5 odtenkov ljubezni ALI Ljubezen ni ena sama

Beseda ljubezen ima več različnih pomenov.

5 odtenkov ljubezni ALI Ljubezen ni ena sama (foto: Profimedia) Profimedia
4. 2. 2017

Si se kdaj vprašala, zakaj se z določenim fantom enostavno nisi mogla ujeti? Odgovor je preprost – ker ljubezen drugače dojemaš kot on!

Tvoje ljubezensko življenje zaznamuje več dejavnikov - od vzgoje, ki si jo bila deležna doma, in zgleda, ki sta ga dajala tvoja starša, do tvojega karakterja in ljubezenskih izkušenj, ki si jih do sedaj že pridobila … Vse to je odvisno, kako dojemaš ljubezen.

Ljubezen je strast

Nebrzdana sla vaju drži v začetku razmerja, seksata za vsakim vogalom in ob vsaki priložnosti, pozorna sta drug do drugega in se strastno pogovarjata, kličeta vsak dan večkrat, da bi si izpovedala globoka čustva strasti, ki gorijo v vama.

Nevarnost: Ker se strast slej ko prej umiri, obstaja nevarnost, da vajino razmerje postane dolgočasno. Ker pa sta oba vajena nenehne akcije, sta lahko v primeru, da se ne bosta trudila strasti vzdrževati, doživita globoko razočaranje.

Ljubezen je prijateljstvo

V razmerju se počutiš varno in partnerju popolnoma zaupaš, ker ti vedno prisluhne in ti zna pomagati iz težav, vendar med vama ni tiste prave erotične nabitosti, ki bi razmerje ponesla na povsem novo raven.

Nevarnost: Če partner pri tebi pogreša erotični naboj in ga v določenem času ne bo deležen, se lahko zgodi, da bo kaj kmalu iskrice iskal v drugi postelji in ti boš ostala doma - prevarana.

Ljubezen je samo igra

S partnerjem si lahko samo v neodvisnem razmerju, v katerem ne dopustiš, da bi te kdorkoli nadziral ali ti postavljal kakšne omejitve. Čeprav si prepričana, da ga ljubiš iz vsega srca, ga imaš v resnici le rada, sploh če nisi najbolj prepričana v gradnjo vajine skupne prihodnosti.

Nevarnost: Če partner čuti močno ljubezensko povezanost, bo pričakoval, da se boš tudi ti navezala nanj. Ker pa se to ne zgodi, bodo njegova globoka čustva slej ko prej prizadeta.

Ljubezen je ustrezanje

Izkazovanje ljubezni ni nič drugega kot ugajanje partnerju in njegovim željam, ne da bi pri tem pomislila nase in na svoje potrebe. Enostavno ne znaš ljubiti drugače, kot da popolnoma razdajaš svojo energijo njemu.

Nevarnost: Nenehno podrejanje te ne bo pripeljalo daleč, saj obstaja nevarnost, da bo partner tvojo dobroto izkoriščal celo življenje.

Ljubezen je prekletstvo

Ljubosumje, posesivnost in psihični teror, če ti partner ne posveča dovolj čustvene pozornosti, se ti zdijo povsem samoumevni, saj je partner samo TVOJ in temu primerno se mora tudi obnašati.

Nevarnost: Izsiljevanje ljubezni bo partner nekaj časa prenašal, če pa mu bo to zagrenilo življenje, boš slej ko prej spet ostala sama.

Preberi še: 5 super seks pozicij, ob katerih zraven še telovadita in 10 stvari, ki jih moraš sprejeti, če želiš izkusiti PRAVO ljubezen

Priporočamo tudi: Valentinovo: Najboljše ideje za zmenek (po mnenju bralk)