"Moj nasilni bivši je skušal 'kupiti' mojo tišino, a jaz se nisem dala." (osebna izpoved)

"On je moji svobodi nadel lisice, a ne bom mu več dovolila, da me nadzoruje."

"Moj nasilni bivši je skušal 'kupiti' mojo tišino, a jaz se nisem dala." (osebna izpoved) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 8. 2021

V obdobju štirinajstih mesecev po tem, ko sem končala razmerje s svojim bivšim, ki me je zlorabljal, je ta naredil vse v svoji moči, da bi se izognil mojim namenom, da ga v popolnosti izključim iz svojega življenja in družabnih omrežij.

Končno je lokalna policija intervenirala (zgolj!) s klicem, kar ni kaj veliko pomenilo. Poklicali so ga in ga verbalno opozorili, naj preneha, se drži stran od mene in prekine kakršno koli komunikacijo z menoj.

Zagotovili so mi, da ga več nikoli ne bom slišala. A sama sem vedela, da ni tako.

Že kmalu zatem me je moj zlorabljevalec ponovno zasledoval in me nadlegoval, tokrat z razdalje. Vrhunec tega je bil, ko mi je poslal rojstnodnevno darilo z lažnim povratnim naslovom. To "darilo" je ostalo neodprto; brez premisleka sem ga vrnila pošiljatelju.

Nato naslednjih pet mesecev od njega ni bilo ne duha ne sluha. Skušala sem ostati optimistična in začeti svoje življenje sestavljati nazaj. S pomočjo terapevta in prijateljev, ki so mi bili v oporo, sem postajala spet stara jaz.

Počutila sem se varno in močno ... Dokler se ni nekega avgusta pojavil na mojem predpražniku.

S tem dejanjem me je prisilil v to, da sem v trenutku vložila zahtevek za prepoved približevanja. Medtem ko je bil v službi, je prejel začasno odločbo in četudi se je še tako trudil, da ostane skrivnost ter se med njegovimi kolegi ne razve ter mu uniči ugled, se je novica razširila kot ogenj.

Ko sem vstopila v sodno dvorano, kjer bi odločili o usodi zahtevka za prepoved približevanja, sem se ponovno počutila optimistično. A vendar je ta optimizem kmalu izginil.

Moj bivši zaročenec je želel, da zahtevek za prepoved prebliževanja prekličem, saj bi zaradi takšnega dokumenta lahko izgubil svojo zdravniško licenco in službo kirurga.

Namesto tega je želel, da podpišem zaupen "osebni pogodbeni sporazum" s klavzulo o nerazkrivanju, da ne bi bilo videti kot pravni dosje. V dobri veri bi nakazal 10 tisoč dolarjev, ki bi jih zaupal svojemu odvetniku. Ta denar bi mu zasegli, v kolikor bi prekršil katerega izmed pogojev dogovora, ki je obljubljal vse možne načine, na katere bi se držal stran od mene.

Moj bivši in njegov odvetnik sta lepo oblikovala in prodala to laž sodniku. Kot običajno, je pravosodni sistem stopil na stran zlorabljevalca in ne nedolžne ženske.

Sodno dvorano sem zapustila praznih rok. Ni bilo več prepovedi približevanja, ni bilo več zaščite.

Ves namen tega denarega sporazuma, s katerim bi me "utišal", je bil meni preprečiti, da bi komurkoli v službi povedala o nasilju, spolnem napadu, zlorabi, zasledovanju in nadlegovanju, ki ga je izvajal nad mano 28 mesecev. Oba namreč delava v isti organizaciji.

Zdaj, ko sem ga izpostavila kot zlorabljajočega in narcisističnega moškega, kot je, je moj bivši trdno odločen, da bo nadzoroval moje življenje. Želi zagotoviti, da se popolnoma zavedam tega, da je vseprisoten.

V njem leži nenasitnost; grozeče se pojavi na vseh praznikih in posebnih dogodkih v mojem življenju.

Na nek morbiden način si je zapomnil vse datume, kdaj sva šla narazen in se ponovno pobotala.

Za narcisistične zlorabljevalce, kot je moj bivši zaročenec, je zmaga njihova zaključna igra. V njegovem besedišču ne obstaja beseda izgubiti. A čeprav je zmagal na sodušču, je njegov profesionalni ugled uničen. Za to izgubo krivi mene in vztraja pri tem, da moram zanjo plačati.

Tekom celotnega dogajanja je obstajala velika verjetnost, da bom izgubila vse. On je moji svobodi nadel lisice, a ne bom mu več dovolila, da me nadzoruje. Kljub vsemu temu sem zdržala in se še naprej borim. Svojemu glasu se ne bom nikoli odpovedala.

To je moja zgodba. Zgodba, ki jo morajo vsi slišati.

Ne dvomim, da bo prišel za mano; je le vprašanje časa. A do takrat se bom borila naprej in še naprej govorila proti njemu, saj nikoli ne bom nekomu dovolila, da kupi mojo tišino.

Po predlogi Emme Brown

Preberi še: Kako preboleti nekoga, ki je tebe že (zdavnaj) prebolel? TALE zapis ti bo dal odgovor!

Priporočamo tudi: Tudi tebe (žalostna) GLASBA najbolj potolaži, ko imaš zlomljeno srce? To je RAZLOG ...