Moška čustva: Kako mu je, ko...

Da bi razumele moška občutja v določenih situacijah, bi morale imeti penis. Ker ga nimate, vam Cosmo razkriva vpogled v njegove misli.

V resnici smo čisto drugačni! (foto: Beth Studenberg) Beth Studenberg
27. 5. 2010

Vse, ki ste imele kakšen stik s tistim delom človeštva, ki je bliže opici, ste najverjetneje ugotovile, da moški miselni procesi in njegova občutja potekajo precej drugače od ženskega čustvovanja in razmišljanja. Čeprav vem, da vam najverjetneje ni jasno, zakaj nosimo spodnje perilo tudi po tem, ko je že tako obrabljeno, da je prosojno, in zakaj se nam ne zdi potrebno vsaka dva dneva zamenjati brisače, ampak delamo to bolj na tedenski osnovi, ne bom govoril o tem.

Moški svet namreč ponuja tudi precej bolj zanimiva doživetja, ki se kdaj tičejo tudi vas. Na zunaj morda delujemo, kot da vse situacije prenašamo racionalno, brez močnih čustev in stisk, a bi bile presenečene, ko bi vedele, kakšen čustveni koktajl sproži misel na to, da bomo morali recimo spoznati vašega očeta. Ta članek vas bo popeljal v moške glave ob takih priložnostih.

Kako se moški počuti, ko je izzvan v pretep

Trenutki pred pretepom so prepojeni z adrenalinom, srčnim utripom, ki ga slišiš in čutiš v vsakem kotičku telesa, povečanim dihanjem, postaneš nemiren, ker dobro veš, da bo v naslednjih nekaj trenutkih na test postavljena tvoja moškost.

Lahko si največji pacifist in popolnoma proti uporabi nasilja, a ko se znajdeš v situciji, kjer nimaš druge možnosti, začutiš, da te bo ravno to nasilje popeljalo na ogled lastnega jaza, ki ga še ne poznaš. V kratkem boš spoznal, kako močne so tvoje značajske lastnosti. Ugotoviš, koliko si zares vztrajen, pameten, nepopustljiv, razumen ali pa popoln primitivec. In vsega tega te je strah.

Če ni srčni utrip preglasen in še lahko slišiš svoj miselni tok, gre nekako takole: ''Sranje, kako naj se izmažem iz te godlje. Ali naj zbežim? Ma ne, taka reva pa nisem. Kaj če je res natreniran in me bo razlimal po tem betonu? O, pa moji zobje, samo zob mi ne sme razbiti. Kaj če pride policija? Kaj če me toži? Upam, da se bo on ustrašil. Jaz se ne smem. Ne smem izpasti  reva. Kaj če se  bodo vmešali še njegovi prijatelji? Preveč jih je. Če se bodo, bom bežal, v tem ni sramote. Kaj če ima nož? F..k. Kako sem se znašel v tem dreku. Nič, gremo na polno, pa kar bo, bo.''

Kako se moški počuti, ko spozna, da je bil prevaran

Najbližje prvemu občutku je šok, ki ga recimo doživiš, če se sončiš na vročem soncu, uživaš, vse je lepo, toplo, prijetno, potem pa te nekdo polije z mrzlo vodo. Najprej ne veš, kaj in od kod te je zadelo. Potem pa se začnejo bliskati misli:

''Kako prevarala? Bila je z drugim? Medtem ko sem jo jaz ljubil? Av, boli. Kako je lahko to naredila? Pa s kom? Ubil ga bom. Prasica. Zakaj? Kaj sem naredil narobe? Nobeni ne bom več zaupal! Preklete ženske! Pa tako sem jo imel rad. V bistvu jo imam še. Ampak jo pa tudi sovražim. Kaj naj zdaj. Naj se ga napijem? Naj grem k njej?  Naj jo pokličem in ji povem, da vem? Zakaj sem tako prazen? Razen jeze in razočaranja in tistega gnilega okusa ponižanja ne čutim ničesar. Raje bi, da me tist tip in njegovi prijatelji iz prejšnjega odstavka pretepejo kot pa tole. Nisem vedel, da to lahko tako boli.''

Kako se moški počuti, ko te spravi v jok

Moški slabo prenašamo ženske solze. Tiste manj zrele ženske to veste in to našo šibko točko kdaj izkoristite za dosego kakšnega svojega cilja. No, tiste, ki pa se ne spustite tako nizko, jokate le tedaj, ko ga nekaj zares polomimo in vas močno prizadenemo. In takrat začnete jokati. Trenutki, ko se vam v očeh nabirajo solze in ko se še borite, da bi ostale močne in ne bi jokale, so najbolj mučni.

Vemo, da vas tako boli, da se ne boste mogle zadržati, in vemo, da smo za te solze krivi mi. Čeprav naj bi ravno mi poskrbeli, da vas ne bi nikoli nihče prizadel, smo v tem primeru točno mi tisti kreteni, ki smo krivi, da naše rane puščajo solze po vašem lepem licu. Tisti butasti izraz na obrazu, ki ga imamo v tem trenutku, je posledica naslednjih misli:

''O ne, jokala bo. Joj, samo ne jokati. Oprosti, nisem mislil tega. Daj, kreten, naredi kaj, da bo nehala, popravi to zmedo. Objemi jo ali pa nekaj. Zakaj samo sediš tukaj kot hlod? Mogoče mi sploh ne bo pustila, da jo objamem? Evo, solze. O, kar lijejo. Res si kreten, glej, kako je lepa, ti pa greš in tako zaserješ. Daj, naj kaj reče. Ta tišina me ubija.''

Kako se moški počuti, ko spozna tvoje starše

Spoznati dekletove starše je vedno mejnik v zvezi. Pove, da je zveza postala še za spoznanje resnejša, in vse to daje še dodatno težo celotnemu dogodku. Po navadi nas ne skrbi, kako bo, ko bomo spoznali vašo mamo. Mislimo si, da če smo očarali vas, bomo najverjetneje všeč tudi njej. Skrbijo nas vaši očetje.

Vemo, da na nas gledajo kot na tiste, ki seksajo z njihovimi dragocenimi hčerkami, tistimi, ki so v njihovih očeh še vedno majhne punčke in za katere so bili še pred kratkim najbolj kul moški na svtu. In zato si vnaprej mislimo, da nas ne bodo marali.

Sicer vemo – ko nas bodo vzljubili, bodo najverjetneje popolni frajerji, ampak do takrat nas je malo strah. Zato poskušamo biti čim bolj všečni, mirni, nenevarni, pokažemo, da lepo skrbimo za hčerko, vmes pa upamo, da ne bomo izustili kakšne zares velike bedarije.

Kako se moški počuti, ko se pripravlja na seks s teboj

Ko ženske dobite tisti potrebni izraz na obrazu, moško telo ve, da je čas za akcijo. In vse priprave na seks se zgostijo v enem velikem organu – ja, sej veste, moški in naša obsedenost z velikostjo – v penisu. Ko se kri zažene med naše noge in erekcija povzroči pomanjkanje prostora v hlačah, je naša misel le ena:

''Daj svojega korenjaka v njeno čudovito vagino. Če se le da, brez predigre, čim prej. No, če želi, me lahko najprej malo z usti, potem pa takoj v tisto prekrasno, za moj užitek tako božansko narejeno najboljšo  prijateljico mojega penisa. O ne, kaže, da hoče dolgo predigro. Prekleto, jaz bi pa rad čim prej začutil tvojo vlažnost, se bova drugič lupčkala. Daj ljubica, meni se bo zmešalo. Primi ga, poglej, kako je trd, dajva že.''

Ne pravim, da nikoli ne maramo predigre, seveda jo imamo radi, vendar  bi morale imeti penis, da bi razumele naše hitenje na glavni ples. Je nekako tako, kot da bi vas zares močno tiščalo na malo potrebo, ampak bi se morale prej še malo pogovarjati z WC-školjko.

Kako se moški počuti, ko je prvič gol pred tabo

Najverjetneje vsi moški niso popolnoma zadovoljni s svojim telesom – tako kot ve se tudi mi zavedamo svojih pomanjkljivosti. Vemo, katera mišica bi bila lahko malo bolj razvita, zavedamo se, da imamo mogoče malo pivskega trebuščka ali pa prevelike 'ljubezenske ročke' ob straneh, vendar nas to ne dela živčne.

Skoraj čisto vseeno nam je, kaj si boste mislile, ko bomo odvrgli majico ali hlače. Povsem drugače pa je, ko odvržemo svoje boksarce. Takrat nam je zelo pomembno, da vam je všeč, kar vidite in čutite. No, na tej točki pa se tudi konča naše razmišljanje o našem telesu in se raje popolnoma posvetimo vaši goloti.

Kako se moški počuti, ko se izgubi

Za moški spol naj bi veljalo, da se vedno dobro orientira, se nikoli ne izgubi, takoj najde pravo pot, skratka je odličen navigator. Saj veste, moški le s težavo vprašamo za pot, ker smo tako ponosni na svojo sposobnost orientacije. Ampak se nam seveda zgodi, da kdaj nimamo pojma, kje smo, vemo, da smo 'zalutali', in to po navadi, preden to ugotovite tudi ve. In takrat privre kri v glavo, postane malo bolj vroče in molimo, da se rešimo:

''Kaj je to eno smotano mesto. Kje sem zdaj? Zakaj si nisem pogledal na zemljevidu ali pa vzel navigacije s sabo. Nimam pojma, kje sva. Ne morem pa vprašati, potem bo vedela, da sem naju izgubil. Mislim, da že malo sumi. Delaj se, kot da je vse okej. Od zdaj naprej bom vedno vzel navigacijo. Pa kje so kakšne table??? Naj obrnem? Moj fotr se ni nikoli izgubil. Saj ne more biti tako težko. Ma nič, bo treba nekoga vprašat. Joj, pa še ti Italijani, ki ne znajo nič angleščine. Ma ni bilo tabel, jaz sem čisto pravilno vozil. To ji bom rekel, ja.''

Simon Zajc