"Imava se lepo, sva najboljša prijatelja in ljubimca, a zadnje čase se pogosto spotakne ob moje ..." (zapis žalostne Celjanke)

4. 7. 2024
"Imava se lepo, sva najboljša prijatelja in ljubimca, a zadnje čase se pogosto spotakne ob moje ..." (zapis žalostne Celjanke) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Razmišljam samo o tem. Ko me gleda, razmišljam, kaj bo spet našel ... Ne morem se znebiti tega občutka sramu."

"V srčku čutim zmedenost in ne vem, kaj naj si mislim. Problem imam s fantom. No, ne vem, če je problem, ampak mene zelo bremeni. S fantom se imava lepo, imava se rada. Čutim, da me ima rad. Sicer nisva skupaj dolgo, a sva oba mnenja, da je to to. Le s pravim partnerjem si lahko takšen, kakršen si, in čutiš, da imaš skupne interese. Midva imava to. Sva najboljša prijatelja, ljubimca in partnerja.

Ampak zadnje čase se velikokrat spotakne ob moje telo. Ne nesramno, a pravi, da si želi, da bi bila fit in da bi skupaj trenirala in si tako spremenila, oblikovala telo.

Vem, da nisem popolna. Pač imam mogoče malo odvečne kože (trebušček ni najbolj raven). On je športnik, ima popolno telo. Moti me, ker ni dneva, da ne bi omenjal športa, če sem kaj naredila za svoje telo, če sem jedla zdravo kosilo in bla bla. Potem ga vprašam, zakaj mi tako 'teži' glede tega. Kaj sploh dela z mano, če mu moje telo ni všeč?

In pravi, da sem punca z najboljšo osebnostjo, notranjostjo, ki pa je malo lena in za svoje telo ne naredi ničesar in želi, da spremenim te navade. Ker notranjost težko spremeniš, telo pa lahko. Sem športni tip ženske, ampak ker je toliko govora o tem, imam upor do rekreiranja. In potem nastopi problem. Ker me tako bremeni glede mojega telesa, se ne morem sprostit v seksu.

Ne morem se sleči pred njim, ko me objame, imam v mislih, da bo začutil 'moje nepopolno telo'. Kakor se poznam: če me nekaj bremeni, ne morem funkcioniratI naprej. Razmišljam samo o tem. Ko me gleda, razmišljam, kaj bo spet našel na mojem telesu. Ne morem se več sprostiti.

Seks je bil super, res. Nora sem na seks. Njegovi dotiki so vedno v meni vzbudili željo po ljubljenju. Še vedno jo, a se ne morem sprostiti. In on čuti to, da nisem več strastna, kot sem bila. Ne morem se znebiti tega občutka sramu. V mislih mi roji tisoč vprašanj. Zakaj hoče, da spremenim svoje telo? A mu nisem več všeč?" je na priljubljenem forumu zapisala Slovenka.

Ne spreglej:

Preberi, kaj sta ji svetovali dve članici:

- "Prva možnost je, da ga pustiš, saj te mogoče ni vreden. Obsedenost s telesno izklesanostjo je malo bolno. Kako bo po porodu (če boš kdaj imela otroka), sigurno še več odvečne kože. Drugič, v kolikor ga ljubiš in bolestno želiš ostati z njim in ne želiš po njegovih smernicah športa - ni vse šport, tudi s prehrano se da marsikaj narediti."

- "Vzami to kot nežno vzpodbudo in se spravi v red. Zakaj takoj dvom, nisem mu všeč ... Si mu všeč, pač vidi dodaten potencial. Poskusi in potem poročaj, kako se boš počutila."

Kako bi ji pa svetovala ti?

V podobni situaciji se je sicer pred časom znašla tudi druga Slovenka, o kateri smo pisali v članku "Od fanta vsak dan poslušam, da moram shujšat". Takrat ji je ena izmed žensk dala prijazen in koristen nasvet.

Zapisala je: "A si nora? Predvidevam, da sta glede na zapisano še brez otrok, saj ga bo kap, če zanosiš ... in potem vse spremembe, ki jih bo to prineslo. Tole je že v startu zafurano, nekdo, ki te ima rad, ne bo zahteval nič od tebe. Pravi dec te bo pohvalil, da si fajn mehka in okrogla, potem pa na spoštljiv način previdno dal vedeti, da morda ne bi bilo slabo, če malo utrdita. Oba skupaj.

Naj se zorganizira, da boš imela več časa, počnita kaj skupaj, kar vaju veseli, prilagodita prehrano … Da meni nekdo tole pribije, ga nagonim čez vrata, brez pardona. Kaj bo sledilo, se vprašaj. Morda ima pa on negotovosti, povezane s svojim videzom. Ostani zvesta sebi in mu povej svoje, hkrati pa poskrbi zase, ampak za božjo voljo, ne zaradi tipa, zaradi sebe!"

Preberi še: Na Hrvaškem cveti navtična prostitucija, največji najemniki jaht za orgije pa ... Slovenci?!

Te morda zanima tudi: VIDEO: Mehiški duhovnik vernikom prodaja 'prostor v nebesih' (poglej, koliko jim računa!)