"Žena ni tvoja mama, žena je tvoja kraljica" (slovenski zapis, ki ga je delilo več kot tisoč bralcev)

30. 1. 2024
"Žena ni tvoja mama, žena je tvoja kraljica" (slovenski zapis, ki ga je delilo več kot tisoč bralcev) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Mnogo moških misli, da ženski delajo uslugo, ko jo prosijo za roko. Ampak poglejmo s te perspektive," svoj zapis začenja Slovenec, ki je na Facebooku požel val navdušenja (tako moških kot žensk).

V teh dneh smo na Facebooku enega od srednješolskih frajerjev opazili, da je delil zapis moškega, objavo pa pospremil zgolj z opisom 'Tole bi moral prebrati moj oče'. Naše vedoželjno novinarsko srce nam seveda ni dalo miru, zato smo zapis moškega o njegovem odnosu do ženske prebrale in se seveda v njega tudi malce *zaljubile*.

Preberi, kaj je zapisal:

"Mnogo moških misli, da ženski delajo uslugo, ko jo prosijo za roko. Ampak poglejmo s te perspektive: spremeniš njen priimek, ona zapusti svoj dom, družino in se vseli k tebi, ona ti ustvari dom, ta dom nadzoruje s kuhanjem, pranjem in prevzema vse naloge, ki so dejansko bile naloge tvoje mame nekoč. Ona zanosi, njeno telo je uničeno, ker je njeno telo uničeno, je tudi nezanimivo zate in vendar 9 mesecev nosi tvojega otroka in vso bolečino, ki se pojavi skozi nosečnost. In vse po nosečnosti. Torej, kdo tukaj komu dela uslugo? Ženske potrebujejo ljubezen, zato ravnajte s svojo ženo tako, kot želite, da obravnavajo vas: s spoštovanjem, častjo in ljubeznijo! Tvoja žena ni tvoja mama, tvoja žena je tvoja kraljica. Da boš pravilno ravnal s svojo ženo, se postavi v položaj očeta, ki se mu poroči hčerka. Želite, da njen mož ravna z njo spoštljivo in najbolje kar se da. Z ženo ravnaj, kot bi želel, da zet s tvojo hčerko. To načelo bi morali vedeti vsi ljudje. "

Tukaj pa najdeš prvotno objavo s Facebooka:

Mnogi moški mislijo, da ženski delajo uslugo, ko jo prosijo za roko. Ampak poglejmo s te perspektive: spremeniš njen...

Objavil/a Mitja Mlakar dne Sreda, 06. maj 2020

Fotografije:

Preberi še: Raziskava: Moške ne glede na njihova leta vedno privlačijo ženske, ki so stare TOLIKO (za-ni-mi-vo!)

Priporočamo tudi: Veš, kako trden je v resnici vajin odnos? Zastavita si tole preprosto vprašanje

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave