"Dobila bom tretjega otroka ... s tretjim moškim" (žalostna izpoved zaskrbljene Slovenke)

8. 6. 2024
"Dobila bom tretjega otroka ... s tretjim moškim" (žalostna izpoved zaskrbljene Slovenke) (foto: Profimedia)
Profimedia

"To bo tretji otrok s tretjim, se me bodo res otroci sramovali zaradi tega? Zaradi teh misli sem že bila na robu ..."

"Občutek imam, da sem začela padati v depresijo … Pred kakim mescem sem se že obrnila na ta forum, saj me je zanimalo, kako gleda okolica na to, ko ima ženska več otrok z različnimi moškmi.

Prvega otroka sem imela pri rosnih 20. letih in sem takrat ostala že v nosečnosti sama. Nato sem spoznala partnerja, ki mi je stal ob strani. Sicer neke ta prave ljubezni nisem čutila do njega, pač pa hvaležnost, ker pa izhajam iz izredno čudne primarne družine, sem čez 4 leta z njim dobila otroka. On sicer ni bil na nobenem pregledu z mano, ko sem rodila, pa je takoj po porodu šel. To mislim res takoj, ko je prerezal popkovino, je kar šel. Takrat, kot verjetno vsaka ženska, sem bila izredno občutljiva in to me je resnično prizadelo.

Ko sem prišla iz porodnišnice, sva se pa totalno oddaljila, saj ni hotel več spati z mano in nič … Po vseh teh letih sem spakirala in povedala, da grem približno 100x, vendar nisem zbrala poguma zaradi starejšega otroka. Lani avgusta sem pa rekla, da je res konec, vendar ne jaz in ne on se ni odselil. Oktobra pa se mi je zgodilo nekaj resnično nepričakovanega, saj sem spoznala prijatelja, ki sva res tisto vav, ko sem z njim, se mi obrne celi svet, saj se z njim dopolnjujeva in podpirava.

On je bil tak, s katerim sem tisti prvi moment pomislila: evo to je to, on je za mene tista prava ljubezen. Imela sem celi načrt, kako bom izpeljala dokončno konec z mojim bivšim, ki se sam ne more opredelit, kaj je, ker za mene je že nekaj časa bivši. Moj problem in razlog trenutnega počutja pa je to, da je med nama s tistim 'prijateljem' pred časom zavladala močna strast in sva se prepustila užitku.

Takrat sva imela nezaščiten spolni odnos, vendar sem naslednji dan takoj po službi šla v lekarno po jutranjo tabletko, po kateri mi je bilo izredno slabo in kljub vsemu je prišlo do zanositve. Ta bodoči očka se je neverjetno razveselil, tako tudi jaz, vendar čez nekaj dni sem, kot da sem se zbudila iz transa, pristala na realna tla z mislijo, da imam že dva otroka, in to z dvema različnima očetoma.

To bi bil tretji, in to s tretjim. Ko se pogledam v ogledalo, vidim v sebi navadno k… ker sem se spustila v to in sem verjela, da si tudi jaz zaslužim srečo in ljubezen. Tako zelo imam rada to, kar raste v meni, čeprav sem želela preprečit, je vseeno tukaj v meni. Imela sem obdobje, ko sem želela na splav, vendar nisem tega omenjala na pregledu, saj sem samo občudovala ta lepi občutek ultrazvoka.

Bodoči očka se zelo veseli tega otroka. Vendar pa je problem, da mi ni uspelo, da bi se ločila od mojega bivšega – tisto ta prav ločila – in bila sama. Zdaj pa vsak dan poslušam, naj grem na splav, da sem samo sramota za starejšega otroka. Zdaj imam že občutek, da padam v depresijo, saj več nimam veselja do ničesar, ko pridem domov. Ali gledam dobesedno samo v steno ali pa spim.

Vsak dan je isti; služba, domov in spat, saj me ubija misel na tako življenje. Naj grem na splav, ubijem del v sebi zaradi nekoga, ki ga bom počasi sovražila. S tem naj prizadanem nekoga, ki mi pomeni življenje, saj se izredno veseli otroka in imava vse pogoje, da jim nudiva udobno življenje.

Vendar ta misel v moji glavi kar ne izgine, da sem noseča z nekom, vendar bivši še kar ni odšel od mene. To bo tretji otrok s tretjim, se me bodo res otroci sramovali zaradi tega? Zaradi teh misli sem že bila na robu, da bi naredila samomor, vendar ne bi mogla pustiti svojih otrok samih. Zdaj mi je nekoliko lažje, da sem vsaj napisala, kaj doživljam in občutim v zadnjih dneh, tednih," je na slovenskem forumu zapisala zaskrbljena ženska.

Med vsemi komentarji se je našel tudi ta, ki bo morda tudi tebi, v kolikor se soočaš s podobnimi mislimi, v pomoč:

"Imela sem šefico, ki je imela 3 otroke z različnimi, vsi so bili takrat že bivši. Močna, brezkompromisna, a topla in iskrena oseba. Nikoli je nihče ni postrani gledal ali jo zaradi tega zaničeval, večinoma smo jo občudovali. Svojim otrokom je bila najboljša mati, meni in sodelavcem najboljša šefica, z 2 bivšima je bila v dobrih odnosih, vsi 3 otroci so imeli v bistvu 2 očeta. Nauk zgodbe: ni bistvo koliko otrok imaš s koliko moškimi, ampak, kako to 'nosiš'."

Ne spreglej:

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave