“Kljub veliki ljubezni, sva se odmikala" (kako zgraditi trdne temelje za srečno razmerje)

Zadovoljstvo v seksualnem življenju vam še ne daje pravice, da po načelu "kar je v redu, pusti pri miru" zaspite na lovorikah in se sčasoma izgubite v dolgočasni sivini.

“Kljub veliki ljubezni, sva se odmikala" (kako zgraditi trdne temelje za srečno razmerje) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 7. 2017

Raje bodite nenehno pozorne in odenite svoj odnos v mavrične barve. To ne pomeni, da morajo ob vsaki telesni združitvi vse naokrog frčati rakete, sicer nič ne šteje, ampak da so poleg seksualnega akta pomembne tudi druge dimenzije.

Ob domišljiji in raznolikosti še čustvena plat in povezanost vajinih duš, ki se razteza onstran intimnosti, vsekakor pa jo bogati.

Preizkusite torej, kakšen je vaš seksualni utrip, in preprečite morebitni tresk na trdna tla. Če je vse krasno, premislite, ali lahko naredite kaj za prihodnost. Da bo čudovito še naprej.

Ponujamo vam nekaj opornih točk v razmislek in nekaj “obveznih vaj”, brez katerih naj ne bi bilo uspešnega razmerja.

Na vprašanja, zakaj ne bi razgibale intimnosti, zakaj ne bi poskusile mnoge od neskončnih možnosti, ki se ponujajo, ali zakaj bi se omejile na že znano in preizkušeno, gotovo ne boste našle protiargumentov s težo.

Zato prebudite svojo pustolovsko naravo, bodite drzne, poglobite se v odnos in zgradite trdne temelje za dolgo in bogato razmerje.

Za seks si vzemite čas

Povsem naravno je, da vam že misel na to, kaj vas čaka, zamaje tla pod nogami. Orgazmični vrtinec je tako privlačen, da si ga želite čim prej v norem, divjem ritmu.

Toda če si vzamete čas za počasnejše čutno ljubljenje, tako da bosta vrhunec že težko pričakovala, bosta na cilju dobila veliko več. In vajina zveza bo postala trdnejša.

Pri čutnem seksualnem aktu namreč ni na prvem mestu, kam vaju bo aktivnost pripeljala, temveč pot, ki vodi do tja.

Z upočasnitvijo in zadrževanjem orgazma se namreč bolj posvetita raziskovanju vsakega centimetra vajinih teles in tako okrepita že tako močno čutenje.

Pri čustvih s tem pridobita na dolgi rok.

“Zavedanje, da mu ni žal časa in da si je zame pripravljen vzeti nekaj ur, je zame priznanje, da sem v njegovem življenju na prvem mestu,” je razložila 26-letna Sobočanka Katarina.

“Zaradi tolikšne pozornosti se mi je okrepila samozavest in zdaj se počutim varna kot ladja v mirnem pristanu. Za nameček čutim tesnejšo povezanost med nama, kajti spalnica je postala prostor, kjer uživava drug v drugem, in ne le soba seksualnih viharjev.

Obožujem njegovo moč, s katero se zna krotiti in s katero kontrolira dogajanje ter ga upočasni, ko postane prenevarno za vulkanski izbruh.

V pravem trenutku z globokim pogledom v moje zamegljene oči zategne vajeti ali pa se me z rokami dotika po vsem telesu in me nežno ljubkuje.

V takih trenutkih vem, da ne gre zgolj za fizično potešitev, za seks, ampak za najin odnos, za naju.”

Bodite malo trčene

Ni pomembno, ali si omislite seksualno igračko, imate intimno igrico ali se spremenite v fantazijsko figuro.

Pomembneje je, da si privoščite malo trčenosti, korak v neznano, nepredvidljivo, nepričakovano ali neobičajno.

Tovrstna drugačnost vam bo omogočila, da boste partnerja spoznale z drugega, novega zornega kota in se tako tesneje povezala. Zatorej ne odmahnite z roko, ampak premislite, kaj vse je mogoče.

Pustolovščine osvežujejo intimno življenje in zaradi raznolikosti, spremenljivosti dolivajo olja na ogenj. Postale boste tudi ustvarjalnejše in dogajanje pod odejo bo vselej vznemirljivo.

“S spremembami sem si začela beliti glavo, ker sem se počutila osamljeno. Mož je napredoval in novo delo je od njega terjalo več naporov in časa. Dnevni ritem je postal dolgočasen in za nežnosti v nabitem in utrujajočem urniku skorajda ni bilo več prostora,” je svojo izkušnjo opisala 32-letna Kaja iz Solkana.

“Kljub veliki ljubezni, ki sva jo po treh letih zakonskega življenja še vedno intenzivno čutila, sva se odmikala drug od drugega. Razmišljala sem, kako naj mu razložim, da cenim njegovo delovno zagnanost in da sem mu pripravljena stati ob strani, toda da tudi jaz potrebujem delček njega. Domislila sem se za nenavadno akcijo. Nekega dne sem se odpovedala malici in se odpravila v njegovo pisarno.

Vstopila sem, zaklenila vrata za seboj, stopila za njegovo pisalno mizo, snela šal in mu privezala roke k naslonu stola, mu z robcem zavezala oči in se spravila v njegovo naročje.

Zajahala sem ga in si vzela pozornost, ki sem jo mesece pogrešala. Kakšen učinek! Po prvem hipu, ko mu je moja ideja vzela sapo, se je povsem odzval in okoliščinam primerno sva lepo končala.

Ko se je vrnil domov, mi je povedal, da sem ga prebudila, saj je že skoraj pozabil, kako razburljiv je seks. Zagotovil mi je, da zaradi dela ne bo več zamujal pomembnih stvari, in odtlej je vselej našel čas za nežnosti.”

Ne zanemarite brzinca

Nekajminutni seks ima sebi lastne učinke. Še najlaže ga je mogoče primerjati s potresom. Pride nepričakovano in hitro, v diru vas nabije z adrenalinom, po dveh, treh minutah pa ostanete brez sape in z mehkimi, želatinastimi koleni. Vas noge sploh še držijo pokonci?

Je mar kak moški na svetu, ki se ne bi vrgel “na zobe” za dekletom, ki tako sproži njegovo osebno potresno Richterjevo lestvico?

Če si nenapovedano v hipnem razpoloženju privoščita drug drugega “na hitrco” in izkusita divjo, nekontrolirano strast, je to za oba izkušnja na robu razuma, kar bo precej prispevalo k vajinemu zbližanju.

“Odpravljala sva se v restavracijo na večerjo s prijatelji, mene pa je tako ’tiščalo’ na seks, da se nisem mogla vzdržati. Lovila sem sapo in mu na hitro izdavila, da ga moram čutiti v sebi, in to zdaj, takoj. Medtem sem ga že potisnila k steni in naskočila,” je Diana opisala svoji prvi “brzinec” in nadaljevala:

“Dogodek je močno vplival na najino intimno življenje, kajti s te plati me še ni poznal, mojo željo pa je vzel za velik kompliment. Čeprav je bilo vsega konec v minuti, še danes velikokrat govori o najini ’večerji s prijatelji’, kakor je poimenoval dogodek.”

Res je, tovrstna izpolnitev želje je za moške poklon in v njem vidijo predvsem moč, s katero si jih ženska želi. Hitro zapeljevanje je zanje, kakor da bi vstopili na ekspresni vlak z reaktivnim pogonom, namenjenim v čarobno čutno deželo.

In v hipu so že tam. Za ženske je drugače. Več možnosti je, da jih preplavi občutek, da so vlak zamudile in mu lahko s postaje le pomahajo v slovo.

Pri hitrem seksu namreč ne doživijo orgazmičnega krika z veliko začetnico. Bolj blizu so dobremu delu, češ želim te osrečiti, naj ti bo lepo.

Vendar ne gre za popolni altruizem. Poleg tega, da tudi ženski zapoje kri po žilah, se moški običajno oddolžijo s protiuslugo in takrat se zelo zelo potrudijo.

Podpovprečnost

Četudi je vaša žimnica vajena burnega dogajanja in četudi imata zelo razgibano intimnost, pride trenutek, ko opravita povprečno ali celo podpovprečno. Brez iskric, brez navdiha. Naj vas ne zgrabi panika in ne vključite alarma!

Tudi to je povsem naravno. Kot vse stvari v življenju se tudi intimno življenje giblje po enakih amplitudah gor in dol.

V slehernem dogajanju so vzponi in padci, zakaj bi bil seks izjema?

Ko doživite tovrstno razočaranje, se ne zatopite v razmišljanje, da je morda vajina povezanost izginila, nikar ne pomislite, da gre za začetek konca. Dogodek vzemite povsem naravno. Mira in Dejan sta nam zaupala, da sta zadrego zlahka rešila.

“Dejan se mi je zazrl v oči in pripomnil, da bi bilo bolje, če se bi ta večer ostala oblečena in si raje ogledala ’pornič’ na satelitu. In namesto da bi se počutila prazno, sva se začela šaliti in z duhovitimi komentarji se nama je minuli dogodek prikazal v popolnoma drugačni luči.

Sproščeno sva se zabavala na svoj račun. Pozneje sva brez slabe volje zaspala in že naslednji večer sva bila spet v znanih vodah. Razgreta in navdihnjena sva se sproščeno spet spravila k ’delu’ in zemlja se je znova tresla,” je bila iskrena 24-letna Kamničanka Mira.

Včasih za tolažbo

Povsem običajno je, da si želimo začinjenega in divjega vodoravnega tanga v postelji (ali kje drugje), toda včasih si želimo le nežnosti in tolažbe. Čeprav je aktivnost v takšnih primerih bolj medla, preprosto paše in daje prijeten, izpolnjujoč občutek.

Ljudje se pač ljubimo iz različnih razlogov in z različnimi motivi, potrebami. Razpoloženju primerno je dobrodošla tudi intimnost, ki poteši želje po udobju, varnosti in nežnosti. Tudi v takem primeru ne zganjajte hrupa, da med vama nekaj ni v redu.

“Nekega dne sem se po delovnem dnevu, ko mi jo šlo vse narobe, vrnila domov nataknjena,” je razložila Tanja. “Bila sem sitna, vse mi je šlo na živce, vsaka beseda me je spravila s tira. Želela sem si le miru. Na srečo je Miran po naravi zelo sproščen in se ni ustrašil.

Pospremil me je do kavča in me začel masirati. Povsem sem se sprostila in umirila, dotiki so naju korak za korakom pripeljali do seksa. Združitev je bila umirjena in tako sem se po njem počutila tudi jaz. Najin seks gotovo ni bil za v knjigo rekordov, toda to sploh ni bilo pomembno, saj je moja jeza splahnela in slab dan je bil pozabljen.”

 

Napisala: Petra Potočnik

Preberite še: "Kdaj hočeš, da opraviva s to debilno poroko?" In tako se mi je strgalo.