"Ker sem sumil, da mi žena laže, sem vso noč skrivaj bedel ... in ugotovil, da je RES" (resnična zgodba)

"Obtožila me je, da sem šel predaleč in da sem zaradi tega obsesiven kreten. Pa sem res?" 😳

"Ker sem sumil, da mi žena laže, sem vso noč skrivaj bedel ... in ugotovil, da je RES" (resnična zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 4. 2022

Moja žena se zadnjih nekaj mesecev pritožuje nad najinimi mačkami. Trdi, da jo ponoči ves čas zbujajo in jo jezi to, ker mora vsako noč "vstati in odpreti mačkam vrata" oziroma da "mačke ves čas zganjajo hrup" ali pa "mačke ves čas skačejo nanjo". Prišla sva že do točke, ko želi, da se mačk znebim.

Povedal sem ji, da tega nikoli nisem videl ali slišal, a vendar ona trdi, da sem vse to prespal.

Ves čas mi govori, kako vedno manj spi, obnaša se agresivno, krivdo za pomanjkanje spanca vali na mačke in mi grozi, da če se jih ne bom znebil, me bo zapustila. Resnično sem začel razmišljati, da bi jih dal svoji sestri ... dokler nisem nečesa opazil.

Eno jutro je trdila, da je ponoči večkrat vstala, da bi pomagala mačkam. Zdelo se mi je čudno, saj sem bil buden do 4. ure zjutraj, ona pa je trdila, da je "vstala ob enih zjutraj, da bi jim odprla vrata, nato pa še nekajkrat okoli 3. ure, ker so mjavkale in skakale na njo."

Ves ta čas sem bil v spalnici, medtem ko je ona spala, in vem, da se nič od tega ni zgodilo. Nekaj mi je smrdelo, zato sem se odločil, da naredim test.

Počakal sem, dokler se ni odpravila spat, nato pa spustil mačke iz spalnice, znižal svetlost na svojem mobitelu in se napravljal, da spim. Vso noč sem zdolgočasen preprosto ležal v postelji, a definitivno nisem zaspal. Zapisal sem si vsak zvok, ki so ga moje mačke ustvarile. Ena izmed njih je ob 3:18 od nekoder skočila in naredila malo hrupa, druga pa je ob 4:57 pri vratih relativno tiho jedla. Razen tega se ni zgodilo nič drugega.

Moja žena je spala od 11-ih zvečer do 9-ih zjutraj in tisto jutro je trdila, da se je zaradi odpiranja vrat, hrupa in skakanja mačk po njej zbudila "vsaj 7 krat". Zdaj sem bil resnično jezen, saj je bilo jasno, da mi laže. Bil sem izčrpan in dovolj mi je bilo laži, zato sem ji to brez pomislekov dal vedeti.

Rekel sem ji: "To je pa res smešno. Vso noč sem bil pokonci, da bi preverjal mačke, pa sploh niso bile v sobi. Si mi torej lagala in me skušala prepričati, da bi se jih znebil? Zakaj?"

V tišini je obsedela, a bila je vidno razkurjena. Nato se je vstala in odšla brez odgovora. Nekaj ur kasneje se je vrnila in me pri vsakem poskusu pogovora ignorirala. Ko sem jo vprašal, kako to, da sem v tej situaciji jaz izpadel ta slab, pa je končno rekla, da se do nje obnašam kot do otroka in da ji lažem, da spim, čeprav sem bil buden vso noč, da bi ugotovil, ali ona laže ter da sem s tem, ko sem se obnašal kot nek preiskovalec, "šel predaleč" in sem zaradi tega obsesiven kreten.

Jaz pa sem to storil zato, ker mi je grozila, da se bom moral znebiti mačk ali pa me bo zapustila in mi njene trditve preprosto niso bile logične.

Sem torej res jaz "obsesiven kreten"?

Vir: reddit.com

Preberi še: "Z bivšim pričakujem dvojčka, njegova punca pa želi, da ..." (klic na pomoč dekleta)

Priporočamo tudi: TA TikTok video o 'PRAVILU 72-ih ur' si je ogledalo že več kot pol milijona ljudi (in deluje!)