"Česa sem se naučila po prvi seksualni izkušnji z žensko?" (iskrena izpoved Cosmo novinarke)

10. 4. 2024
"Česa sem se naučila po prvi seksualni izkušnji z žensko?" (iskrena izpoved Cosmo novinarke) (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Cosmo novinarka, ki velik del svojega življenja piše o skesu, zmenkih in razmerjih, se je prvič v življenju zapletla z žensko in se pri tem naučila razumeti svoje lastne užitke.

"Moj prvi zmenek s Saro se je začel zelo običajno: ujeli sva se na Tinderju in se dobili ob pijači. Kozarec vina se je spremenil v dva in ta dva hitro v celo buteljko. Ujeli sva se v živahen pogovor o delu, potovanjih, glasbi, hrani – specifično o falaflih. Odkrila sem, da nisva prav daleč do moje najljubše restavracije, kjer strežejo to meni ljubo jed, in zdelo se je kot usoda. Po večerji sva se poljubili in Sara me je povabila k sebi domov.

Ne spreglej:

V njenem malem, pretirano vročem stanovanju se spominjam najinih rok in ust in kože; spominjam se njenih dolgih črnih las, kako padajo čez moj obraz. Leživa skupaj na postelji, goli, najini udi prepleteni in Sara mi postavi vprašanje, ki me je pustilo brez besed: "Kako si želiš, da se te dotikam?" Spolno aktivna sem že več kot desetletje. Seveda vem, kako odgovoriti na to vprašanje! Ali pač ne? V resnici me tega še nihče ni vprašal. Odkar sem bila najstnica, sem vedela, da me privlačijo moški in ženske, kaj več pa ni bilo relevantno.

Odraščala sem v malem mestecu, kjer nisem poznala istospolno usmerjenih žensk (aplikacije za zmenke pa takrat še niso obstajale), zato je bilo dobivanje s fanti v bistvu tovarniška nastavitev mojega življenja.

Shutterstock

V poznih dvajsetih letih starosti sem se začela spraševati, ali se te nastavitve ne morejo spremeniti. Obnovila sem informacije na svojem spletnem profilu, spremenila parametre in nekaj levo in desno podrsanih oseb pozneje se je zgodila Sara. Na dan najinega zmenka sem bila neverjetno živčna. Potem pa sva se tako dobro ujeli in se tako zelo spontano spogledovali, da se je seks zgodil kar sam od sebe.

S tem pa sem se hitro naučila tudi tega, da če ima nekdo isto različico spolovil kot ti, še ne pomeni, da avtomatično veš, kaj moraš delati. K sreči Sara ni bila sramežljiva in je vprašala, kar je želela vedeti. Želim ostati prepričana, da sem bila do trenutka, ko je nenadoma pozornost usmerila name in me popolnoma zmedla, entuziastična študentka. Zmedena nisem bila zato, ker ne bi vedela, v čem uživam. Tega preprosto nisem znala ubesediti. Večina tipov, na katere sem naletela pred tem, so se do uspeha pri meni prebili s preprostim preizkušanjem različnih stvari. Nikoli se okoli tega ni razvil kakšen globlji pogovor.

Da bi odkrila, kaj si v resnici želim, da mi Sara počne, sem se morala poglobiti v lastno telo in želje. In tudi to ni bilo zagotovilo, da bom lahko pravilno odgovorila. Statistika namiguje, da ženske, ki seksajo z ženskami, doživijo več orgazmov. Kar pa ne pomeni, da imajo lezbijke kakšen skriven trik za instantne orgazme. Adrenalin in vzburjenje prve izkušnje, pa količina vina, ki sva ga spili, ter moja nerodnost v tej celotni situaciji so ustvarili kombinacijo, kjer orgazem tako ali tako sploh ni bil pričakovan. Ampak nič zato.

Strah me je bilo, da bom uničila vzdušje, vendar sem ugotovila, da ni nujno, da seks poteka tekoče. Lahko se vmes zapleteva v pogovor, si vzameva premor, lahko skočiva po kozarec vode in potem začneva znova. In čeprav prvič nisem dosegla orgazma, je bila to lekcija, ki mi je danes še kako dragocena. Začela sem razmišljati, zakaj se v odnosih prej nikoli nisem pogovarjala o užitkih. Za to ne morem v celoti kriviti svojih moških partnerjev, češ da nikoli niso vprašali, česa si želim, če pa tega vprašanja tudi jaz nisem nikoli zastavila njim.

Seks z žensko mi je omogočil, da sem se končno odklopila od poznanega. Najina privlačnost ni bila osnovana na nečem novem, le na pristni kemiji, ki je zacvetela iz prav tistih stvari. Tistih, ki jih pri partnerju najbolj cenim – iskrenost, bistrost, radovednost, empatija, dober pogovor. To je bil prvi korak na moji poti do točke, ko se bom lahko brez težav identificirala za biseksualko. In ja, zdaj znam zelo lepo razložiti, kako želim, da se me nekdo dotakne.

Po Predlogi: Franki Cookney,

Prevedla In Priredila Ana Murn,

Preberi še: "Tašča je vlomila v naše stanovanje, njen razlog pa je bil ..." (zapis razburjene Slovenke)

Te morda zanima tudi: "Stara sem 40 let in to se je zgodilo z mojim telesom, ko leto dni nisem imela spolnih odnosov" (osebna izpoved)