"Mož mi pravi, da moram shujšati, če želim rešiti najin zakon" (izpoved ženske)

"Sem sebična, če tega ne želim narediti?"

"Mož mi pravi, da moram shujšati, če želim rešiti najin zakon" (izpoved ženske) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 6. 2022

"Moj mož mi ves čas pravi, da 'morava' izgubiti težo, da bi ponovno drug drugemu postala privlačna in tako rešila najino razmerje. Naj povem samo, da niti enkrat nisem rekla, da se mi on ne zdi privlačen. Še zmeraj se mi, ampak očitno jaz njega več ne dovolj, da bi dal pobudo za seks. Rekel mi je, da ne more živeti v zakonu brez seksa. Nosim številko 46 in prepričana sem, da bi z menoj seksal marsikateri moški. Imava štiriletno hčerko in večino časa se z njo ukvarjam jaz, zato težko najdem še čas zase. Sem sebična, ker ne želim izgubiti teže?" na forumu za mamice sprašuje ženska.

"Imel sem se za dobrega in pozornega ljubimca ... dokler mi punca ni kupila TEGA" (izpoved presenečenega Slovenca)

Medtem ko so ji nekatere ženske svetovale, naj se drži svojih načel, druge ostro obsodile, pa sta dve uporabnici foruma zapisali takole:

1.

"Pravi ti, da ga ne privlačiš takšna, kot si, in verjetno to izvira iz tega, da se tudi samo v svojem telesu ne počuti samozavestnega. Ja, morda bi drugi moški seksali s tabo, ampak on ni drugi moški. Je tvoj mož. Si ga želiš seksualno privlačiti? Si želiš izgubiti težo, da bi to bilo možno, ali bi se z njim raje razšla in našla nekoga, ki bi mu bila všeč točno takšna, kot si?

Če pa si z možem oba želita, da izgubiš težo, ne bo nič narobe s tem, da ga prosiš, da več časa posveti vajini hčerki, da lahko greš v fitnes ali teči. Prav tako bi bilo na mestu tudi to, da bi ti pomagal pri kuhanju, zato da bi lahko oba jedla bolj zdrave, uravnotežene obroke. Vsekakor mu je dovoljeno, da ima raje določen tip telesa, a vendar to pomeni, da ti mora biti v podporo, da to dosežeš. Ne more le reči nečesa takšnega in od tebe pričakovati, da vse storiš sama."

2.

"Toksični trend, ki v ospredje postavlja 'body positivity', je nor. Če si bila prej veliko vitkejša, ko si zdaj, bi moral on kar ignorirati dejstvo, da ga več ne privlačiš?

Vsi imamo svoje preference in morda ga pač bolj obilne ženske seksualno ne privlačijo. To se ne bo spremenilo, ker sta skupaj oziroma sta poročena. Prepričana sem, da se je trudil to ignorirati, ampak če ga tvoje telo več ne privlači, kaj naj stori?

Ja, res je plitko, ampak fizična privlačnost je na nek način pomembna v razmerjih, nekaterim bolj, drugim manj! Zato se nehajmo pretvarjati, da se to spremeni v hipu, ko se poročiš. V idealnem svetu bi se lahko vsi zapustili in bi bili partnerjem še zmeraj privlačni, a žal moramo za svoj videz do neke mere vendarle poskrbeti.

Ko sva se z možem spoznala, sem nosila številko 38, zdaj nosim 40. Proti tej spremembi nima nič, pa vendar sem prepričana, da če bi se zredila na številko 46, se mu več ne bi zdela seksualno privlačna, in to se mi ne zdi nič kaj žaljivo."

Kaj pa o tem meniš ti?

Moški, ki se poročijo z MOČNEJŠIMI dekleti, naj bi bili desetkrat srečnejši (TO je razlog 👇🏼)