Izpoved Slovenke: "Že več let se nahajam v zakonu s čustvenim manipulatorjem"

To je izpoved Slovenke, ki je po 10-ih letih zakona spoznala, da je v resnici poročena s čustvenim manipulatorjem.

Izpoved Slovenke: "Že več let se nahajam v zakonu s čustvenim manipulatorjem" (foto: Unsplash/Daria Litvinova) Unsplash/Daria Litvinova
5. 3. 2020

"Po slabih 10 letih zakona mi je postalo jasno, da sem [pristala, op. a.] v zakonu s čustvenim manipulatorjem. Znašla sem se na točki, ko ne vem, ali naj zvezo (v kateri se ne pustim več manipulirati) poskusim vzdrževati zavoljo otrok ali zaključim zgodbo?

Partnerju sem tako rekoč ustregla v vsaki želji, zase si nisem jemala časa, čeprav je partner rad ponavljal, da naj grem s prijateljicami na pijačo, potem pa mi 'nabijal' slabo vest zaradi tega. V zadnjem letu se je to popolnoma spremenilo, saj se ne pustim več zmanipulirati, zato mi z raznimi besedami ali očitki ne more do živega.

V razmerju še vedno vztrajava (verjetno predvsem zaradi otrok), čeprav nekega skupnega odnosa ni oziroma ga je zelo malo.

Prvih nekaj let skupne zveze (cca. 6, 7 let), sem svoje življenje posvečala le partnerju (takrat še nisva bila poročena), otroku in službi. Kavo s prijateljico sem si privoščila 1x ali pa mogoče 2x na leto, in takrat, ko sem si vzela ta čas za kavo in zase, me je najprej podrobno zasliševal, o čem vse sva govorili, in [mi govoril, op. a.] kako zelo me je otrok pogrešal, da ni hotel jesti, da ni hotel spati, da je samo jokal in podobno. In seveda kot vsaka mama, sem imela slabo vest.

V zadnjem letu sta otroka že toliko velika, da nista več odvisna samo od mene, zato se za take ali drugačne besede ne zmenim več in si privoščim kavo ali tek oziroma karkoli drugega, tudi večkrat na mesec.

Najin odnos se je zelo [ohladil op. a.] oziroma vedno bolj se sprašujem, ali je to bil kdaj sploh medsebojni odnos ali pa je bil odnos več ali manj samo z moje strani.

Zelo hitro po [začetku, op. a.] najine zveze sem zanosila (cca. 6 mesecev), takrat sem bila še dokaj mlada (20 let), partner pa je 10 let starejši. Sama sem že živela v najemu na svojem, zato se je preselil k meni.

Res je, da sem kriva popolnoma sama, da se nisem ozirala nase, in da sem vedno ustregla vsem željam in se pri tem niti nisem pritoževala. Dokler je bilo tako, ni bilo nobenih problemov. Zadnje čase, pa je [ves čas, op. a.] nekaj narobe in se nad nečim pritožuje. Vendar, kot sem že rekla, sem se s tem nehala obremenjevati.

Poročila sva se slabe 3 leta nazaj in ko pomislim, zakaj točno, niti ne vem ... ker je po skupnem življenju in po dveh otrocih bilo to za pričakovati.

Zagotovo, če bi se danes odločala o tem, se ne bi."

Osebna izpoved je bila objavljena na portalu med.over.net.

Preberi še: "TO stvar si moški želimo veliko bolj od seksa" (čudovit zapis moškega)

Priporočamo tudi: Ljudem z močnejšo postavo najbolj paše seksati TAKO (razkriva strokovnjakinja!)