Ko moški pokvari romantiko

Romantika je po tvojem mnenju ključna sestavina ljubezenskega razmerja. Ker pa on misli drugače, lahko prevelika doza škodi vajini prihodnosti!

27. 12. 2007

Verjetno ne boš zanikala, da si tudi ti ena tistih, ki obožujejo obletnice – dan, ko sta se prvič poljubila, dan, ko sta spala skupaj, dan, ko si spoznala njegove ... Vse to so zate izjemno pomembne ‘prelomnice’, ki jih je treba proslaviti z romantičnim doživetjem. ‘’Zakaj pa ne?’’ bodo rekle tvoje prijateljice ... No, kaj pa na to poreče tvoj dragi?

Žal le redki predstavniki moškega spola obožujejo romantiko, in če ti povemo po pravici, je takšne primerke treba iskati kot iglo v senu.

Zato se, preden boš v mislih naredila načrt za po tvojem mnenju povsem običajen romantičen večer, prepričaj, kako bo odmerek romantike sprejel on. Da bi se izognila nezaželenemu scenariju obtožb, da ti zaradi pozabljene obletnice ni niti malo predan, upoštevaj naslednje trike, ki te bodo rešili pred romantičnimi pastmi, saj se boš ustavila pred tanko linijo, ki po njegovem mnenju označuje pretiravanje.

Romantična past 1

Kuharske spretnosti za domačo pojedino

Po dolgem in počez prebrskaš tržnico, da bi našla popolne sestavine za ekstravagantno večerjo, naslednjih pet ur preživiš za štedilnikom in pripraviš božanski, s svečami osvetljen romantični pogrinjek. Ob tem vzhičeno pričakuješ trenutek, ko bo tvoj celodnevni trud poplačan z njegovimi ovacijami. A kot strela z jasnega te zadane kruta resnica: On se ti lepo zahvali za pripravljeno večerjo in tiho zagrize v dobrote na krožniku.

Kriza nastopi: Ker od hvaležnosti ne pade na kolena, mu očitaš, da je navadna nehvaležna in požrešna baraba!

Kako rešiti situacijo? Razumi, da fant ni nehvaležen, ampak le neveden, ker zares nima pojma, koliko truda zahteva priprava takšne pojedine. Zanj je to le večerja – presneto dobra večerja! Koliko fizičnega dela in psihičnih priprav si vložila vanjo, pa res ne ve!

Če boš kuhanje takšne večerje dojemala kot napor, mu boš namesto sladice postregla z očitki nehvaležnosti! Če boš po tistih nekaj urah v kuhinji enostavno pričakovala njegovo občudovanje, ti že zdaj napovedujemo razočaranje. Kuhanja takšne večerje se torej loti le, če ti priprava nenavadnih jedi predstavlja neizmeren užitek. Prvič zato, ker boš pripravila nekaj okusnega za pod zob, drugič, ker boš to delila z njim, in tretjič, ker boš lahko opazovala njegove sočne ustnice, ki z užitkom požirajo vsak grižljaj slastnih dobrot – to bo njegova še najbolj iskrena ‘zahvala’ za tvoj trud!

Romantična past 2

Vsaka prelomnica je zate praznovanje

Ker si zaradi vajinega cvetočega razmerja omamljena od sreče in še vedno v napol blaznem stanju, bi rada proslavila vsako pomembno prelomnico. A priznaj, da velike večine zate pomembnih dogodkov, kot je na primer pet mesecev po tem, ko ti je prvič rekel, da te ima rad, ni treba spremeniti v celodnevno praznovanje.

Kriza nastopi: Ko fant ob tvojih neusahljivih idejah za romantična praznovanja začne zavijati z očmi, narediš sklep, da mu je res vseeno zate!

Kako rešiti situacijo? Najprej pojasnilo: Fantje so najbolj šibki, ko si morajo zapomniti kakšen datum, da bi si ga zapisali, pa jim sploh ne pride na misel. Zato mu že vnaprej oprosti, če te ne bo prebudil z mokrim poljubom in vrtnico v roki, ko bo preteklo natanko pet mesecev od vajinega prvega seksa. Tudi če mu boš dan prej razglašala, da bo jutri minilo X časa od Y dogodka, ne pričakuj praznovanja z ognjemetom. Saj razumemo, da so zate to pomembni datumi, ki po tvojem dokazujejo trdnost vajinega razmerja, a moški ljubezenske povezanosti ne dojemajo tako.

Njegov pogled na razmerje je namreč približno takšen: Če sta oba nasmejana, zadovolj(e)na in obojestransko srečna, razmerje živi samozadostno življenje in ne potrebuje napihovanja z romantiko. Poskusi se torej omejiti na zate in zanj zares pomembne obletnice, tiste manj pomembne pa mu le mimogrede omeni in dodaj, zakaj ti toliko pomenijo. Morda te bo presenetil in predlagal, da morata ob tej priložnosti obvezno nazdraviti s šampanjcem.

Romantična past 3

Pravljični zmenek po tvoje

Ko načrtujeta, da se bosta konec tedna skupaj odpravila na posebno prireditev, si ne moreš pomagati, da iz tega že prej ne bi naredila pravljične pripovedi. Pripraviš si seksi oblekico, ki si jo hranila za takšno priložnost, nato pričakuješ, da ti bo fant odpiral vrata in te med večerjo ljubeče gledal v oči, se s teboj pogovarjal le o ljubezni in napredovanju vajinega razmerja.

Kriza nastopi: Ker se tvoje sanje o zaljubljenem in nadvse pozornem princu ne izpolnijo, je tvoj večer uničen. Za nameček pa se on obnaša, kot da ni nič kriv!

Kako rešiti situacijo? Dejstvo je, da si za uničen večer kriva sama! Napačno si ravnala, ko si od svojega moškega pričakovala zanj povsem nepoznano vedenje. Kaj si pričakovala? Da se bo vedel tako, kot si si ti zamislila. Žal si ga s tem že na prvem koraku vajinega pravljičnega zmenka obsodila na neuspeh. Zato prihodnjič, ko bo pred vama romantičen večer, ne načrtuj ničesar in si nikar ne postavljaj omejitev!

Prepusti se toku dogajanja in verjemi v naključja. Manj boš pričakovala, več užitka ti bo lahko nudil. Predvsem pa je pomembno, da se zavedaš, da boš večer preživela ob svojem fantu, in ne ob pravljičnem junaku iz svojih sanj.

Romantična past 4

Družinska praznovanja

Ko se odločita, da bosta praznike prvič preživela pri tvoji družini, pričakuješ, da se bo oblekel po meri tvoje mame, vse očaral z nasmehom in prijaznimi besedami ter z veseljem prepeval pesmi.

Kriza nastopi: Ker boš namesto navdušenja naletela na njegovo zaskrbljenost, si jo boš razlagala kot dejstvo, da si ne želi biti tam – kar je po tvoji logiki enako temu, da noče biti s teboj.

Kako rešiti situacijo? Hej, spet pretiravaš! Že dejstvo, da je privolil v nekaj­dnevno preživljanje časa s tvojo družino, je dovolj zgovoren znak, da ti je zvest in da vajino razmerje jemlje resno. Zato se postavi v njegovo kožo in pomisli: Znašel se bo med ljudmi, ki ga bodo premerili od glave do peta in vse njegove vrline umestili na lestvico, ki določa, če je sploh dovolj dober zate! Če to ni stresno? Zato bodi prizanesljiva z zahtevami.

Od njega ne zahtevaj, da bi bil v očeh tvoje družine popoln fant, ampak mu stoj ob strani. Ti si tista, ki mu boš lahko pomagala, da bo laže vzpostavil stik s tvojo družino, ne da bi se izdajal za drugačnega, kot je v resnici – običajen fant, ki ima kot vsak človek svoje napake, in jih mora tako kot ti sprejeti tudi tvoja družina.

Romantična past 5

Vajin prvi skupni dopust

Povprečna ženska porabi za priprave na prvo skupno potovanje veliko energije. Razumljivo: Treba je uskladiti frizerja, manikiro in pedikuro, depilacijo bikini predela, si vzeti čas za nakup novega perila in kopalk, če se morda odpravljata v toplice, da ne omenjamo pričakovanj o maratonskih seksualnih podvigih in neskončno dolgih in globokih večernih pogovorih.

Kriza nastopi: Ko spoznaš, da se on potrudi le toliko, da v kovček vrže nekaj spodnjih hlač, majic in zobno ščetko, ti zavre! In si misliš, kako je lahko tako brezbrižen do vajinega prvega skupnega potovanja, to je navsezadnje pomemben korak naprej v vajinem razmerju!

Kako rešiti situacijo? Sprijazni se, moški in ženske imamo zelo različno idejo o tem, kako preživeti nekaj prostih dni v dvoje. Moški od dopusta pričakuje le, da se bo naužil lenarjenja, saj počitnice po najbolj preprosti enačbi enači s počitkom! A to ne pomeni, da ni navdušen nad vajinim skupnim potovanjem. Njega z občutkom sreče navdaja že dejstvo, da na oddih odhaja skupaj s teboj, le ukvarjati se mu ne ljubi s podrobnostmi, saj pa bo za načrtovanje še več kot dovolj časa, ko bosta odpotovala. Globoko zadihaj in se nehaj naprezati, saj gresta vendarle na oddih, zato se zgleduj po njem in se lenobnemu vzdušju prepusti že doma.

Metka Pravst

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri