Gledaš holivudske filme in se sprašuješ, zakaj tvoj seks ni tak?

Gledaš holivudske filme in se sprašuješ, zakaj tvoj seks ni tako strasten in energičen kot ga prikazujejo na velikemu platnu? Se ti res zdi, da mora biti vsak seks tak, drugače ni popoln?

Gledaš holivudske filme in se sprašuješ, zakaj tvoj seks ni tak? (foto: Profimedia) Profimedia
27. 9. 2016

Preberi si 22 stvari, ki se dogajajo, a ti jih le redko kdo zaupa o seksu.

1. Ne zgodi se kar samo od sebe.

V filmih se vedno najdeta popoln moški in popolna ženska, ki sta kot nalašč ustvarjena en za drugega. Samo pogledata se in že pristaneta v postelji. Verjemi, če si samska in želiš pravega fanta, bo potrebno veliko več dela, vztrajnosti in potrpljenja.

2. Včasih sta prelena, ali pa mogoče preveč vzburjena, da bi slekla vsa oblačila in se zato prepustita vročim užitkom z nekaj neseksi kosi oblačila na sebi.

In šele, ko zaključita, ugotoviš, da je imel ves čas na sebi majico, od pasu navzdol pa gol, dokler spet ne pridemo do nogavic. Kar nenkrat se počutiš, kot da si ravnokar seksala z Jako Racmanom.

3. Vrhunec lahko doživiš (oz. najhitreje) samo v zelo specifični in po možnosti celo čudni poziciji.

V tisti poziciji, v katerih ponavadi masturbiraš, boš najverjetneje tudi najhitreje doživela orgazem. In ni nujno, da gre za tipično pozicijo ženske med masturbiranjem, ki jo vidimo v porničih. Lahko imaš povsem svoj (odštekan) način.

4. In prav je tako! Ne boj se mu povedati, kaj ti paše in te vzburja.

Če z njim ne boš iskrena, bo končna potešitev samo enostranska. Naj te ne bo sram in mu povej, da si najbolj vzburjena takrat, ko delaš stojo in zraven poslušaš Jamesa Morrisona. Če je to res tisto, kar te pripelje do vrhunca, se bo pač že naučil tekst "I Won't Let You Go" na pamet.

5. Njegova jajčka ne zgledajo tako, kot si najbrž sprva pričakovala.

So nekoliko bolj povešena, kot si mislila, da bodo? In kdaj pa kdaj si pomislila, da bi se z njimi igrala kot mačka in jih guncala naprej in nazaj. Na splošno je znano, da so vsa moška jajca podobna tistim od starega dedka. :)

6. Približno polovica najpogostejših seks pozicij je neudobnih, zraven pa trpijo še tvoja kolena.

Ko izvajata pasji položaj, pa se ti vedno bolj zdi, da prehajata v žabjega. Ojojj?!?!

7. Seks je bolj zabaven, če si trezen.

Oh, ta alkohol. Ko ga malo spiješ, si resda zaželiš seksa, ampak kar kmalu se zaveš, da pri izvajanju nisi preveč spreten. Brez tistih zadnjih dveh rund vodke bi bila definitivno bolj spretna medtem ko ga jahaš.

8. Sprijaznimo se! Lubrikant zmeraj izboljša zadevo.

Kljub temu, da najbrž nisi stara izsušena ženička, ki ga res nujno potrebuje.

9. Nekateri lubrikanti imajo neprijeten okus.

Dobro torej premisli, preden greš naslednjič nakupovat in se mogoče raje odloči za takšnega z okusom jagode ali češnje.

10. Manj kot se razgibavaš in telovadiš, težji je seks.

Če si ena izmed tistih, ki si s partnerjem razdeli "delo" med seksom in ne dovoliš, da se samo on izmuči, potem dobro veš, da je za seks potrebno veliko kondicije. Ne pozabi torej na nenehno fizično pripravljenost. Vseeno pa se včasih ob večerih prileže tudi čips ob gledanju dobrega filma, kajne? Kaj boš sedaj izbrala?

Ne spreglej: 7 stvari, s katerimi se med seksom vsi obremenjujemo

11. Predolgo trajajoč seks dejansko obstaja.

Glava si mogoče še želi, ampak tvoja vagina pravi, da je čas za pavzo. Skoči dol z njega in si raje poglej kakšen dober film, da si tvoja princeska malo odpočije. Če boš prekoračila njene meje, se lahko še resno poškoduješ.

12. Neposreden pritisk na tvoj klitoris je lahko preveč intenziven in zelo neprijeten.

Nekateri moški se tega ne zavedajo. Božanje tvojega klitorisa lahko hitro preide v igranje Play Stationa, kjer tvoj klitoris postane tipka na igralni konzuli. Po vsej verjetnosti bo, če se izogne direktnemu stiku in se raje poigrava z okoliškimi predeli, pustil boljši vtis.

13. Lahko, da ti oseba, s katero si izgubila nedolžnost, ne pomeni prav nič.

Med odraščanje ti ustvarijo predstavo, da bosta v srednji šoli oba s fantom skupaj izgubila nedolžnost. In po vsej verjetnosti bo to fant tvojih sanj, princ na belem konju, s katerim si boš kasneje ustvarila družina.

Hkrati pa boš najbolj presrečna, da si ravno z njim delila to zelo intimno izkušnjo. Pravzaprav pa ni nujno tako. Nedolžnost lahko izgubiš s popolnim neznancem, ampak to še ne pomeni, da je s teboj karkoli narobe.

14. Tvoja muca spusti "tisti zvok" in včasih to enostavno ne bo več smešno.

Ko se zgodi prvič, se še vsi histerično smejimo, ampak sčasoma ostane samo še: "In zopet ta zvok."

15. Ni za vsakogar penetracija najboljši način seksa.

In veliko moških se sploh ne zaveda, da bi nas stimulacija klitorisa včasih veliko bolj razveselila kot penetracija. Če imamo v mislih orgazem.

16. Smešen in zabaven seks je lahko enako dober kot zapeljiv seks.

Ne bo vedno sado-mazo in svečke ob vinu. Obstajajo tudi čudaške pozicije, smeh med seksom in pa to, da včasih enostavno vse prepustimo naključju. In ravno to veliko povem o tem, koliko sta v seksualnem smislu sproščena en pred drugim, kar vsekakor pripelje do več in boljših orgazmov.

17. Ležanje po seksu v popolnoma čisti postelji je nekaj, kar se v resnici ne dogaja.

Hitro lahko pride do pogajanja, kdo bo ležal na mokrem delu ležišča oz. kdo ga bo očistil.

18. Če te v postelji vzburja to, da si v podrejenem položaju, še ne pomeni, da si enako šibka in pokorna v vsakdanjem življenju.

In obratno: če imaš v postelji ti kontrolo nad partnerjem, tudi ne pomeni, da si v realnem življenju ukazovalna šefica. Tvoje fantazije so pogosto popolnoma ločene od neseksualne osebnosti.

Ne spreglej: Seksi igra vlog za telebanke

19. Kako neprijetno je omeniti kontracepcijo ravno takrat, ko sta najbolj razgreta.

Vsi nam ves čas govorijo, naj med spolnimi odnosi uporabljamo kondome in kako pomembno je, da skrbimo za spolno zaščito. Ampak če smo iskreni, nihče nas pa ne nauči, kako začeti to temo takrat, ko je najbolj vroče in se odločiš, da boš s partnerjem naredila velik korak naprej.

20. Menjanje pozicij je nerodno in štorasto.

Razen seveda, če je tvoj partner Black Swan.

21. Poškodbe med seksom se dogajajo.

Če si preveč živahna, lahko kaj hitro svojega dragega s kolenom brcneš v najbolj občutljiv predel. In le glej, da ga ne boš preveč poskočno zajezdila in ob tem pozabila, da je strop nekoliko nižji, kot bi si mogoče želela.

22. Po vsej verjetnosti ne bosta sočasno doživela vrhunca.

Še ena Hollywoodska laž. Ampak dokler oba doživita orgazem, se nimata kaj sekirati. Vzemita si dovolj časa in poskrbita druga za drugega. Po koncu pa se oba lahko enako utrujena vržeta pod odejo in se še malo pocrkljata.

Po predlogi Anne Breslaw prevedla in priredila Blažka Groznik