Kdaj so moški resnično pripravljeni na poroko?

Večina žensk si poroko predstavlja kot vrhunec zveze, kot dejanje, ki bo javno razglasilo, kako močna je ljubezen med njimi in partnerjem. Kaj pa o tem pravijo moški?

Kdaj so moški resnično pripravljeni na poroko? (foto: Profimedia) Profimedia
7. 4. 2018

Če te je že kdaj pustil fant, potem so te prijateljice zagotovo tolažile z znano frazo "Mogoče samo ni bil pravi trenutek.". V tistem trenutku te to seveda ne more potolažiti, ker edino, kar vidiš ti, je tvoja neomajna ljubezen

Pa je samo ljubezen res dovolj, da narediš tako pomemben korak v zvezi? Ali je pomembno tudi to, da si ti pripravljen narediti ta korak?

Na Twitterju se je razvila debata okoli te teme, ki jo je sprožil stavek:

"Večina moških se ne poroči z žensko, ki so jo najbolj ljubili oziroma ki jo najbolj ljubijo. Poročijo se z žensko, ki je z njimi takrat, ko so oni pripravljeni storiti ta korak."

Moški so glede napisanega povedali tole:

1. "Nisem še bil pripravljen."

"Star sem 27 let in s punco sva bila v zvezi 6(!) let. Zelo dolgo časa me je prigovarjala k temu, da bi se poročila, ampak se mi je zdelo, da še ni pravi trenutek. Maja 2017 sva šla narazen, na njeno pobudo, ker ni bila več pripravljena čakati, da naredim naslednji korak.

Sedaj poskušava stvari ponovno oživiti, vendar ni več tako zainteresirana. Žal mi je, da je nisem prosil za roko takrat, ko je bila ona pripravljena na ta korak. V tej fazi se mi zdi, da se bom poročil z naslednjo žensko, s katero bom v resni zvezi."

2. "Včasih moraš odrasti in postati moški v polnem pomenu besede."

"S punco sva skupaj že od najinega osemnajstega leta, kar pomeni, da sva v zvezi že dobrih 7 let. Ravno zaradi tega naju ljudje okoli naju stalno sprašujejo, kdaj se bova poročila. Seveda mnenja drugih vplivajo tudi na mojo punco in čeprav me ljubi, verjetno ne bo čakala v nedogled, da zastavim tisto pomembno vprašanje.

Zagotovo ne bom dopustil, da bi zaradi mnenj drugih izgubil ljubezen svojega življenja. Resnica je, da se moraš včasih "zresniti" in postati moški, ali pa pustiti, da je tvoja punca z nekom, ki ji bo lahko dal to, kar potrebuje."

3. "Ne čakaj na pravi trenutek. Ljubezen naj ti bo vodilo."

Zaljubljen sem bil v punco, v svojo najboljšo prijateljico. Popolnoma me je prevzela in vedel sem, da je to tisto pravo. Sčasoma sem ji povedal, kaj čutim do nje in da bi stvari rad dvignil na višjo raven. Odgovorila mi je, da me tudi ona ljubi, vendar trenutno ni v situaciji, ko bi lahko bila v zvezi.

V istem času sem se začel pogovarjati še z eno punco, za katero sem vedel, da to ne more biti dolgotrajno razmerje, saj niti ni bila moj tip punce, ampak, ker nisem mogel imeti tiste osebe, v katero sem bil zaljubljen, sem mislil, da bom tako lažje "preživel". 

Torej, pripravljen sem, da postanem moški (v tistem času sem mislil, da to pomeni postati mož, kupiti hišo itd.), kar pa se ni obrnilo meni v prid. Dopustil sem, da življenjske okoliščine vplivajo na moje odločitve, in ko mi je mami predstavila eno punco, sem rekel, da lahko poskusim znova, če že ne morem biti s punco, ki sem jo ljubil. 

Punca je že imela hčerko in v tistem trenutku sem v najini zvezi užival. Čez nekaj let sva se poročila, a ne zato, ker bi bila ženska mojih sanj ali pa zato, ker si brez nje ne bi znal predstavljati življenja, ... ali zato, ker bi me spodbujala biti boljši človek. Ne. Poročila sva se, ker je v tistem trenutku to bila prava odločitev. Trenutek je bil torej pravi, a na žalost je bila punca napačna, kar sem v podzavesti tudi vedel. 

"Resnično lahko priznam, da sem menil, da počnem pravo stvar, a se stvari niso izšle po pričakovanjih."

Sedaj nisva več skupaj, saj je v zvezi primanjkovalo ljubezni. Najprej sem še želel vztrajati, tudi zaradi njene hčerke, ki jo imam noro rad, ampak sem vedel, da zveza ne more napredovati.

Moj nasvet vsem mladim puncam in fantom je zato tole. Če najdeš nekoga, ki ga ljubiš in ti oseba čustva vrača, ti pomaga biti boljši človek, te podpira, da slediš svojim sanjam, in zapolni praznino v tvojem življenju, potem ne čakaj, da bo trenutek pravi. Ne čakaj, da boš imel stabilno službo ali poln bančni račun.

Naredi načrt, ki ga nato deliš s svojo ljubeznijo, da lahko potem oba delata na tem, da dosežeta svoje sanje in uresničita svoje cilje.

Zame pa velja, da se naslednjič ne bom zadovoljil z ničemer drugim kot z ljubeznijo."

Prirejeno po: Cosmopolitan.com

Foto: Profimedia

Preberi še: Mesečni horoskop APRIL 2018 (ljubezen, kariera, počutje)

Priporočamo tudi: 5 NAJCENEJŠIH idej za spomladanski vikend pobeg