Legenda pravi, da med osebama, ki sta si usojeni, obstaja NEVIDNA NIT

Verjameš v romantično usodo?

Legenda pravi, da med osebama, ki sta si usojeni, obstaja NEVIDNA NIT (foto: Unsplash.com/Everton Vila) Unsplash.com/Everton Vila
23. 9. 2019

Legenda pravi, da obstaja nevidna nit usode, ki veže dve osebi – dve sorodni duši. In te niti ne more nič in nihče pretrgati …

Rdeča nit usode izhaja iz verovanja starodavne vzhodne Azije. Mit pravi, da bog ovije rdečo nit okoli gležnjev tistih oseb, katerih usoda želi, da se spoznata ali si na nek način pomagata.

Zakaj rdeča? Ta barva je močno povezana s privlačnostjo in z željo.

Je barva niti, ki povezuje dve usojeni si osebi. Niti, ki se v nas nahaja od vedno.

Med odraščanjem tudi nit postaja bolj čvrsta in nas zbližuje z osebami, ki so nam v življenju usojene.

Koncept je podoben zahodnemu konceptu sorodnih duš ali duš dvojčic (t.i. twin flame). Razlika je le v tem, da se ta pregovor osredotoča bolj na koncept "biti vezan" z nekom in ne na iskanje oziroma najdbo druge polovice.

In kot mnoge druge legende, je tudi zgodba za rdečo nitjo na nek način težavna.

Neko noč naj bi majhen deček na poti domov videl starca, ki bere knjigo. Vprašal ga je, kaj bere. Ta mu je odvrnil, da gre za knjigo o porokah. Povedal mu je, da mu je usojeno, da se bo poročil z enim dekletom.

Ko mu jo je pokazal, pa dečku ideja ni bila všeč, saj se ni želel poročiti. Vrgel je kamen vanjo in zbežal.

Leta kasneje so organizirali poroko med fantom in eno izmed najlepših deklet v vasi. Ko ji je odkril tančico z obraza, je opazil, da ima njegova bodoča žena nad obrvjo majhno brazgotino. Na vprašanje, kaj se je zgodilo, mu je odgovorila, da je nekoč deček vrgel kamen vanjo. To naj bi dokazalo njuno usodno združitev.

Kaj se zgodi, ko se nit raztegne in zaplete?

Pregovor pravi, da se na tak način dviguje na višjo raven oziroma dobiva večjo moč. Usoda gre v svojo smer, a sčasoma se bo vse uredilo. Pomembno je, da se rdeči niti ne upiramo.

Četudi na drugem koncu usodne niti najdemo osebo, pa to ne pomeni, da bo preprosto ostati skupaj. Namen pregovora je namreč "vsaditi" lojalnost, predanost in sočutje. Nit prav tako poskrbi, da si osebi ostaneta zvesti.

Neskončnost: ne glede na to, kako daleč narazen sta osebi, se nit ohrani.

Seveda pridejo časi, ko se počutimo, tako mentalno kot fizično, odmaknjeni, a to ne vpliva na nit, ki vaju veže.

Nezlomljiva.

Osebi, ki ju veže rdeča nit, sta si usojeni – ne glede na prostor, čas ali okoliščine. Ta čarobna nit se lahko raztegne in zaplete, a se nikoli ne more pretrgati.

Prirejeno po: consciousreminder.com

Preberi še: Ali ti zakon privlačnosti res lahko pomaga spoznati sorodno dušo? ali pa V avri se vidijo naša čustva.

Priporočamo tudi: Je tvoj dragi dosti višji od tebe? Ne boš verjela, kaj to pomeni za vajino razmerje!