"Fantu se zdi normalno, da si erotično dopisuje z drugimi - sem jaz čudna?" (klic na pomoč Slovenke)

"Kaplja čez rob pa je bila včeraj, ko sem pred najino spalnico slišala, kako se preko video klica pogovarja z eno žensko ..."

"Fantu se zdi normalno, da si erotično dopisuje z drugimi - sem jaz čudna?" (klic na pomoč Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 10. 2022

"S partnerjem sva skupaj 5 let (jaz pozna dvajseta, on sredi tridesetih). V tem času sem ga nekajkrat zalotila pri erotičnem dopisovanju z drugimi. Med njimi tudi z dvema sodelavkama.

Kaplja čez rob pa je bila včeraj, ko sem pred najino spalnico slišala, kako se preko video klica pogovarja z eno žensko iz Avantur. Meni se kar meša.

Čisto sem že otopela. Seksava 1x na mesec. Vedno se skregava, ker tega res ne odobravam in me ful prizadane. Njemu je pa vse skupaj normalno in mi pravi, da je škoda, ker še jaz nisem za take stvari," je na forumu med.over.net zapisala neka uporabnica in kasneje dodala še: "Ne da [se mu, op. a.] več z mano seksat, ker sva baje že predolgo skupaj in ni več tako zanimivo kot na začetku."

"Seksa doma skoraj ni, on pa si izmenjuje seksi sporočila z drugimi in trdi, da ..."
(klic na pomoč Slovenke)

Je izmenjevanje erotičnih sporočil varanje?

Psihoterapevtka dr. Karen Phillip je za spletni portal Mamamia povedala: "Za večino ljudi, še posebej ženske, je to absolutno oblika nezvestobe."

"K meni je prišlo že mnogo parov, kjer je ona izvedela za sporočila, on pa ji je preprosto rekel: 'ja, ampak saj nisva nič počela', jaz pa jim rečem: 'ne, pravzaprav sta, svojo ženo si užalil in razburil, z drugo si delil del svojih čustev, verjetno fotografije svojega telesa in tako naprej'. Zato ja, je oblika varanja," dodaja.

Kako naprej, ko odkriješ, da si z drugimi izmenjuje erotično vsebino?

V kolikor si sicer s svojim razmerjem in partnerjem zadovoljna, je dobro, da skupaj odkrijeta razlog, zakaj to počne. "Večino časa pari enostavno ne znajo drug drugemu razložiti oziroma izraziti, kako se počutijo in kaj čutijo," verjame Phillipova.

Poudarja tudi, da je pri parih, kjer je partner, ki pošilja ta sporočila, na drugo osebo postal tudi čustveno navezan, uspešno nadaljevanje razmerja veliko manj verjetno.

Če svojega partnerja zalotiš pri izmenjevanju erotičnih sporočil, je najbolje, da se o tem temeljito in mirno pogovorita. Kar je seveda zelo težko, a v kolikor se imata še zmeraj rada in si želita vajino razmerje nadaljevati, je to nujno.

Morda bo prav to ključ, ki bo odklenil vrata reševanju vsega, o čemer do zdaj nista znala spregovoriti.

"S punco redno seksava, pa vendar sem jo zalotil, da skrivaj ..."