raje v zvezi z napačno osebo, kot samski

Imej v mislih tudi to, da v kolikor ga ne zanima, kaj imaš za povedati (tvoji predlogi, tako kot tudi skrbi, težave), je to lahko prav tako težava. Najpomembnejša kvaliteta, da bi se razmerje obneslo, je da sta oba partnerja pripravljena delati na sebi – sprejeti mnenje ali dobronamerno kritiko drugega in razmisliti o njegovem pogledu.

3. Bodo moji prijatelji iskreno veseli, ker me je zaprosil?

Ko smo (sveže) zaljubljeni, lahko spregledamo mnogo stvari, ki v zvezi predstavljajo rdeče alarme.

Morda misliš, da je odločitev, s kom se boš poročila in s kom ne, izključno tvoja, in v resnici tudi je. A vendar je pomembno, da prisluhneš ljudem, tj. prijateljem in družini, ki jim je mar zate. Oni si namreč tisti, ki lahko opazijo rdeče alarme, ki jih morda sama zaradi zaljubljenosti ne bi (pravočasno ;)).

6 resnično ČUDNIH stvari, ki vodijo k srečnemu zakonu (trdijo strokovnjaki)

Če veš, da ti tvoja prijateljica zmeraj želi le dobro, ji daj priložnost, v kolikor meni, da nekaj v razmerju ni v redu. Ona bo takoj opazila, v kolikor več nisi tista "stara ti", ko si z njim.

4. Si želiva enake prihodnosti?

Nora ljubezenska pustolovščina je neverjetno romantična ... v filmih. A v resničnem življenju moraš vedeti, kdo sta in kje se nahajata kot par.

Onkraj ljubezni, privlačnosti in skupnih interesov se nahajajo vsakdanja soglasja, do katerih morata priti kot par in ki vama bodo omogočila, da zavarujeta drug drugega na dolgi rok. Privlačnost, skupni interesi in ljubezen se lahko in se tudi bodo sčasoma spremenili. Ampak strinjanje glede določenih stvari, kot je "drug drugemu vse poveva", bo med vama ohranjalo tisto povezanost.

No, da bi vedela, katerih soglasij si želita, morata najprej poznati sebe. Najboljša razmerja namreč izhajajo iz varnosti in zrelosti.

Če se ne želita LOČITI, se poročita pri TEH letih (trdijo strokovnjaki)

Ko enkrat poznaš sebe, je čas za "sinhronizacijo" s partnerjem. To je ena najbolj pomembnih sestavin za srečno razmerje. Predanost, zavezanost in odgovornost so ključne.

Pomembno se je vprašati, ali si s to osebo deliš vrednote, saj razmerja ne moreš imeti (vsaj ne na dolgi rok) z nekom, s katerim si jih ne.

Ali torej negativni odgovori na zgornja vprašanja pomenijo, da je razhod neizogiben? Ni nujno. A vendar bi te morali vsaj spodbuditi, da še enkrat podrobneje premisliš o tem, ali imata s partnerjem vse potrebno, da premagata izzive, ki vama jih bo zakonsko življenje prineslo naproti.

Po predlogi Brittany Taylor

Preberi še: Kaj narediti, ko ugotoviš, da te partner ne privlači več? Strokovnjakinja svetuje ...

Priporočamo tudi: OMG!!! Ne boš verjela, o ČEM kar 75 % moških razmišlja med seksom