"Moj mož obožuje igro vlog, a problem je, ker zdaj želi, da se oblečem kot ..." (klic na pomoč ženske)

10. 7. 2024
"Moj mož obožuje igro vlog, a problem je, ker zdaj želi, da se oblečem kot ..." (klic na pomoč ženske) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Rada imava igro vlog, vendar pa me je moževa zadnja fantazija spravila v neprijeten položaj."

"Z možem sva imela vedno čudovito spolno življenje. Skupaj sva 15 let in preizkusila sva že skoraj vse možne sprevrženosti, ki si jih lahko zamisliš. Rada imava igro vlog, vendar pa me je moževa zadnja fantazija spravila v neprijeten položaj. Želi, da se preoblečem v najino sosedo. Z njo še nisva imela nič drugega, kot da sva ji pomahala z druge strani ulice. Zdaj pa se sprašujem, ali se je nekaj dogajalo za mojim hrbtom. Je to način, na katerega mi mož sporoča, da si želi, da bi bila ona? Imam pravico, da me to vznemirja? Nočem, da bi to oviralo najin odnos," je zapisala neka ženska.

Tako ji je svetovala klinična psihologinja:

"Ne gre za vprašanje, ali imaš pravico, da te njegova najnovejša fantazija vznemiri. Dejstvo je, da se počutiš vznemirjeno, in pomembno je, da mu to poveš. V odnosih se moramo znati pogovarjati o težkih stvareh. Če se boš izogibala tej temi, se ne boš počutila bolj sproščeno, prav tako pa reševanje tega vprašanja ne bi smelo negativno vplivati na vajino razmerje. Pomembno je tudi, da se zavedaš, da je bistveno, da se oba dobro počutita pri vsem, kar se dogaja v spolnosti. Predlagam ti, da možu poveš, kako se počutiš in zakaj.

Priznaj, da si se zaradi njegovega predloga počutila nekoliko negotovo in sumničavo. Upajmo, da se bo pomiril in razložil, zakaj je prišel na to idejo - in upajmo, da bo lahko to fantazijo pustil ob strani. Nato se boš morala tudi sama odločiti, da boš zadevo pustila ob strani, saj lahko ponavljajoče se iskanje potrditve postane slaba navada, ki uničuje zaupanje med parom in lahko vodi do občutka lastne manjvrednosti."

Preberi še: