Moški! TO je 6 glavnih razlogov, zakaj ženske izgubimo zanimanje (+ kako to PREPREČITE)

Pozor! Moški, tole je za vas. Ženske, delite tole s svojimi tipi. ;)

Moški! TO je 6 glavnih razlogov, zakaj ženske izgubimo zanimanje (+ kako to PREPREČITE) (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2020

Ko ženske po določenem času izgubimo zanimanje za moškega, se to običajno zgodi postopoma in večina se nas tega v resnici sploh ne zaveda, dokler znaki ne postanejo res očitni.

Moški, to je 6 razlogov, zakaj ženske izgubimo zanimanje:

1. Ob vas se (več) ne počutimo prijetno

V kolikor se ob vas ne počutimo prijetno, vam bomo (četudi podzavestno) dale to vedeti. Morda gre za določene teme, o katerih nam je v vaši družbi neprijetno razpravljati. Ali pa bomo raje lagale, da bi se izognile neprijetnemu pogovoru oziroma pogovoru, s katerim se ne bi strinjali.

Moški, na vas je, da se s svojo partnerko usedete in ji poveste, kako čutite. Poskusite razumeti, kaj jo teži in najti skupno rešitev. Dajte ji vedeti, da je ljubljena, spoštujte njeno mnenje in jo po svojih najboljših močeh skušajte osrečiti. Konec koncev je komunikacija zmeraj ključ. Sprejmite svoje napake (v kolikor jih imate) in se potrudite skupaj s svojo partnerko utrditi razmerje.

8 preprostih načinov, kako lahko rešita zakon v SAMO 2 minutah

2. Od vas ne dobivamo nobene podpore

Vsi dobri partnerji imajo skupno eno stvar: znajo biti v čustveno podporo. Ko imaš ob sebi takšno osebo, je življenje zmeraj lažje. V nasprotnem primeru imaš občutek, da moraš vso težo tega sveta nositi sam/-a, povrh vsega pa tega še nihče ne spoštuje. Ko ženska ne dobi tistega, kar si zasluži, začne na razmerje gledati drugače, saj ni takšno, kot si je predstavljala, da bo. Začne se spraševati, ali morda moški, s katerim je, morda vendarle ni takšen partner, kot je mislila, da bo. Saj si ne želiš biti "ta moški", kajne?

V kolikor jo resnično ljubiš, ji boš stal ob strani, ko te bo potrebovala. In ko bo potrebovala nekaj časa in prostora zase, ji boš omogočil tudi to.

3. Čutimo, da vam ne moremo zaupati

Nihče si ne želi nezvestega partnerja. Težave z zaupanjem morda res niso razlog številka ena za razpad zvez, so pa gotovo eden izmed vodilnih. Pomanjkanje zaupanja namreč lahko vodi do resnih težav, ki se pogosto končajo z razhodom.

Moški, na vas je, da svojim partnerkam nikoli ne vlivate občutka, da vam ne gre zaupati in jim jasno date vedeti, da vam lahko zaupajo. Komunikacija in odprtost sta tudi tukaj ključna. V kolikor se kdorkoli izmed vaju znajde v situaciji, ki ga skrbi, to povejta na glas.

To je edina KLJUČNA razlika med zvezami, ki se obnesejo in tistimi, ki se ne (jo poznaš?)

4. Ne borite se za nas

Za (pravo) ljubezen se je vredno boriti. Kako močno smo se pripravljeni boriti, trpeti in se odrekati, nam daje vedeti, kako resnična je naša ljubezen. V kolikor tega niste pripravljeni storiti, potem je jasno, da si je ne želite dovolj. In ko si je ne želite tako močno, da bi zanjo storili čisto vse, potem ni vredno ostati. Bodite dobra oseba in povejte, kaj v srcu čutite. Ne ostajajte le zato, ker je tako najlažje.

V kolikor se ženska ne bo počutila cenjene, bo kaj kmalu začela prevpraševati razmerje. In če se zanjo ne boste borili, ji bo preprosto dovolj tega, kako malo mar vam je zanjo. Za prav vsako razmerje se je potrebno boriti, takšna je pač njihova narava.

5. Ne počutimo se ljubljene

Ljubiti in vzbujati občutek, da ljubimo, zmeraj ne pomenita isto. Ljubiti ne zahteva nobenega dejanja, pokazati, da ljubimo, pa ga. Daj ji vedeti, da je ljubljena, s tem ko se trudiš utrditi vajino vez v razmerju, ki bo obema prinesla koristi.

Skrivnost do občutka, da smo ljubljeni, je presenetljivo preprosta: najprej moramo ljubiti oziroma imeti radi sebe. To, česar smo deležni od drugih, je odraz tega, kar doživljamo globoko v sebi. V kolikor hrepenimo po ljubezni nekoga drugega, je to znak, da v resnici hrepenimo po ljubezni do sebe.

Zapomni si: občasna dejanja ljubezni in dobrote, ki jih namenimo partnerju, so izjemno pomembni za razmerje.

"Dal si mi vedeti, da sem ljubljena, ko sem to najmanj pričakovala in preživljala najtežje trenutke"

6. Nekdo drug nam morda posveča (več) pozornost(i)

Moški, medtem ko ste zaposleni s svojim življenjem, morda ignorirate svojo drugo polovico. In medtem ko jo vi ignorirate, jo morda nekdo drug na kolenih prosi za njeno pozornost. Ko se to zgodi, občutek ni niti malo prijeten. Bolečina, ljubosumje in negotovost kar vrejo v vas.

Da ne bi prišlo tako daleč, da jo izgubiš, moraš razumeti, kaj ženska potrebuje, da se počuti zaželeno. Daj ji vedeti, kako srečen si, da si z njo. Ker v trenutku, ko ji bo nekdo drug posvetil (več) pozornost(i), ji pokazal ljubezen in odobravanje, po čemer hrepeni, je lahko zate vsega konec.

Zato, moški: dajte svojim ženskam vedeti, da jih resnično ljubite in jim to tudi pokažite.

Pokažite jim, da jih nimate za samoumevne. Ljubite jih z vsem svojim srcem in nikoli ne storite nečesar, kar si ne bi želeli, da druga oseba stori vam.

Po predlogi portala medium.com

Ti je bil všeč ta članek? Prijavi se na naše Cosmo novičke in prejmi podobne vsebine kar v svoj e-nabiralnik!

Preberi še: 9 stvari, ki jih ČUSTVENO inteligentni ljudje nikoli NE naredijo v zvezi (št. 4!!)

Priporočamo tudi: 8 ISKRENIH ljudi RAZKRIVA, ZAKAJ so se z zaročencem razšli tik PRED poroko