"Rada bi sinu odprla oči, da bi spregledal - njegova nova punca ga bo spremenila v bebca!" (klic na pomoč Celjanke)

10. 5. 2024
"Rada bi sinu odprla oči, da bi spregledal - njegova nova punca ga bo spremenila v bebca!" (klic na pomoč Celjanke) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Vse se je obrnilo, ko je sin prišel za praznike na kosilo in oznanil, da ima ..."

"Sin bo letos star 36, je priden, prijeten in uspešen dečko. Doštudiral je medicino, danes je specialist z lastno ambulanto. Ker mu je študij vzel toliko časa in truda, nikakor ni našel punce. Bilo je sicer nekaj kratkih zvez (po maksimalno 4 mesece), prave resne punce pa še ni bilo. Naj omenim še to, da je sin do predlani živel doma, potem pa si je sam kupil lepo hišo.

Vse se je obrnilo, ko je sin prišel za praznike na kosilo in oznanil, da ima resno punco. Itak smo bili vsi veseli in vzhičeni, jaz sem se takoj ponudila, da skuham kosilo, pa da spoznamo tole bejbo! Potem pa šok. Njegova 'resna punca' je 20 letna Rusinja. 20 letna. To je otrok.

Že ko sem jo zagledala, sem vedela, da tole pa ne bo ok. Vsa našpičena, nohti, torbica, visoke pete. Sicer slovensko dobro govori, v Sloveniji biva že 8 let. Vseeno sva bila z možem z njo vljudna, med pogovorom sem izvedela, da je študentka, poleg tega pa je do zdaj tudi delala. Sin pa je nato komentiral: 'Zdaj pa, ko živiva skupaj, ji ni treba več delati, jaz bom skrbel zanjo.'

Lisica se mu je seveda osladno nasmehnila, prav videla sem, za to žensko je moj sin krava molznica. Ne bo ena Rusinja iz mojega sina naredila bebca! Očitno ji kupi vse, kar se spomni. Ne bo ona na naš račun dame špilala! Hotela sem nakazati na to, da je moj sin odrasel moški in da ima tudi potrebe odraslega moškega, to le ni fantek, kakršnih so vajene 20 letnice.

Rekla sem ji, da se v moškemu pri določeni starosti rodi tudi želja po razmnoževanju in otrocih. Se je zasmejala in rekla, da zna dobro zanj poskrbeti in da bi tudi sama čim hitreje želela prvega otroka.

Sama se zavedam, da si prav nobena smrklja pri 20 ne želi dojenčka, to so samo sladke laži, da se dalje napaja na našem denarju. Moje vprašanje je sledeče: Kako naj se s sinom pogovorim o tem, brez da bo ponorel? Rada bi mu odprla oči, da bi spregledal. Res ne vem, kako naj se lotim tega pogovora, naj govorim sama z njim ali vključim še moža?" je zapisala presenečena Slovenka.

Ne spreglej:

Preberi, kakšen nasvet je dobila od ene izmed članic:

"Razumem, da želite zaščitit sina pred nevšečnostim, ki bi lahko sledile kasneje, ampak garancije preprosto ni nikjer, tudi če bi bil skupaj s Slovenko. Včasih starost igra vlogo, vedno in pri vsakem pa tudi ne. Na vašem mestu bi se s sinom diskretno pogovorila v tej smeri, da zaščiti svoje premoženje, ki ga je sam ustvaril. Če se ne motim, da je zakonsko tudi tako urejeno, da je on bil lastnik oz. kupil sam z lastnimi sredstvi pred to zvezo, se pravi, ne vem, če bi lahko ta punca potem od njega karkoli zahtevala oz. bi bila upravičena do delitve premoženja, če zveza ali zakon razpade. Pozanimajte se, kako je glede tega pravno gledano.

Kar se tiče njunega odnosa, pa je tako, hmmm … Bolj boste posegali vanj, bolj se bodo krhali odnosi med vami, tega si pa verjetno ne želite. Dovolj je star in naj se odloči sam, kaj in kako bo napravil. Vem,da mu kot mama želite najboljše, pa vendar raje, kot da svoj čas in energijo usmerjate v nestrinjanje ali prezir do te punce, ker vam ni všeč zaradi vaših razlogov, usmerite svojo pozornost na vajino življenje z možem.

Preostane vama edino to, da se lepo na miren način pogovorita z njim odkrito brez obtoževanja, seveda, mu predstavita svoje bojazni ter strahove, to pa je vse, kar lahko storita, ostalo se bo odločil sam, če tudi jih bo dobil morda po grbi kdaj, mu bo pač lekcija več, kot vsem ostalim, ki so kdaj potegnili kratko, tako to je v življenju in tudi svet se ne bo podrl zaradi kake take izkušnje. Osebno poznam veliko primerov slovenskih družin, ki so razpadle ne samo zaradi teh stvari, ki ste jih navedli, ampak zaradi drugih razlik med dvema, ki so pač nastale, se zgodile tekom življenja. Ni nujno samo kulturni 'šok' edini dejavnik. Vi ste kot starš svojo vlogo opravili, ostalo se naj odloči sam."

Bi se strinjala z napisanim? Ali pa se morda bolj nagibaš k spodnjemu komentarju druge članice:

"A da ga pa ima pač res rada in da si želi imeti mlada družino, pa ni možno? Kaj, če bi pogledala iz te, pozitivne, strani? Tudi če ima nohte in je urejena, ne pomeni prav nič drugega, kot da je rada urejena. Ene pač malo več dajo nase in malo manj vase. Pa zaupaš svojemu sinu, njegovi presoji ali je še vedno v tvoji glavi tvoj podaljšek, povezan s popkovino? Kaj točno te moti? To, da je urejena, lepa, ženska, to, da je iz Rusije, ali to, da je stara 20? /.../ Vazno je, da najprej srečaš pravega partnerja. Mogoče pa sta se ona dva že!!!"

Preberi še: "Žena je izvedela za mojo afero - kako naj jo prepričam, da ..." (klic na pomoč Slovenca)

Te morda zanima tudi: "Zakaj se ene ženske med spolnim odnosom tako derete?" (odgovarjajo Slovenke)

Novo na Metroplay: "Če ni iskric, zazveni alarm!" | Tjaša Perko