"Mojega fanta vsak dan kliče bivša žena, sem edina, ki se ji to ne zdi normalno?" (resnična zgodba)

In ne, razlog niso skupni otroci, saj jih sploh nimata. Preberi. 

"Mojega fanta vsak dan kliče bivša žena, sem edina, ki se ji to ne zdi normalno?" (resnična zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 3. 2022

Ta ženska se je znašla v zelo neprijetni situaciji in potrebuje nasvet, saj ne ve, kaj naj stori.

Neimenovano dekle se je oglasilo na spletnem portalu Mumsnet in vprašalo, ali je nerazumno glede svojega položaja. Pojasnila je, da je njen novi fant, s katerim sta skupaj dva meseca, priznal, da se vsak dan pogovarja s svojo bivšo ženo.

Ženska je bila nad tem razkritjem šokirana in je želela vedeti, ali ima prav, da je razburjena nad tem.

Povedala je, da sta "začela novo razmerje pred dvema mesecema" in "vse je šlo super." Bila pa je šokirana, ko ji je njen fant nenadoma priznal, da ga "bivša žena kliče vsak dan."

Pojasnila je, da je bil njen fant z bivšo ženo deset let, a sta se pred štirimi leti razšla, razhod pa je bil zelo grd ...

"Izvedela sem, da je sestrin mož gej - ji naj povem?" (klic na pomoč Slovenke)

"V tem se mu ne zdi nič čudnega, saj pravi, da sta zdaj prijatelja in da se med njima ne dogaja nič drugega. Njegova bivša je po razhodu zelo hitro dobila novega partnerja in je z njim še vedno ..."

"Zdi se, da je moj partner ostal prijatelj z velikim številom svojih bivših partneric. Ali sem nerazumna, da me je to razburilo in da me to moti?"

Ženska je pozneje potrdila: "Z bivšo niti nimata skupnih otrok."

Uporabniki Mumsneta so bili glede situacije razdeljeni – mnogi so menili, da je 'čudno', medtem ko so drugi trdili, da ga ohranjanje dobrega odnosa z bivšo ženo naredi dostojnega moškega.

Nekateri so verjeli, da je njen fant očitno 'še vedno zaljubljen' v svojo bivšo ženo, mnogi pa so ji svetovali, naj se z njim razide.

En uporabnik je rekel: "Če ni vpleten noben otrok, se mi zdi čudno biti tako blizu s katerim koli bivšim. Ne bi mogel biti z nekom, kot je on."

Drugi je komentiral: "Če nimata otrok, bi se odločil za razhod. Še vedno je zaljubljen v njo."

Vendar so nekateri na to gledali z druge perspektive.

Ena oseba je rekla: "Morda ni tvoje normalno, je pa njegovo. Zmenki so zato, da lahko vidita, ali ste kompatibilna, ti in ​​on verjetno nista, zato je povsem v redu, da prekineš zvezo in greš naprej."

"Moj partner ve, da si želim seksa, pa ves čas le masturbira" (izpoved Slovenke)

Drugi je vprašal: "Kakšen odnos med njima pa bi se tebi zdel sprejemljiv? Bivši na splošno so neprijetna realnost sveta zmenkov, prepričan sem, da bi vsi raje videli, da preprosto ne obstajajo, a vedno bodo."

"Čeprav se strinjam, da je to nenavadno, menim, da bi bila alternativa (da bi se z bivšo zelo sovražila) veliko slabša. Razumem, zakaj ti je neprijetno, vendar je to močan pokazatelj, da je on dostojna sorta. Ali ne moreš živeti s tem?"

Drugi je pojasnil: "To res ne pomeni, da jo želi nazaj. Včasih se ljudje bolje razumejo kot prijatelji. Želim si, da bi nam bilo kot družbi bolj udobno v takih situacijah."

"Ljubezen se spreminja, ljudje si želijo drugačnih stvari. Super je, da lahko še naprej cenijo pozitivne elemente svojega odnosa."

Vendar pa je veliko tistih, ki so to videli kot pozitiven odraz moškega značaja, menilo, da bi morala ženska prekiniti razmerje, če jo to moti.

Povzeto po Abigail Wilson

Fotografije: Profimedia