Najljubši položaji tvoje G-točke

Dvomov, ali G-točka obstaja, ni več. Strokovnjaki so si enotni, da jo imajo vse ženske, drži pa, da jo vsaka drugače občuti. Če še nisi prepričana, kako je s tem pri tebi, jo hitro poišči, potem pa preberi naše predloge in – kar veselo na delo! Nagrada, ki te čaka na koncu, je veličasten orgazem.

Takšna spolnost je vredna vsakega truda. (foto: Tamara Schlesinger) Tamara Schlesinger
19. 6. 2015

Če si med dvomljivkami, upamo, da te bomo s tem člankom spodbudili, da se odpraviš raziskovat svojo notranjost. Tudi če si svojo G-točko že iskala, pa si zaradi neuspeha vsakič obupala (misleč, da ti je mati narava ni naklonila), si zdaj lahko popolnoma prepričana, da jo imaš tudi ti.

Sledi našemu zemljevidu, pa boš prej ko slej odkrila tudi ta sladostrasten košček svojega telesa. Če pa si srečnica, ki G-točko že uporablja za doseganje spolnih užitkov, bodi ponosna nase, kajti očitno res dobro poznaš svojo vagino  –  na naslednjih straneh pa boš našla še kakšno novo idejo, kako se pozabavati, da bo seks še bolj vroč in da te bo orgazem čisto do konca spravil ob pamet.

Kaj je sicer znanega o tem skrivnostnem delu? Ameriška novinarka, raziskovalka seksualnosti ter avtorica mnogo uspešnic na temo spolnosti Nicci Talbot v knjigi Orgazem piše, da je to območje sredi preteklega stoletja odkril ginekolog Ernst Grafenberg, a takrat njegova teorija ni zbudila posebnega zanimanja.

V začetku osemdesetih let pa je izšla za tiste čase revolucionarna knjiga, v kateri sta seksologa dr. Whippleova in dr. Perry ta del ženskega telesa poimenovala G-točka in s trditvijo, da ženska ob draženju te točke lahko doživi izliv, zanetila vroče razprave, ki se nadaljujejo še danes. Toda polemike gor ali dol – pomembno je, da ugotoviš, kako ti ta predel prinaša najboljše občutke.

Predigra z G-točko

Ko jo odkriješ, moraš naprej ugotoviti, kateri dotiki ti najbolj ustrezajo. Poskusi se najprej sama spoprijateljiti z njo, potem pa nauči pravih gibov še svojega fanta in draženje vsekakor vključita že v predigro.

Tapkanje ali kroženje

Nekaterim je všeč izmenjavanje pritiska s kazalcem in sredincem (tapkanje), druge imajo raje kroženje ali hitre gibe gor in dol po grobi površini, ki je G-točka. če na začetku ničesar ne zatipata, dodajta še stimulacijo klitorisa ali bradavičk (več o tem v nadaljevanju).

“Bolj ko bo ženska vzburjena, bolj izrazita bo točka G,” poudarja Lou Paget, ameriška seksologinja in avtorica knjige Popoln ljubimec.

Levo In Desno

Če ob neposrednem pritisku na G-točko začutiš močno potrebo po uriniranju, je to zato, ker je v neposredni bližini točke tudi sečnica. Občutek, da te tišči lulat, je največkrat sicer lažen, a ni najprijetnejši, zato strokovnjaki v članku Ste že izkusile nožnični orgazem? na www.intimatemedicine.si svetujejo:

“Prsta rahlo razprite v obliko črke V in dražite dalje. Tako ne boste dražili natanko na sredini, kjer je sečnica, temveč ob robu tega obču­tljivega območja.”

Črka C in točka G

Če samo draženje točke G ni dovolj, bo dobrodošlo tudi ‘spremstvo’ gospoda ščegetavčka. Tvoj fant naj s palcem in preostalimi prsti oblikuje črko C. Palec naj potisne v tvojo nožnico in z njim kroži po točki G, s kazalcem in sredincem pa naj poskrbi še za klitoris. Opazil bo, da se z naraščanjem tvojega vzburjenja spreminja notranjost vagine. Lou Paget pa še predlaga, da z drugo roko pritisnejo na trebuh in venerin griček, saj tako povečajo občutek ob pritisku na G-točko.

Ne pozabi na bradavičke

Udobno se ulezi na posteljo, tvoj fant pa naj z usti in jezikom obdeluje tvoje joškice. Ko boš že vzburjena, vabeče razširi noge, on pa naj poišče G-točko in jo masira. Pri tem naj se ne neha igrati s tvojimi bradavičkami – dovoljeno je vse, kar ti prija, od poljubljanja, lizanja do sesanja, morda celo kakšen nežen ugriz. Obe erogeni coni se bosta ob hkratnem draženju napeli in nabreknili ter poskrbeli za vrhunske občutke.

Položaji, ki zadenejo v polno

Si med seksom že doživela trenutek, ko sta se z dragim za malenkost premaknila in spremenila kot, pod katerim je s penisom prodiral vate – tebe pa je kar naenkrat preplavil zares divji užitek? Verjetno je nevede zadel tvojo točko G. Ne čakaj, da se to zgodi slučajno, temveč poskrbi, da se bo od zdaj naprej dogajalo vedno. Preberi, s katerimi položaji to najlažje dosežeš.

Postani njegova ‘jahačica’

Če si ti zgoraj, bo njegov korenjak najpreprosteje prišel do G-točke. Ne le da sama določaš hitrost in globino penetracije, temveč z naklonom zgornjega dela svojega telesa odločaš tudi o tem, pod kakšnim kotom te bo dražil. Po mnenju Nicci Talbot se G-točka najbolje odziva na neprekinjen in neposreden pritisk ter določene gibe.

Zajahaj ga tako, da boš obrnjena proti njemu (pri tem ga bo še bolj razvnel pogled na tvoja vroča balončka), potem pa počepni ali poklekni in dviguj ter spuščaj boke. Če se nagneš še malo naprej, boš razveselila tudi svoj ščegetavček, ki se bo drgnil ob njegovo sramno kost in ti bo priskočil na pomoč, če ne boš doživela G-orgazma.

Dvojni pritisk

Ta položaj prihrani za takrat, ko boš utrujena ali lenobno razpoložena. Naj se uleže na hrbet, ti pa ga zajahaj – tokrat s hrbtom proti njemu. Nato se nasloni nazaj na njegov trebuh in prsi ter čisto malo privzdiguj boke. S prsti pritisni na predel na trebuhu, pod katerim se skriva G-točka. Tako jo boš še bolj približala penisu, ki bo za draženje poskrbel od znotraj.

Na vseh štirih

Tudi penetracija v pasjem slogu nudi penisu dokaj preprost dostop do G-točke. “Pri seksu od zadaj se zelo intenzivno draži G-točka, saj penis, ki prodira v vagino, čutno draži navzdol, torej sprednjo steno vagine, kjer se zloglasna točka tudi nahaja,” navajajo v članku Seks od zadaj: Zakaj ga imamo rade? na portalu www.intimatemedicine.si. Oba bosta občutila razliko, če noge poskusiš čim bolj stisniti ali pa jih razširiš.

Misionarski s spremembo

Navaden položaj, pri katerem je on zgoraj, za stimuliranje G-točke ni najbolj primeren, saj drgne predvsem zadnjo steno nožnice, ki gleda proti hrbtu, tvoja najljubša črka G pa je na sprednjem delu. A z nekaj drobnimi popravki lahko ustvarita čisto drugo zgodbo.

Pod ritko si namesti nekaj blazin, in še preden vstopi vate, dvigni kolena proti svojima žogicama ali pa mu noge položi na rame. S to spremembo bo položaj tvoje vagine omogočal penisu, da se dotakne tudi G-točke.

V naročju

Če on sedi po turško ali na robu postelje ali stola, ti pa se obrneš proti njemu in mu sedeš v naročje, je to zanesljivo položaj, ki zagotavlja največjo bližino in naredi vajino intimnost še strastnejšo. Ko prodre vate, noge ovij okoli njegovega telesa in ga objemi čez ramena, on pa naj te zgrabi za boke ter te premika gor in dol. Penis se bo ob vsakem premiku zadrsal točno po G-točki in te popeljal do vrhunskih občutij.

Vročina v kuhinji

Ko vaju naslednjič zamika, da bi se ‘dala dol’ med pripravljanjem zajtrka, kosila ali večerje, se z ritko usedi na rob pulta ali mize in roke stegni zadaj za oporo. Noge mu ovij okoli bokov in se namesti tako, da bo tvoja vagina skoraj vzporedno s podlago, on pa bo lahko vstopil stoje in zadel točno v G-točko. Če si zaželita spremembe, naj preneha s suvanjem, ti pa začni krožiti z boki.

Mešani in G-orgazem

Kot verjetno že veš, obstaja več vrst orgazmov. “Nekatere ženske lahko doživijo orgazem izključno s stimulacijo G-točke,” zagotavlja dr. Mlakar in dodaja, da se tak orgazem razlikuje od orgazma ob draženju klitorisa, razlog pa je različno oživčenje omenjenih področij. Še bolj divji pa je mešani orgazem, ko ti pride zaradi hkratnega draženja ščegetavčka in G-točke.

Ko ležiš na trebuhu, naj tvoj fant vstopi od zadaj, hkrati pa svojo roko potisne pod tebe in ti med nogami ljubkuje čarobni gumbek. če gre, naj se z drugo roko posveti še tvojim bradavičkam, ti pa med seksom pridno stiskaj nožnične mišice (kot bi delala Keglove vaje, ki so mimogrede odlične tudi za to, da spraviš vagino v super kondicijo seksualne odzivnosti), da bo trenje penisa ob G-točko še večje. Z malo vaje pri predajanju užitkom te bo kmalu pričakal najboljši, najmočnejši in najpopolnejši orgazem.

Potrebuješ zemljevid?

Eden od razlogov, da G-točko tako težko odkriješ, je dejstvo, da jo je skoraj nemogoče najti oziroma otipati, ko nisi vzburjena. Asist. mag. Boštjan Mlakar, dr. med., specialist abdominalne kirurgije, na spletni strani www.zdravniski-nasveti.net razlaga: “G-točko najdemo na sprednji steni nožnice v globini približno 4 do 5 cm. Ne leži neposredno v steni nožnice, temveč v njeni bližini za sečnico.

Ženska sečnica je v tem predelu obdana s tkivom, ki ima podobno sposobnost nabrekanja in otrditve kot penis pri moškem.” To pomeni, da tudi tvoj čarobni predel nekoliko nabrekne – a le, ko si vzburjena. Spravi torej fantove ali svoje hitre prste v akcijo (pomagaš si lahko tudi z vibratorjem – obstajajo celo taki, ki so na vrhu zakrivljeni in posebej prilagojeni za draženje G-točke), nato pa jih pošlji na raziskovalno misijo v notranjost svoje vagine.

Z gibom kazalca, ki sporoča “pridi sem”, naj strokovno pretipajo in proučijo sprednjo steno nožnice. Ko naletijo na malce hrapavo površino, so tik pred vrati tvojega novega in norega užitka, saj se zadaj skriva njeno veličanstvo, G-točka.

Te G-točka lahko tudi  preseneti?

Lahko – pa ne le z božanskim užitkom, ki ti ga bo pričarala.

Prvo presenečenje je lahko občutek, da boš morala vsak trenutek na stranišče. “Začetna stimulacija G-točke lahko sproži potrebo po uriniranju,” pravi dr. Mlakar in priporoča izpraznitev mehurja pred spolnim odnosom.

Drugo presenečenje je lahko nenadna poplava med tvojimi nogami ali – drugače povedano: ženska ejakulacija.

Po besedah dr. Mlakarja do nje pride zato, ker žleze ob sečnici izločijo majhne količine tekočine, ki priteče iz sečnice. To seveda ni urin, ki uide ob močnem orgazmu, čeprav so strokovnjaki tako mislili dolgo časa, ženskam pa je bilo zaradi tega ob vsaki ejakulaciji neskončno nerodno. Količina ejakulirane tekočine je odvisna od vsake po­sameznice.

Nekatere je sploh ne opazijo, ker je njihova nožnica nadpovprečno vlažna med vsakim vzburjenjem, druge poročajo o žlički ali dveh. Kakorkoli že, pomembno je, da veš, da je ejakulacija možna in da ne smeš biti presenečena ali osramočena, če bo iz tvoje nožnice priteklo več tekočine kot običajno.

In še tretje presenečenje: čeprav na porod mogoče še ne misliš, ti zaupamo, da G-točka morda olajša bolečine. “Nekatere študije so pokazale, da ima G-točka med porodom pomembno vlogo pri zmanjšanju porodne bolečine. Ob porodu plod pritiska na G-točko in s tem sproži sproščanje endorfinov,” zagotavlja dr. Mlakar.


Prevedla in priredila: Nuša Oblak