"Vsakič po seksu si ne morem pomagati, da ne bi razmišljala o ..." (o čem razmišljamo tik po seksu)

22. 1. 2022
"Vsakič po seksu si ne morem pomagati, da ne bi razmišljala o ..." (o čem razmišljamo tik po seksu) (foto: Profimedia)
Profimedia

Moški, o tem tvoja draga v resnici razmišlja tik po seksu (upsss! 🙊).

Zaprla sem oči. Ob sebi sem zaslišala partnerjevo dihanje in nežno tiktakanje ure. Prvič v tistem tednu sem se počutila popolnoma sproščeno. Medtem ko se je moje dihanje počasi umirjalo, sem se stisnila k njemu.

Moj um je bil popolnoma prazen. Preden so ga prepravile razne misli, sem se predala miru. To je bil najboljši občutek na svetu. Počutila sem se izpopolnjeno.

Med fantastičnim seksom se v mojem telesu kar nabira. Postane napeto in užitek je tako intenziven, da skoraj ne morem zdržati. Nato ga preplavi orgazem in vsaka mišica v njem se sprosti. Prepričana sem, da je to tisto, kar ustvari ta globok občutek sproščenosti po seksu.

A na žalost moj um ne ostane prazen za dolgo. Moje misli sicer lahko potrebujejo nekoliko več časa, da po intenzivnem orgazmu vstopijo v glavo, a vendar pridejo vse hkrati.

Ljubezenske misli.

Prva misel, ki običajno pride, je o zakonu. Resno mislim, v kolikor sta že poročena, morda tvoja žena takrat razmišlja o svoji poroki. Sama se s partnerjem po seksu počutim resnično povezana in postanem vsa raznežena. Predstavljam si, kakšna bi bila najina poroka in kakšno obleko bom nosila.

Nato občutim hvaležnost. Pomislim na vse čudovite stvari, ki jih počne (ne le v spalnici). Pogledam proti njemu in si mislim: "uau, res ogromno počne".

Občutek krivde.

In takrat pride na vrsto krivda. Začnem razmišljati o sebi, kako sem včasih resnično tečna in da bi lahko veliko več počela po hiši. Seveda delujeva kot tim, ampak morda bi morala začeti več kuhati (jaz sem sicer tista, ki doma čisti in skrbi za perilo).

A moj občutek krivde izhaja iz ljubezni, saj je posledica vseh krasnih stvari, ki jih moj partner počne in tega, kaj bi lahko sama počela bolje. Ampak ta krivda v moji pretekli zvezi ni bila tako rožnata.

Svojega prvega fanta sem velikokrat prevarala. To je dolga zgodba. Zato sem se običajno po seksu počutila krivo. Ne da bi to želela, so se mi v misli prikradli intimni trenutki z drugimi in občutek je bil grozen. Upirala sem se potrebi, da mu vse priznam in ga prosim odpuščanja.

Nič nenavadnega ni, da smo po seksu posebej čustveni, saj nam telo preplavijo hormoni. Zato je to očitno ključni trenutek, ko na plano pridejo tvoje resnične misli in čustva.

Prebliski užitka.

Ko se počutim resnično sproščeno in nimam nobenih trenutnih skrbi ali stresa v življenju, moj um ostane bister – tja se občasno prikradejo le pribliski tega, kar sva pravkar počela.

Z mislimi se sprehodim po najljubših trenutkih ali pa se vprašam, kako neki je naredil tisto z jezikom? Ali pa, kje se je naučil tistega? Želim se obrniti k njemu in mu v uho zašepetati najljubše dele – v upanju, da bi vse skupaj spet ponovila.

Ko se počutim manj čudovito, pa grem v glavi čez razloge. Zakaj sem se počutila manj prisotno in bolj pod stresom? Je bilo to zato, ker sem negotova, utrujena ali pa se mi preprosto v življenju preveč dogaja? To vedno rada naredim, zato da ugotovim, zakaj nisem doživela orgazma.

Odgovornosti življenja.

Na žalost na neki točki privrejo na plano ne-tako-seksi misli. Začnem razmišljati o tem, kaj bom počela preostanek dneva, se obremenjevati z izzivi v službi ali finančnimi težavami, ki jih morda imava. Razmišljam o čiščenju in kaj vse še moram narediti naslednjih nekaj dni za knjigo, ki jo pišem.

Sprašujem se, kako je moja družina in zakaj mi moja najboljša prijateljica še ni odpisala. Razmišljam o zadnjih počitnicah in spoznam, da že dolgo nisva bila na nobenem potovanju. Poslušam, če so se morda zbudili otroci (v kolikor je jutro) ali pa, če spijo (v kolikor je večer).

Pogosto, ko se prikradejo te misli, jih odrinem stran kolikor gre, še posebej tiste, ki se navezujejo na službo in stres. Želim si, da tisti čudoviti občutek po seksu traja čim dlje.

Obožujem tišino v svoji glavi in celotnem prostoru.

Če potegnem črto ...

Nič ni boljšega, kot je po koncu fantastičnega seksa ležati v postelji v objemu svojega najdražjega. Občutek tistih nekaj minut tik po njem je še posebej intimen in dragocen. Kako pogosto izkusiš tišino v dnevu? Ali pa globok občutek zadovoljstva? Menim, da je potrebno te trenutke ceniti in podaljšati, kolikor gre.

Hitenje uniči tiho intimnost, ki si jo delita. Prisluhneta dihanju drug drugega, se spomnita čudovitih stvari, ki sta jih počela, se zvijata od užitka, ko se spominjata vseh občutkov.

Zakaj bi uničila ta trenutek? Ko se misli vendarle prikradejo v tvojo glavo, to pomeni vrnitev v realnost, in temu se lahko izognemo le za določen čas. Že kmalu se boš namreč morala pretegniti, vstati, se obleči in nadaljevati z dnevom.

No, če imaš srečo, pa se boš preprosto obrnila, ignorirala vse te misli in padla v blažen spanec.

Po predlogi Matilde Swinney

Preberi še: "Po večerni seks seansi sem ženo drugo jutro zalotil v sosednji sobi z ..." (izpoved moškega)

Priporočamo tudi: "Moj partner je po porodu obseden s seksom in ne zdržim več!" (izpoved Slovenke)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ