'Kako naj mu povem, da bi med spolnim odnosom poskusila IGRAČKE?' (+ odg. na druga žgečkljiva vprašanja o pripomočkih)

27. 1. 2023
'Kako naj mu povem, da bi med spolnim odnosom poskusila IGRAČKE?' (+ odg. na druga žgečkljiva vprašanja o pripomočkih) (foto: Profimedia)
Profimedia

Razumemo, da mu je o tem morda neprijetno govoriti, a če boš upoštevala tole, je tvoj strah, da bi te zavrnil, popolnoma odveč!

Seks igračke oziroma pripomočki so še zmeraj nek tabu, pa ne bi smeli biti. Zato smo na kup zbrali nekaj vprašanj (in odgovorov nanje), ki so ti lahko v pomoč pri komuniciranju svojih želja s partnerjem.

Kako naj seks igračke predstavim svojemu partnerju, ki meni, da so te namenjene zgolj ženskam in gejem?

Tvoj partner je nasedel splošno znanemu mitu o seks igračkah, tj. da ogrožajo njegovo moškost. Čeprav jih večina podjetij še vedno oblikuje in oglašuje na podlagi tega, kateremu spolu naj bi bile namenjene, seks igračke niso ne "ženske" ne "moške". Anatomija ne določa spola in četudi vse niso primerne za vsakogar, so več ali manj VSE seks igračke lahko namenjene VSEM.

To, da imajo moški težave z idejo, da bi v svoje sekualno življenje vključili kakršnekoli vrste pripomočke, je precej pogosto. Namreč, družba jim je že od nekdaj narekovala, da bi morali biti 100 % zmožni zadovoljiti svojega partnerja brez njihove uporabe. A te omejitve, iskreno, nikomur ne delajo usluge. Dati možnost seks igračkam osebe ne naredi ne ženstvene ne možate – ampak preprosto pokaže, da daš priložnost biti kar se da najboljši seksualni partner.

Moj partner ne želi niti slišati o seks igračkah. Kako naj ga prepričam?

V kolikor se tvoj partner upira ideji o uporabi seks igračk, brez da bi jih kadarkoli poskusil, probaj ugotoviti, zakaj. Pogosto je namreč razlog pomanjkanje informacij, kaj pomeni v seks vključiti pripomočke. Na primer, mnogi ljudje menijo, da potreba po uporabi le-teh izhaja iz tega, da ne opravljajo svoje naloge dovolj dobro. Druge skrbi, da bi jih na nek način "nadomestile".

Top SEKS pripomočki za vroooče igrice (ki jih imaš 100 % DOMA)

Ti strahovi so popolnoma nepotrebni, saj so raziskave dejansko pokazale, da lahko uporaba seks igračk izboljša celostno seksualno zadovoljstvo v razmerju. Enkrat, ko boš razumela partnerjev strah pred tovrsnimi pripomočki, mu jih boš lažje predstavila in ga povabila, da jih vendarle kdaj preizkusita skupaj.

Ali naj s partnerjem uporabim tiste seks igračke, ki jih tudi sama uporabljam ali pa naj izbrem kakšno drugo?

Nič ni narobe s tem, da partnerju predstaviš seks igračko, v kateri tudi sama uživaš! Mogoče pa mu bo všeč. A vendar se moraš zavedat, da njegovo telo morda išče nekaj drugačnega.

Termofor kot seks pripomoček? Ja, poglej kako ga uporabiš (+ še nekaj top erotičnih idej)!

V kolikor si bosta igračke delila, pa jih ne pozabi prej dobro očistiti. Dobra ideja je tudi uporaba kondoma na igrački, v kolikor je to mogoče, saj bo čiščenje lažje. Po uporabi ga preprosto zamenjaš in tako preprečiš morebitno okužbo.

Kako naj se lotim pogovora o seks igračkah s partnerjem?

Pomembno je, da poudariš, kako pozitivna izkušnja je lahko to za vajino razmerje. Ljudje namreč prepogosto pogovor začnemo s tem, kaj nam v razmerju manjka, kar lahko pri partnerju povzroči še večji odpor in negotovost.

Naj seks pripomoček to zimo: LEDENE KOCKE (in ne, niti malo vaju ne bo zeblo 🔥)

Prav tako lahko to storiš postopoma, dovolita si biti radovedna in počasi raziskujta, kaj vama ugaja. V kolikor bo partnerju na začetku neprijetno, je to popolnoma okej. Ne hitita in si dajta čas, da najdeta seks igračke, ki obema odgovarjajo. V kolikor bo partnerju ideja všeč, jih lahko poiščeta in kupita tudi skupaj, tako da bo vajina izkušnja že od začetka skupna.

Po predlogi Donne Turner

Preberi še: Je skupni orgazem res tako težko doseči? 8 trikov, s katerimi vama bo VEDNO uspelo

Priporočamo tudi: To je VSE, kar moraš vedeti o ANALNIH raztrganinah (+ ali so nevarne)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ