Ko boš videla FOTKO v članku, si boš želela seksa (TAKOJ zdaj!)

Si pripravljena? 🔥🔥🔥

Ko boš videla FOTKO v članku, si boš želela seksa (TAKOJ zdaj!) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 4. 2021

Veš tisto, ko na spletu najdeš fotografijo, zaradi katere bi svojega moškega najraje v trenutku zvabila v posteljo

Vsak ima seveda svoj okus, in vsakega vzburi nekaj drugega, a veliko žensk naj bi metuljčke začutile prav ob gledanju spodnje (vroče) fotografije

TO je fotografija, ki naj bi številne ženske spodbudila k seksu:

No, dekleta z uredništva smo jo v avgustovski številki revije Cosmopolitan priložila k članku o t.i. seks metodi izvleka, ki naj bi bila bolj priljubljena kot kdajkoli prej.

Se zdaj sprašuješ, kaj za vraga je metoda izvleka?

Da to počnejo tekmovalci v resničnostnih šovih, še nekako razumemo. Preseneti pa podatek, da se metode njegovega umika tik pred orgazmom poslužuje kar 41 odstotkov žensk, starih med 18 in 24 let.

In morda se tudi tebi to zdi povsem uporabna tehnika 'varnega seksa', sploh ker je zdaj 'pošpricaj in moli' na tretjem mestu najpogosteje uporabljenih kontracepcijskih metod – k sreči prvi dve mesti še vedno zavzemata kondom in tabletka. Priljubljenost te tvegane oblike seksa se je med leti 2002 in 2015 celo podvojila.

Zakaj je ta vprašljiva strategija zaščite pred nosečnostjo, pri kateri moški potegne svoj nezaščiten ud iz njene špranjice le par sekund pred orgazmom, nenadoma tako priljubljena? Dr. Alyssa Dweck, ginekologinja iz New Yorka, ima legitimno razlago: »Ker je brezplačna, vedno na voljo in boljša kot nič.«

Je pa tudi ona opazila porast te metode med milenijskimi ženskami. Metode, ob kateri se nekateri zdravniki le temačno nasmihajo na poti do porodnišnice. Med ginekološko srenjo se je celo izoblikovala šala na ta račun.

Začne se takole: »Kako rečeš paru, ki prakticira metodo izvleka?« Preden ti povemo konec neslanega vica (oprosti!), pa moramo razčleniti ključne vidike tega problematičnega kontracepcijskega trenda.

Zakaj ljudje MISLIJO, da deluje

Zaustavitev občevanja, tik preden moški doživi orgazem, bi teoretično morala preprečiti nosečnost. Če njegove tekočine iz penisa ne vstopijo v vagino, ni prisotnosti sperme in s tem tudi ni možnosti, da bi se v maternici karkoli zgodilo … kajne?

Tehnično, da. Vendar – in to je en velik VENDAR – samo v primeru, da moški uspe izvleči penis, preden se sprosti kakršnakoli tekočina. Kar pa se ne zgodi vsakič, ker se med samim odnosom lahko že izloča t. i. predsemenska tekočina (na angleškem delu spleta najdeš vse potrebne informacije pod seksi nazivom 'pre-cum').

Kontracepcije v primeru nujnosti, kot na primer jutranja tabletka – do nje milenijska generacija nima več tako stigmatiziranega pogleda – so že postale odgovor v primerih, ko metoda izvleka ne uspe v celoti. "To daje ženskam občutek, da imajo nad celotno situacijo vsaj nekaj nadzora," pove dr. Dweck.

Kot je povedala 25-letna Ana: "Ko je tipu prišlo notri, sem pač šla po jutranjo tabletko. Nisem mu niti povedala."

Drugi razlog, zakaj je ta metoda postala tako priljubljena, pa je, da vedno več žensk noče uporabljati drugih kontracepcijskih metod, kot so recimo hormonske tablete, ker jih je strah morebitnih stranskih učinkov, hormonskega neravnovesja ali pa le dejstva, da imajo v telesu neko sintetično snov.

Veliko parov zato zadnja leta vseeno vedno bolj posega po t. i. 'naravnih' metodah, čeprav jih mnogi ginekologi odsvetujejo. Tu govorimo predvsem o sledenju plodnim dnem preko aplikacij in pa, nenazadnje, tudi o metodi izvleka.

V resničnem življenju je to veliko tveganje

34-letna Katarina se je odločila, da bo nehala jemati kontracepcijske tablete in začela z možem uporabljati kondom. Potem pa se je enkrat – in resnično samo enkrat – zgodil nezaščiteni seks in tik preden je on doživel orgazem, se je ustavil, izvlekel svojega korenjaka in svojo srečo zlil nekam na prosto. "Naredila sva vse prav," pravi Katarina. Zdaj imata hčerko.

Katarina je med 22 odstotki žensk, ki vsako leto zanosijo kljub vestnemu prakticiranju metode izvleka. Realistično ima torej ta metoda okoli 80-odstotno možnost delovanja. Če torej računaš na to, da se bo tvoj dragi umaknil v ravno pravem trenutku, je to tako, kot da računaš, da bo v naslednjem resničnostnem šovu nastopil Franko Bajc. Saj je sicer visoka verjetnost, da se bo zgodilo, ni pa stoodstotno.

Namreč, ni vse v spretnosti umika. Če njegova predsemenska tekočina vsebuje tudi kaj delujoče sperme ali pa ga on izvleče pol sekunde prepozno, ko je že izstrelil za kapalko semena (en orgazem pridela tja do 100 milijonov spermijev - gneča, torej), obstaja možnost, da se vse skupaj konča z nosečnostjo. Če pa konča kar na vulvo (pri čemer so njegovi izločeni sokovi tehnično še vedno na zunanji strani), lahko tvoja naravna lubrikacija poskrbi, da sperma še vedno najde pot v nožnico in potem vse do oploditvenih prostorov.

Ob tem je verjetno jasno, da z metodo izvleka prav tako nista zaščitena proti prenosu morebitnih spolnih bolezni. To, da so v velikem porastu, tudi sifilis, gonoreja, herpes, bradavice in še vrsta HPV-jev, pa glede na priljubljenost nezaščitenih spolnih odnosov sploh ne čudi, kajne?

Zdaj, po vsem tem, ti je verjetno jasno, kako se konča tista šala o tem, kako ginekologi pravijo parom, ki prakticirajo metodo izvleka … Starši. Po navadi s pestro zgodovino spolnih okužb.

Bi me predsemenska tekočina morala skrbeti?

V sekundah pred orgazmom moški izloči nekaj kapljic predsemenske tekočine. Čeprav je manj možnosti, da bi te ta tekočina oplodila, verjetnost še vedno obstaja. Vse kar mora biti v tej predsemenski tekočini, da ti pokvari načrte, je en spermij, ki je zelo dober plavalec. Prav tako pa se je v navalu strasti zelo težko zanesti na njegovo razločevanje med predsemensko tekočino in pravo spermo.

Fotografije: Mosuno/Stocksy

Preberi še: TE tri stavke ti bo rekel, tik preden te bo prevaral (bodi pozorna!)

Priporočamo tudi: Če se moškega dotakneš na TEM mestu, mu boš v hipu zmešala glavo!