"Vedno sem mislila, da ga imam raje, kot on mene, nato pa ..." (iskren zapis mlade Slovenke)

Imaš občutek, da zanj narediš vse, on pa ti tega ne vrača? Če misliš, da ti s tem sporoča, da te nima rad, boš sčasoma ugotovila, da je pravi razlog v ...

"Vedno sem mislila, da ga imam raje, kot on mene, nato pa ..." (iskren zapis mlade Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 1. 2021

"Ko sva se prvič spoznala za moj trideseti rojstni dan, sem hitro ugotovila, da je to moški, ki ima vse lastnosti, ki jih iščem v partnerju.

Ko sva bila skupaj že štiri leta pa se mi je začelo dozdevati, da mu jaz izkazujem veliko več ljubezni, da sem veliko bolj pozorna na njegove želje in da zanj postorim veliko več, kot on zame.

Prepričala sem se, da je to znak, da me ima manj rad kot jaz njega in zato sem postala nezadovoljna. Iz tega je sledilo prekomerno ljubosumje, ki je seveda vodilo do prepirov.

Ko sem nekega večera popolnoma izčrpana od skrbi in prejokanih ur z njim spregovorila o mojih občutkih, me je njegov odziv šokiral.

Po mojem čustvenem izlivu, da se jaz zanj trudim bolj, kot on zame, me je pogledal z žalostnimi očmi in rekel, da se iskreno opravičuje, da se tako počutim. Dodal je, da mu pomenim največ na svetu, in da je njegovo izkazovanje ljubezni drugačno, kot moje, ter da to ne pomeni, da ne obstaja.

Ko sem videla, kako zelo so ga prizadele moje obtožbe, sem zares razumela, da sem zaradi moje slike "kako bi moralo izkazovanje pravilno ljubezni izgledati", popolnoma pozabila na njegova čustva.

V tem trenutku sem se spomnila vseh malih stvari, ki jih je zame naredil, ampak sem jih začela jemati za samoumevne in jih v moji slepi obsedenosti s pričakovanji po vedno bolj romantičnih gestah ljubezni spregledala.

Zavedati se moramo, da naši partnerji ne znajo brati misli, in da moramo nekatere želje izraziti naglas.

Najpomembnejša stvar, na katero nikakor ne smemo pozabiti pa je, da vedno obstaja več različnih pogledov.

Mogoče njegovih pozornosti ni vedno manj, mogoče je problem le v tem, da jih hočemo vedno več.

Fotografije: Unsplash, Profimeda

Preberi še: RESNIČNA ZGODBA: "Tri mesece po poroki sem od njega zahtevala ločitev, in to so razlogi ZAKAJ"

Priporočamo tudi: Tako LJUBI pravi moški (ne zadovolji se z manj od TEGA)