"Pravkar sem se preselila v novo hišo, soseda pa zdaj od mene zahteva, da ..." (zapis zgrožene ženske)

5. 7. 2024
"Pravkar sem se preselila v novo hišo, soseda pa zdaj od mene zahteva, da ..." (zapis zgrožene ženske) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Mislila sem, da se šali, nato pa mi je čisto resno rekla, da je to tradicija v soseski ter da imam dva tedna časa ..." 🤯

"Pred nekaj tedni sem se preselila v novo sosesko in do zdaj je bilo zelo mirno. Od sosedov, ki so prišli do mene, so bili vsi zelo prijazni in mi izrekli dobrodošlico, kar resnično cenim, saj sem se sem preselila iz drugega mesta.

Opazila sem, da so imeli nekateri sosedje v zadnjih nekaj tednih pogoste zabave, vendar sem to pripisala praznovanjem, saj vem, da je hčerka enega soseda pravkar diplomirala, praznovali pa smo tudi 4. julij. Obiskala sem nekaj teh zabav, da bi bolje spoznala druge sosede, in ena oseba, ki mi je res izstopala, je ta soseda, Melinda. Na sosedski zabavi je prišla do mene, se mi predstavila in nekaj časa sva se pogovarjali.

Takrat sem izvedela za 'zabavo najnovejših sosedov'. Gre pa tako, da naj bi najnovejši sosed priredil veliko zabavo, na kateri bi pokazal svoj dom in zabaval celotno sosesko.

Melinda mi je povedala, da ker sem jaz najnovejša soseda, je bila to moja dolžnost. Mislila sem, da se šali, ko mi je to povedala, saj se mi ni zdelo smiselno, in sem se le nasmejala. Zdi se, da jo je to nekoliko razjezilo, saj mi je odgovorila, da je mislila resno in da je to tradicija v soseski ter da imam dva tedna časa, da priredim zabavo.

To je bilo pred dvema tednoma. Včeraj je bil dan, ko bi morala opraviti to 'tradicijo', vendar sem z veseljem ostala v postelji. Melinda in nekaj sosedov so prišli in pozvonili na vrata, vendar sem jih ignorirala in uživala v gledanju otroških oddaj. Danes sem se odločila, da grem ven, in Melinda je besna prišla do mene, češ da nisem opravila tradicije in da sem slaba soseda. Vendar sem glede te 'tradicije' vprašala še nekaj drugih sosedov, ki so slišali, da jo nekateri ljudje izvajajo, vendar večinoma nikoli niso omenili, da je to stvar, ki bi jo morala izvajati vsaka nova oseba v soseski.

Melindi sem povedala, da v kratkem ne bom priredila zabave, saj mi ni bilo prijetno ob misli, da bi ljudje prihajali v moj dom, kaj šele, da bi jih morala zabavati. Ona pa se je razjezila in rekla, da je soseska kot 'velika družina', ter odvihrala.

Pustila sem jo pri miru, vendar so mi sosedje, ki so tisti večer prišli z Melindo do moje hiše, rekli, da bi morala zabavo preprosto izpeljati in da puščam slab vtis. Mislim, da je moj razlog upravičen, vendar nisem povsem prepričana. Sem res jaz 'ta slaba'?"

Vir: Reddit

Kako bi ti odreagirala v takšni situaciji? 😳

Preberi še: "Imava se lepo, sva najboljša prijatelja in ljubimca, a zadnje čase se pogosto spotakne ob moje ..." (zapis žalostne Celjanke)

Te morda zanima tudi: Slovenka zgroženo: "Kaj bi storile, če bi izvedele, da je bil vaš mož nekoč ..."