Kolikokrat na dan ima moški erekcijo? (+ ostala vprašanja o njegovem orodju, ki mu jih ne upaš postaviti)

Kljub temu, da njegovo orodje obvladaš, obstajajo vprašanja, na katera še nisi dobila odgovora.

Kolikokrat na dan ima moški erekcijo? (+ ostala vprašanja o njegovem orodju, ki mu jih ne upaš postaviti) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 2. 2022

Tako kot ženske so si po vseh možnih proporcih različni tudi moški – in enako velja za njihovo bogastvo pod pasom. Obstaja toliko oblik, velikosti in barv kože, da je težko vedeti, kaj je normalno, ko spoznavaš pitončka svojega moškega.

Prav zato smo z vašimi gorečimi vprašanji poiskali strokovnjaka spec. urologa Dominika Cotiča in ga povprašali o vseh skrivnostih, ki se skrivajo v moških hlačah.

Ko boš poznala vso teorijo, pomisli le še na to, kako ga boš čim bolj osrečila. Saj veš – dobro se vrača z dobrim.

Ali zakrivljen penis opozarja, da je z njim nekaj narobe?

“Oblika in položaj penisa ob erekciji sta od posameznika do posameznika različna,’’ pravi urolog Cotič. Če je njegovo kraljestvo malce zakrivljeno, ti lahko nudi kraljevske užitke, saj lažje zadeva v točko G. “Zakrivljen penis do te mere, da odnos ni mogoč ali pa je vsaj moten, pa je znak bolezni, ki jo imenujemo induratio penis plastica.

Penis zravnamo z operacijo,’’ dodaja urolog. Z moškim, ki mu stoji naravnost kot sveča, boš svoje blažene tornade najhitreje dosegala, ko boš v misijonarskem položaju. Če pa je njegov zaklad rahlo zakrivljen, poskusita naslednje: ulezi se na bok v položaj fetusa, on pa naj prodre vate od zadaj.

Ali neobrezani enako čutijo užitek kot obrezani?

Urolog Cotič pravi, da je užitek enak in vezan na posameznika, ter dodaja: “Čas do izliva pa se lahko podaljša, če se moški da obrezati, ker s tem doseže spremembo občutljivosti glavice penisa – ta postane manj občutljiva in potrebno je močnejše draženje. Vendar to velja le za mehanski del odnosa.’’

Ali je čudno, če je njegov penis večbarven?

“Koža na penisu je lahko različno obarvana,’’ pravi urolog Cotič, “vendar o večbarvnih penisih vseeno ne moremo govoriti.’’ Nekateri moški imajo na vrhu vijoličast odtenek in razbarvanost na preostali koži penisa. To je zaradi tega, ker je toliko krvnih žil, da se včasih vidijo skozi kožo.

Še en razlog za večbarvnost: veliko moških ima brazgotinasto tkivo, ker so jih obrezali na spodnjem delu penisa, pod glavico pa postane koža temnejše barve.

“Če se koža depigmentira, je lahko mestoma povsem bela v obliki večjih ali manjših lis. To je značilno za bolezen vitiligo ali leukodermo. Je zelo redka in še najmanjkrat prizadene penis,’’ pravi Cotič. Če pa je druga barva rdeča ali rožnata, naj te zaskrbi, saj je to lahko znak izpuščaja.

Če ga vidiš na svojem moškem, naj gre na pregled, preden bosta spet skočila med rjuhe.

Ali se moški res morajo več samozadovoljevati kot ženske?

Urolog Cotič pravi: “To je povsem individualna lastnost in nikakor ni vezana na spol.’’ Kdo od vaju je torej bolj aktiven, ko drugega ni zraven? Pozabavajta se s tem vprašanjem, si opišita podrobnosti doživetij, ko sta sama s seboj, in še preden bosta prišla do polovice, bo med vajinimi rjuhami kar gorelo.

Ali moškega res boli, če pride do erekcije, ne pa do izliva?

Žal res: “Podaljšana erekcija, še posebno ob pomagalih, je lahko boleča zaradi pomanjkanja kisika v tkivu penisa,’’ pravi Cotič.

Ali obstaja standardna velikost mod in ali bi morali biti obe modi enaki?

“Velikost mod je po končani puberteti bolj ali manj enaka pri vseh, ni pa nujno, da sta testisa enaka. Toda očitna razlika v velikosti, predvsem če prej nikoli nista opazila razlike, je napotilo za pregled pri zdravniku.’’

Nekateri moški imajo gladke penise, drugi pa zelo žilaste. Kaj je normalno?

“Vene na penisu so izražene bolj ali manj pri vseh moških, a več ko je podkožnega maščevja, manj jih bomo videli,’’ pravi Cotič in dodaja: “Zastoj krvi ob erekciji jih seveda za nekaj časa prehodno napolni in postanejo bolj vidne,’’ in takrat so vsi ‘mogočneži’ veliko bolj žilasti. Takšne pa imamo najraje …

Kolikokrat na dan ima moški erekcijo?

“Spontanih nočnih erekcij, ki se jih moški ne zavedajo, je kar nekaj, praviloma skoraj na vsako uro do dve ena,’’ je povedal naš urolog. Očitno se njegov ponos trudi ohranjati dobro kondicijo kar naprej, čeprav ne sanja vročih sanj, da mu bo lahko – še dolgo – v ponos. Potem pa so tu še hotene erekcije, pri katerih po vsej verjetnosti pomisli na kaj zelo vročega, ‘’teh je seveda poljubno veliko,’’ dodaja Cotič.

Ali je slab znak, če je včasih zelo, drugič pa manj trd?

Verjetno si že opazila, da se včasih njegova trdota spreminja tudi med seksom – misliš, da je že najbolj trd, kot je lahko, potem pa mu narediš nekaj tako božanskega, da bi kar eksplodiral, in postane trši od najtrše trdnjave. Morda pa je pod prevelikim stresom, bolan, preutrujen in njegov tiček ni v najboljši kondiciji, pa če se še ne vem kako trudiš. “Znak, da je nekaj narobe, pa je, če je penis pogosteje manj trd in nazadnje vedno premalo trd ali sploh ne dovolj trd za odnos,’’ dodaja urolog Cotič.

Kakšni so znaki na penisu za različne spolne bolezni?

“Znak za spolno bolezen je po navadi izcedek ali razjeda na penisu. Nekaj bolezni, npr. klamidije, trichomonasa ter tudi zgodnje oblike kapavice in sifilisa, pa pri morebitnem partnerju za eno noč ne bomo spoznali,’’ pravi Cotič, Cosmo pa ti kot vedno polaga na srce – vedno, vedno (!!!) uporabljajta kondom, saj si nadležnih, neestetskih in tudi nevarnih spolnih bolezni resnično nočeš prisvojiti!

Kaj skrbi njega?

Moški so nam zaupali svoje negotovosti z južnega konca – kar ni bilo lahko!

"Zelo sem negotov zaradi šotorov v gatah. Pogosto hodim po stanovanju svoje punce v spodnjicah in včasih se mi zdi, kot da bi jo pozdravljal od spodaj. Skrbi me, da bo mislila, da sem ves čas potreben."

"Ko se prvič dobim z žensko, sem zelo nervozen, saj se bojim, ali bom zadovoljil njene standarde glede velikosti. Saj ne, da mislim, da sem premajhen – le ne vem, na kaj je navajena. Želim si biti prave velikosti zanjo."

"Spodaj sem rad pobrit, ker se počutim bolje, če je vse urejeno, gladko. Toda sprašujem se, ali ženske mislijo, da je to butasto in da sem videti kot kakšen porno igralec, če sem popolnoma obrit. Ne vem, ali bi moral pustiti vsaj nekaj dlak, da ne bi bilo videti, da sem preveč zaskrbljen okoli tega."

"Skrbi me, ali bom dovolj dolgo zdržal med seksom. Prepričan sem, da je bil vsak moški vsaj enkrat v življenju prehiter. Toda to je še vedno lahko zelo obremenjujoče. Moški se takrat počuti, kot da ženski ne more dati, kar potrebuje."

Napisala: Petra Arula
Fotografije: Profimedia

Čakaj, kaaaaj?!? Na fakultetah divja sindrom zlatega penisa, in to so znaki, kako ga prepoznati (besede strokovnjaka, ne naše)