"Poznam grdo skrivnost, ki bi moji prijateljici uničila življenje" (klic na pomoč dekleta)

9. 7. 2024
"Poznam grdo skrivnost, ki bi moji prijateljici uničila življenje" (klic na pomoč dekleta) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo splet)
Profimedia, Obdelava: Cosmo splet

Se ti zdi prav, da prijateljica to izve, četudi se je zgodilo v preteklosti in je v razmerju srečna? 🙄

"Ko se je moja prijateljica zaročila, je sumila, da jo njen zdajšnji mož vara, a vendar se je z njim vseeno poročila. Na noč njene poroke se je eden izmed ženinovih prijateljev napil in mi povedal vse o njegovi nezvestobi. Imel je afero z njuno bližnjo prijateljico, in to tekom celotnega njunega razmerja (še danes so si blizu in ona je pri njih ves čas na obisku).

Zdaj ima ta moja prijateljica z njim tudi otroka. To skrivnost sem obdržala zase. Takrat se mi ni zdelo smiselno, da bi jih povedala, glede na to, da se je z njim poročila kljub resnim razlogom, ki so v njej vzbujali sume, da jo vara.

A vendar mi ji je težko ostati blizu, ker to vem. Ponoči me v zvezi s tem tlačijo nočne more. Vem, da če bi bila na njenem mestu, tega ne bi mogla oprostiti, a vendar je ona globoko v sebi vedela, da je že prej varal. Preprosto se je odločila, tega ne želi verjeti.

Nedavno mi je poslala sporočilo, v katerem me je vprašala, če je več nimam rada, glede na to, da sem se tako oddaljila. Kaj naj naredim? Čutim, da ne morem več nadaljevati najinega prijateljstva, ne da bi ji povedala – razžrlo me bo! Bi bilo prav, da ji povem? Njeno življenje se ta trenutek zdi tako popolno; obožuje biti mlada mamica. Ne vem, kaj naj naredim," je svojo zgodbo na spletnem portalu Slate delilo mlado dekle.

Ena najtežjih situacij, ki te lahko doleti kot prijateljico, je ta, ko izveš, da tvojo prijateljico vara fant oziroma mož. Ali je tvoja dolžnost oziroma pravica, da prijateljici poveš, kaj se dogaja? Odgovori na zgornje vprašanje si niso enotni. Nekateri pravijo, da bi morala vsaka dobra prijateljica povedati, če bi to opazila. Drugi pa pravijo, da nima nobene pravice, da se 'vtika' v zvezo dveh oseb.

Preberi še: