Kaj ženske po svetu skrbi v postelji

Ni važno, na katerem kontinentu smo, vsaka od nas ima svojo ‘ posteljno’ težavo.

Kaj ženske po svetu skrbi v postelji (foto: Blossom Berkofsky, Shutterstock) Blossom Berkofsky, Shutterstock
15. 7. 2010

Si se kdaj pred strastnimi trenutki med rjuhami ali po njih spraševala, o čem razmišlja tvoj partner? Te je skrbelo, ali te bo znal zadovoljiti? Majhne skrbi v spalnici so nekaj povsem univerzalnega, le razlogi zanje se precej razlikujejo glede na to, kje na zemeljski obli si …

Veliki O

Zdi se, da so naše vzhodnoevropske sestrične med rjuhami osredotočene samo na eno stvar “Orgazem, orgazem, orgazem,” pravi Veronika Kredbova, urednica člankov na češkem. Estonska urednica Merle Liivak se strinja: “Nobenega dvoma ni, da si naše ženske pri seksu najbolj želijo orgazma.”

Medtem so Litvanke bolj obremenjene s tem, da jih moški ne bi prehiteli. “Iščejo zadovoljstvo zase, a bi rade hkrati zadovoljile svojega moškega,” pove urednica Violeta Sorkiniene. Enak pogled na orgazem imajo tudi latinskoameriške dame. “Zadovoljiti hoče svojega partnerja, ampak tudi on mora zadovoljiti njo,” meni urednica Mercedes Scott.

“Portugalke si želijo toliko orgazmov, kolikor jih doživijo njihovi moški. To je njihov cilj,” pravi urednica Maria Serina. Pri vsem tem pa kaže, da si Izraelke želijo, da bi njihovi moški malce upočasnili konje. Punce iz tamkajš njega uredništva Cosma so priznale, da Izraelke skrbi, da ne bi njihovim partnerjem prišlo prehitro.

No, zdi pa se, da so Francozinje tiste, ki imajo pred seboj še največjo oviro. “Najbolj se obremenjujemo s tem, kako naj mu povemo, da tisto ni klitoris,” prizna urednica Sylivie Overnoy.

Mlahavi predelčki

Ne glede na to, s katerega konca sveta smo, so obline in celulit nekaj, kar v postelji vse skušamo potisniti v ozadje svojih možganov. “Rusinje se sprašujejo ‘Ali uživa? Ali vidi moj celulit?’,” pravi urednica Elena Vassilieva.

“Ženske skrbi, da niso dovolj všečne,” doda finska urednica Johanna Falck. “Samozavest je problem tudi pri Norvežankah, če pa se ne počutiš seksi, v seksu ne moreš uživati,” meni Ingeborg Heidal, glavna urednica. A medtem ko so nekatere naše bolj skromne sestrice med rjuhami zadovoljne, Bolgarke ne dovolijo, da bi njihove negotovosti prevzele nadzor. “Vedeti hočemo, ali sem boljša od vseh njihovih bivših,” pravi tamkajšnja urednica Detelina Stamenova.

Kontracepcija

“Kontracepcija je pri mladih Korejkah neizmernega pomena. Nekatere tako skrbi, da bodo zanosile, da raje sploh ne seksajo,” pove korejska urednica Hyunjoo Kim. Medtem ko je v Avstraliji najbolj razširjena vrsta kontracepcije tabletka, v Koreji 63 odstotkov parov prisega na kondome.

SPB-ji

Zaskrbljujoča je novica, da v samo štirih državah menijo, da njihove ženske v postelji skrbijo spolno prenosljive bolezni. “Stopnja okužb s klamidijo je med 15- do 26-letnicami v Avstraliji dosegla najvišjo točko do zdaj,” pravi urednica Bronwyn McCahon.

“Samske ženske bi morale pomisliti na spolno prenosljive bolezni, ko gredo z nekom v posteljo.” Indijska urednica Payal Puri se strinja: “Zaščita je pri Indijkah zelo pomembna. Zaradi bolezni in možnosti zanositve seks brez zaščite sploh ne more biti sproščen in zabaven.”

V Kazahstanu so SPB-ji problem zaradi grožnje posilstva. “Strah pred posilstvi je velik. S seboj prinaša tudi bojazen pred SPB-ji in nezaželenimi nosečnostmi,” nam zaupa urednica Maya Akisheva. Tu pa so še Afričanke, ki jih ne skrbijo samo SPB-ji.

“Naš največji problem je na žalost aids,” pravi glavna urednica Vanessa Raphaely. 16,9 odstotka Afričank, starih med 15 in 49 let, naj bi bilo okuženih z virusom HIV.

Prevod: Živa Lečnik